Annons


Annons

Chris O’Neills första uppdrag – så stöttar han kungafamiljen


Nästa vecka är det dags!

Chris-Oneill.ste

Chris O’Neill kommer till Stockholm nästa vecka.

Chris O’Neill tackade nej till en prinstitel och betraktas inte som en officiell medlem av kungahuset och han har därför inga krav på sig att utföra kungliga plikter.

Men nu gör Chris debut i ett av kungafamiljens allra viktigaste sammanhang. Nästa veckan väntas kanadensiskt statsbesök – den allra högsta formen av representation – och hovet bekräftar nu att Chris O’Neill kommer att vara med under besökets första dag som bland annat innehåller den viktiga välkomstceremonin på Kungliga slottet och den efterföljande lunchen.

Annons

– De kommer även att medverka under banketten senare på kvällen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Chris O’Neill har förvisso varit med vid stora ceremonier tidigare. Han har varit med vid Nobelfesten, Svenska Akademiens högtidssammankomst, Polarprisutdelningen och vid middagar för Childhood och han har besökt Vatikanen tillsammans med drottningen och Madeleine, men det här är hans första statsbesök.

Foto: Stella Pictures.


(624)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

51 kommentarer till “Chris O’Neills första uppdrag – så stöttar han kungafamiljen”

 1. Se där!
  Nu hoppas jag äntligen att alla inklusive Jenny Alexandersson förstår att även Chris omfattas av Torekovkompromissen, vilken inkluderar att inga politiska utspel får göras. I synnerhet inte förnedrande uttalanden om andra länders statschefer och befolkning!

  1. Mr. Donald Trump er sin egen værste fjende. Ingen behøver at grave grave for ham, han gør det helt selv, og hopper også i dem med samlede ben.
   Og Pinocchio er rykket ind som fast målestok for elendigheden. Trump har endnu ikke opnået at få 6 Pinocchios, men rolig/lugn nu han skal nok nå det!

  2. My

   Kunde inte uttryckas bättre!

   Stefan

   Om Hovet eller Kungahuset haft åsikter om hans uttalande så hade Chris knappast varit inbjuden vid ett statsbesök!

  3. Elise Wilson!
   Hovet skulle naturligtvis aldrig officiellt gå ut med kritik. Utåt är det viktigaste att uppvisa en fin fasad, men internt är jag helt övertygad om att Chris fått en skarp tillrättavisning! Något annat vore otänkbart.

  4. Stefan

   Jag tror inte han skulle bli inbjuden till något som räknas så viktigt om han på något sätt var i “onåd” pga sitt uttalande. Det fanns ingen absolut nödvändighet at inbjuda honom.
   Om Chris & Madeleine anses som nödvändiga skulle det i så fall vara pga Chris internationella verksamhet, utbildning eller liknande. Även Madeleine har ju verkat internationellt genom Childhood.

  5. Stefan
   Det är den uppfattningen som är som du skriver om hovet och ev kritik verkar bara tystas ner i media.
   F ö kan ändå undra strategi varför nästan hela Kfam måste delta när det förut har räckt med Kungen och D Silvia vid statsbesök.
   Men Chris o Madeleine klarar säkert detta uppdrag bra internationellt pålästa och mer passande.

 2. Man kan “leka prins” utan att vara prins 🙂

  Chris ställer antagligen upp för att Kungen och Madeleine vill ha det så och på en sådan bankett går inte en gift kvinna/man ensam. Respektive är med. Strikt formalia gäller.

  Då blir det hela 3 par från kungafamiljen på banketten, bra så eller?

  1. Man kan också misslyckas att agera som en prinsessan även fast man fått den titeln av sin svärfar.

 3. Kanske bra för Chris affärer?
  Sverige må ta hjälp från England.
  Kanske dags granska denne mannen!
  Tur det icke var den amerikanska presidenten som besöker Sverige.
  Får han betalt från Sverige?

  1. Tomine

   Chris får INTE betalt när han medverkar! Det har tydligt framkommit att han enbart är CG:s GÄST vid de tillfällen han har möjlighet at medverka.

 4. Tomine 17/2 13:59

  Trump skulle (förhoppningsvis) aldrig besöka Sverige MEN om så vore skulle jag, som i min ungdom gå ut på barrikaderna och demonstrera!!! MOT.

  Chris kommer säkert aldrig att flytta till Sverige, han verkar inte gilla Sverige (mer än vissa krogar) och HAN får ingen ersättning (hoppas jag) men kanske Madeleine får dubbelt upp då Chris “ställer upp”. Vem vet.

  1. mini!
   Vi må alla ha våra åsikter. Om Trump kommer till Sverige skulle jag stå med en amerikansk flagga utanför slotten med välklippt Trump-frisyr.
   Tills dess så håller jag tillgodo med mitt nyinköpta Trump-vin. Utsökt, rekommenderas varmt.
   Trevlig helg!

  2. mini

   Nå är det amerikanerna som väljer sin president och det får en respektera.
   Visserligen så gifte sig min morfar och morfar i USA i början på förra århundrade.
   Apropå Trump har han från början 80 talet fått frågan om han vill kandidera till president( finns på youtube kanal) så han är ingen duvunge precis.
   Obama var jo i Sverige för han icke ville träffa Putin.

 5. Detta blev ju lite komiskt. Kungaparet tyckte inte att det räckte med Sofia och Carl Philip utan fick kalla på förstärkning. Kanadas president får uppmärksamhet.
  Chris är ju också den ende av de yngre som har formell internationell utbildning.

  1. Christina,
   Jag känner till att Kanada är en monarki. Om Trudeau vill kalla sig premiärminister eller president är väl självvalt trodde jag. Politikerna har spelat ut sin roll idag. Kungahusen är ansiktet utåt i resp land.

 6. Det finns vissa oskrivna regler när det gäller inkommande statsbesök. Och det är väl bra att Chris ställer upp. ÖVRIGT: Ordet stöttar verkar ha blivit ett begrepp som tidningen använder flitigt. Väldigt flitigt. Det låter i mina öron lite larvigt – att stötta Kungen t ex. Han kan väl stå för sig själv och gör det mycket bra.

  1. Ulla-Bella

   Så sant angående Staden statsbesök! Sen kan man ju komma ihåg att Sofia fick delta utan titel så varför skulle det vara något problem att den världsvane Chris medverkar?!

   Vad gäller stötta eller backa upp så är det de ingiftas uppgift att “stötta eller backa upp” sin partner men inte att ta över rollen.

   I övrigt stöttar man väl någon i en situation som Silvias när hon hamnade på sjukhus eller liknande situationer när det krävs mer än vanligt.

   Instämmer helt i övrigt!

 7. Äta lunch och middag. Det måste man ju göra. Antingen här eller där. Men när det gäller vissa så blir det en riktigt stor händelse.

 8. Aifos

  Representationslunch/middag är betydligt större evenemang än en vanlig lunch/middag. Många oskrivna regler osv.

 9. Stefan 17/2 14:38

  Jag gillar det mesta du skriver … MEN jag gillar INTE Mr Trump.
  Jag accepterar naturligtvis att det finns några som gillar honom och hans sk “politik”, men, no man, Mr Trump … he`s a big no no —›› för mig.

  Du skriver “Trump-frisyr”, jisses, är du lik honom, det trodde jag var en omöjlighet 🙂

  Trevlig helg själv och glöm inte kam och hårfön och de piller han äter för att få “fint” hår.

 10. Det är väl kul att även Madeleine och Chris kommer men jag börjar på allvar undra vart Victoria är. Det är verkligen inte likt henne att vara borta så länge och jag hoppas att det inte har hänt något.

 11. Jja nu trummas det ihop folk för att ingen ska låtsas om att Victoria, den blivande drottningen inte finns tillgänglig. Hon är på en tvåmånaders semester och ingen vet var hon finns. Försök med något annat, hovet. Men som sagt, det visar bara hur onödiga kungligheterna är, bara kungen behövs ett tag till.

 12. Tror nog att det början var planerat att Chris och Madeleine ska delta
  men att det inte blev officiellt bekräftat föränn nu.
  Stefan när Trump kommer lär du bli lika ensam som Jimmi Åkesson
  i Dorotea ingen alls kom.

 13. Trevligt för Madeleine att Chris kommer.
  Jag gillar honom.Han är ingift men hade ett egett yrkesliv från början och har behållt det och säger vad han tycker.

 14. En attraktiv man i sina bästa år. Både utbildad och bildad, kultiverad och väluppfostrad. Chris vet hur man uppför sig och behövde ingen prinsskola. Vilket klipp Madeleine gjorde men det är henne väl unnat.

  1. Julia D,
   Att Chris är utbildad internationellt är sant men att han skulle vara en attraktiv man är din bedömning. De sociala åtaganden han har varit tvungen att närvara vid har tagit hårt på honom. Hovet var ju från början orolig över detta.

  2. Marguerithe Att några uppdrag skulle ha tagit hårt på Chris är en av dina återkommande fantasier när det gäller Madeleine och Chris. Vi har vant oss vid att du vill förringa dem på alla sätt utan att ta hänsyn till fakta.

 15. Skillnad på korv och makaroner hemma och en representationslunch och gala
  middag med hundratals gäster.Du behöver inte frack eller galaklänning
  när du äter hemma.Eller har ni tiara till middagen?
  Du slipper också skaka hundratals händer innan maten.

 16. Nu trummas det ihop alla tillgängliga kungligheter för att det inte ska läggas märke till att Victoria har gått under jorden, och fortfarande inga förklaringar. Vi får väl se när hon ska delta i mars om hon fortfarande är ute och reser…

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar