Annons


Annons

Kungens svåger döms till fängelse


Inte bra.

Prinsessan Cristina frias, men maken döms till fängelse.

Prinsessan Cristina frias, men maken döms till fängelse.

Iñaki Urdrangarin, gift med spanska prinsessan Cristina, döms till 6 års fängelse för förskingring, förfalskning och penningtvätt. Det meddelade domstolen i Palma under fredagen.

Den så kallade Noos-skandalen har varit en utdragen affär där Iñaki och Cristina har varit nyckelpersonerna. Åklagaren menar att före detta handbollsproffset Iñaki Urdangarin tillsammans med en kompanjon förskingrat drygt 60 miljoner kronor från en ideell organisation och sedan tvättat pengarna genom prinsessan Cristinas och Iñakis gemensamma företag Aizoon. Cristina riskerade åtta års fängselse, men frias från anklagelserna. Hon ska emellertid betala skadestånd på 265 000 euro, motsvarande 2,5 miljoner svenska kronor.

Annons

Den ett år långa rättegången har satt stor press på kung Felipe och hans familj. Cristina, som är Felipes storasyster, är den första spanska kungligheten som åtalats misstänkt för brott i modern tid och hennes agerande har nagelfarits i spansk press. Felipe och Letizia har gjort allt för att inte associeras med Noos-härvan och Iñaki Urdangarin har inte varit välkommen i officiella sammanhang sedan skandalen uppdagades 2011.

Kung Felipe och drottning Letizia har tagit avstånd från Cristinas make.

Kung Felipe och drottning Letizia har tagit avstånd från Cristinas make.

Foto: Stella Pictures.


(37)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

10 kommentarer till “Kungens svåger döms till fängelse”

 1. 6 års fängsel, skönt rättvisan icke tok hänsyn till han var gift med en kunglig.
  Varför väljer de kungliga icke personer med hederliga yrken?
  Men frågan är om domen står sig eller blir det överklagan?

 2. Det är inte bara dyslexi som går i kungliga familjer. Även en uttalad fallenhet för att fiska i grumligt vatten kan på flera håll spåras tillbaka till tidigare generationer.
  Hur var det nu med den spanska prinsessans mormor egentligen och den demokratiska renlärigheten?

 3. Vilken historia om Inaki!
  En av landets bästa handbollsspelare,(han spelade i landslaget o de träffades i OS).
  Gifte sig med prinsessa.
  Nu får han fängelse o kunglig skilsmässa?

  1. Svar t. Anna 17febr.2017kl.15:39 Vilken skadeglädje du skriver ut !! Har du varit med vid utredningen? Visst har han ett finger med i detta spel,men det finns nog någon bakom detta o han fick ta smällen.Någon skilsmässa tror jag ej det blir för isf skulle den redan varit.De har stöttat varandra under alla år detta pågått.Dessutom 4 barn.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar