Annons


Annons

Margrethes fina ord om Victoria: “Vi hör ihop”


Drottningen berättar om relationen.

Victoria-ibl

Kronprins Frederik, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och kronprinsessan Mary under kungens stora 70-årsfirande förra året.

Att Victoria och Daniel står mycket nära danska kronprinsparet vet vi alla. Prinsessan Estelle heter Mary i andranamn efter sin danska gudmor och kronprins Frederik blev i maj en av Oscars fem faddrar.

Annons

Nu berättar drottning Margrethe om den speciella relationen mellan kungafamiljerna.

– Kronprinsen är mycket, mycket god vän med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Det samma gäller med hans relation till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. De träffas ofta, både hemma hos varandra och ute i världen. De är närmare varandra än vad jag var mina kusiner, eftersom de tre tronarvingarna är närmare varandra i ålder, säger hon i en intervju med föreningen Norden som danska Billed-Bladet tagit del av.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Margrethe är sex år äldre än sin svenska kusin kung Carl Gustaf.

– Då var han bara ett litet barn, men nu, när vi är vuxna allihop har vi kommit varandra mycket nära, säger Margrethe i intervjun med Nordens tidning.

Och drottningens relation med norska och svenska kungafamiljen är ett sätt att hålla samman länderna i norden, berättar hon.

– Mitt eget släktskap är en bro i sig själv. De nordiska kungafamiljerna hör ihop. Vi står varandra riktigt nära.

Drottning Margrethe

Foto: Liv Sander.
Foto: IBL.


(448)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

4 kommentarer till “Margrethes fina ord om Victoria: “Vi hör ihop””

  1. Närmre i ålder än hon och CG? Frederik är född 1968, Victoria 1977. Det får jag till 9 år och betydligt större åldersskillnad än mellan Margarethe och CG! Haakon hamnar väl förvisso mittemellan med födelseåret 1973…

  2. Det är viktigt med samhörighet och gemenskap. Att Victoria umgås med Haakon och Frederik är trevligt och tryggt för henne. Hennes roll i Sverige är inte lätt med så många krafter som strävar efter republik. Norges och Danmarks folk är mer enade och stolta för sina kungahus och då blir livet lättare för de som arbetar i statsskicket. Drottning Margrethe tappar aldrig självförtroendet, hon är en ganska kraftfull person.

  3. Måske dronningen mener at den svenske konge og hende selv står hinanden nærmere som voksne end da kongen var meget yngre. Han blev jo konge meget ung.

  4. Nu var det ju inte bara Victoria Danmarks drottning nämnde. Hon nämnde respektive till samtliga tre tronarvingar också. Det är en beskrivning av att familjerna som sådana umgås och träffas. Och förhoppningsvis trivs tillsammans.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar