Annons


Annons

Mette-Marits tårfyllda farväl av bästa vännen


Norska kronprinsparet har tagit farväl av sin nära vän.

mette-marit.ste1

Mette-Marit reste till Milano för att vara med vid minensgudstjänsten.

Under måndagen samlades modevärlden för en minnesgudstjänst för Franca Sozzani, banbrytande chefredaktör för italienska Vogue, som i december somnade in efter en tids sjukdom. På plats i Duomo-katedralen fanns bland annat norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit.

Annons

Mette-Marit och Franca Sozzani och de besökta varandra ofta och semestrade ihop. Franca Sozzani var utöver sitt arbete vid Vogue även engagerad i en rad olika välgörenhetsorganisationer och det var genom detta arbete hon lärde känna den norska kronprinsessan. När Mette-Marit sommaren 2014 tilldelades organisationen Amfar:s hederspris var det Franca Sozzani som överlämnade utmärkelsen.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Franca Sozzani jordfästes i december men familjen ville ge alla hennes vänner i modebranschen en chans till avsked. Bland gästerna i Duomo-katedralen fanns bland annat Miuccia Prada, Kate Moss, Donatella Versace och Anna Wintour.

Mette-Marit och Haakon reste till Milano för att ta farväl av Franca Sozzani.

Mette-Marit och Haakon reste till Milano för att ta farväl av Franca Sozzani.

 


(120)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

17 kommentarer till “Mette-Marits tårfyllda farväl av bästa vännen”

 1. I går blev Kaci Kullman Five begravd som hela sitt vuxna liv har varit i offentligheten i Norge.
  Sist var hon förman i den Norske Nobelkommité.
  Vem representerade kungahuset eller var det viktigare åka till Italien och göra reklam för deras kläder?
  Väninnan döde väl i höstas?

  1. Kongefamilien representeres ikke ved hver folkevalgte politikers begravelse , der gjør Statsministeren som en av sine egne ( folkevalgte ) De går selvfølgelig i venners begravelse eller minnestund uten at du behøver å bry deg !

 2. undrende

  Nå var icke Kaci vem som helst, men gå i grannkommunen på begravning kanske icke är det samme som mingla med modefolken i Italien.
  Mette Marit har igen vist hon gör helt fel.
  Men sitta och klappa på förste bänk i Rådhuset går visst bra.
  Dags avsluta med Harald. Plocka in folk på tronen från “utagerende” miljöer……nej.

  1. Hvorfor angriper du Mette-Marit ? Det er faktisk Harald som er Statsoverhode i Norge og skulle Kongehuset være representert så burde det være Kongen. Mette-Marit hedret en venninde – langt viktigere enn å hedre en politikker hun ikke en gang kjenner !

  2. Det er ikke alle politikere – eller deres parti – som ønsker kongelig tilsteværelse ved begravelser.
   I Danmark spørger Kongehuset parti/familie om man må komme, i de aller fleste tilfælde bliver det et nej, men den kongelige familie sender deres hilsen med forskellige kranse med bånd.

  3. Kongefamilien deltar ikke i politikeres begravelser.Det er kun ved statsministeres begravelse det er naturlig at de deltar og muligens utenriksminister/ forsvarsminister som er i ukentlig audiens hos kongen.
   Jeg er ingen fan av Mette Marit, men å kritisere henne for å reise til en kjær venninnes minnestund er helt urimelig.

 3. undrende! Du har helt rätt. OM…någon av kungahuset skulle ha gått, så är det Harald, ikke kronprinsparet.
  Kaci har varit en höyrepolitiker o minister, och senare nobelkommitens ordf.

  M-M&Haakon gjorde helt rätt, som åkte till minnesgudstjänsten, som var för vänner. Franca S avled 22 dec.

 4. Enig med Undrende. Av og til Tore bør du velge dine kamper med omhu. Det er IKKE vanlig at de kongelige går i hver eneste eks politikers begravelse. Det er faktisk sjelden man ser de kongelige i en politikers begravelse. Av og til ved en statsministers begravelse og ved vennskap, men ikke ellers. Det vanlige er å sende krans. Noe kongehuset også gjorde. Resten av dine ytringer her er for tåpelig til å kommentere. Så ha nå litt bakkekontakt!

  1. Godt sagt!
   Tomine vet nok ikke så mye om reglene kongehuset har for deltagelse i politikeres begravelser, og det kommer jo tydelig frem i hans/hennes kommentarer. Hovedhensikten med kommentaren var jo et direkte angrep på MM, så dette var bare trist og falt helt på stengrunn.

 5. Fint av norrmännen här att försvara sitt kungahus oavsett. Det vill vi se i Sverige också.

 6. Ja, vi måste reagera på lögner och felaktiga påhopp mot alla personer, inkl kungahusen. Norska kungahuset har alltid en stor ödmjukhet utåt; ingen arrogans där inte!

 7. Så länge ni håller er till fakta då är det OK!
  Men dra inga personliga slutsatser utan håll er toll protokollet .

  MM har skapat sig ett eget namn och erkännande internationellt vilket norrmännen ska vara stolta över.
  Kronprinsparet är,inga “kungabarn” utan vuxna kompetenta individer.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar