Annons


Annons

Allt om Carl Philips och Sofias barnfria helg


Mysigt!

carl philip sofia ibl

Carl Philip och Sofia Hellqvist tävlade mot varandra i Stafettvasan år 2013.

Under de där hektiska småbarnsåren, när man flyttar fokus från sin partner till den där lille som behöver så mycket vård och omsorg, blir stunderna på tu man hand extra viktiga. Det vet Carl Philip och Sofia. I helgen tog prinsparet en tur upp till Dalarna för att följa Vasaloppet på nära håll. Tidigare har de själva deltagit i Stafettvasan men den här gången valde de att stå bredvid och heja på medan lillprins Alexander befann sig på annat håll.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Man blir väldigt inspirerad. Jag har aldrig sett Vasaloppet tidigare, de är kul att se motionärer men också eliten svischa förbi, sa Carl Philip till SVT.

– Det spritter lite i kroppen!, fortsatte Sofia.

sofia-carl-philip-vasaloppet-svt

Skärmbild från SVT:s Vasaloppssändning.

Paret har ju som bekant ett sommarhus i Sunne och Sofias föräldrar i Älvdalen så deras längtan uppåt i landet smyger sig förstås på med jämna mellanrum. Och när de dessutom kan förena sitt gemensamma sportintresse med en romantisk weekend och några barnfria timmar blir det förstås ännu bättre!

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: IBL

(1.11k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

96 kommentarer till “Allt om Carl Philips och Sofias barnfria helg”

 1. Kommer snart inte “2:an” så tror jag detta sportiga par kommer åka Vasaloppet igen.

  Båda gillar sport och natur och Vasaloppet kan de redan, kul se när/om de åker.

  1. mini

   Du skriver: “De åker vasaloppet igen”–Bästa mini, Detta Par har aldrig åkt vasaloppet! År 2014 åkte de båda stafettvasan, varav Sofia åkte den sista biten :9 kilometer! Det går tyvärr inte att omvandla 9 km. till 9 mil:90 kilometer–hur gärna du önskar! Inte ens Tjejvasan:3 mil:30 kilometer har Sofia klarat. OBS. Vi skall försöka hålla oss till fakta, eller hur? Sofia har knappast gjort sig känd pga. sina enorma sportprestationer!

 2. Detta fina par sköter sig själva, så denna helg för sig själva är de värda! Trevligt att de besöker Wasaloppet, är nog uppskattat av arrangörer och tävlande.

  1. CVM
   Ja men detta räknas säkert som ett sk jobbuppdrag med betald ersättning apanage, undrar vad timlönen är. Det måste vara väldigt lätt och roliga uppdrag att förena ledighet, fritidsaktivitet med arbete.
   I dagens Sverige. Vilken är arbetsgivaren?
   Arbetstid; kort
   Lön; hög
   Ek förmåner; alla

   Efter detta arbetsamma år – en semesterperiod lyx på x antal v månader.
   Sen börjar det om igen med nya lätta Khus sk uppdrag ett litet fåtal
   (f Kbarn/vuxna) mixat m lång ledighet och semester.

 3. Marguerithe,ja dessutom svävar de inte i det blå.De har skidåkning både på längden o tvären gemensamt.

  1. Kerstin, det här paret passar så bra in i vår Kungafamilj i dagens samhälle. Enkla och naturliga och visar äkta glädje.

 4. Alla som har småbarn ( som jag ), vet att tid utan barn är viktig. Tycker, att Carl Philip och Sofia är intresserad av skiåkning, så passar mycket bra att dom är på plats.

 5. Vilka löjliga kommentarer.Lediga helger har de flesta som jobbar.
  Vasaloppet är publik dragande.
  Ni har inte en susning om hur mycket och med vad de jobbar utanför
  det offentliga.
  Alexander var nog hos mormor och morfar.

 6. Ett verkligt GYLLENE tillfälle att ta med sig grabben…
  Fortfarande vet vi ju knappt hur “våran” lillprins ser ut.. VAD är det man är så noga med att dölja…

  1. De vill väl inte ha kommentarer om att han inte är lika kunglig som sina kusiner och att det räcket med bilder på de ‘riktiga’ kungliga barnen. Läs kommentarerna när dom la ut en bild på honom så förstår du nog.

 7. Gittan

  De kanske anser att barn inte bör exploateras för allmänheten.
  Oavsett om det är kungliga eller “vanliga” barn. Alla, även barn, har rätt till personlig integritet.

  Tids nog kommer tider då dessa kungliga barn kommer synas överallt.

  1. Trots allt ÄR ju inte Alexander ett “vanligt” barn, utan PRINS av Sverige…
   Och i alla tider har svenska folket fått bilder på hur “deras” kungligheter ser ut… Det liksom hör ju till systemet att bjuda frikostigt på bilder… Gick det förr, så går det väl nu…

 8. Mona
  Sluta tro att PrinsParet gör såå mycket mellan uppdragen!
  Sofia går väl i skolan ännu för att lära sig hur en Prinsessa ska vara och inte vara dessutom
  måste hon väl kunna lite historia om sin Kungliga Familj!
  Ett tips Mona sluta säga att dom Kungliga “jobbar” det heter uppdrag enl dig!
  Trevlig Afton
  CVM

  1. JA CVM skriver jobbar men kan skriva sysselsatta eller arbeta.
   Uppdrag är den offentliga delen av det Kungliga.
   CarlPhilip har ett design företag,han kör rally,han har stiftelser
   egna och tillsammans med frun.Frun har en bebis att ta hand om,
   project playground är hon hedersordförande för.
   Eller du kanske berätta för mig vad det gör du verkar se det
   andra ine ser.

  2. MONA
   CVM är fullt korrekt då han SÄRSKILJER på privata fritidsintressen dvs Racing Design
   Vad CP är ålagd att ägna sig åt på BETALD HKHARBETSTID måndag-fredag är KHUSVERKSAMHET
   detsamma avser S
   HKHbarn har tillsyn av CGanlitade resurser – efter den föräldralediga initiala period som avtalats m CG – just för att de ska kunna åta sig KHUSuppdrag i ordinarie omfattning
   INGIFTA som v a l t att bli del av Khuset får EJ fortsätta m arbetsuppgifter i näringslivet ´1VAL Daniel/Sofia gjorde 2010,2015

 9. Hmmmmm… Men HUR tänker du då om Kungaparets barn som små, Pensionär…
  Dom var väl inte “kungligare” än Alexander om man funderar så… Eller hur tänker du då om Daniel’s ursprung… Ser INGEN som helst skillnad…
  Och tror nog jag förstår ganska bra, tack…

  1. Gittan
   Kungaparets barn hade ju inga att jämföras med. Men när en inskrivare skrev att Alexander inte hade samma kungliga panna som Oscar så förstår man att bilderna uteblir. Skulle du själv utsätta ditt barn för mobbare. Tids nog kommer det väl bilder men jag tycker att Sofia och Carl Philip gör rätt just nu.

 10. Kungaparet var smarta. Vi fick bilder så barnen blev inte jagade åtminstone till efter 15 årsåldern. Annat idag då finns det en fotograf i varje buske och alla mobiler. Trevlig måndag

 11. Säger som Marguerithe, det kommer säkert en bild till ettårsdagen. Klokt av föräldrarna att inte överexponera lillen, som tyvärr fallet är med hans kusin E.

 12. Är det något av våra kungabarns barn som är kunglig är det väl just prins Alexander vars far var kronprins när han föddes. Sedan bestämde politikerna att det skulle ändras så att Vickan blev kronprinsessa och Carl Philip blev av med sin födslolott.

  1. kungabarnen är EXAKT LIKA kungliga då de har släktband m en Kung – oavsett om de har eller “mister” prefixet “kron” – oavsett vilken typ av tronföljd som gäller…

   lagändringen va redan PÅBÖRJAD då drotningen va gravid m CP – SÅ CP MISTE INGET – politikerna var eniga men det drog ut på tiden då grlagsändring kräver 2omröstningar m paus emellan
   CP föddes i denna “paus”

 13. Jag undrar om Madde och Chris fått så mycket positiva ord om dom hade haft en barnfri helg. Nä tror inte det då hade det ståt Madde sviker sina barn.

 14. Helene ett klipp till dig
  2004 åkte Carl Philip öppet spår på tiden 6:21:52, nästan 50 minuter bättre än pappa kungen. Och 2008 var det prinsessan Madeleines tur. Hon klarade Tjejvasan på tiden 2:22:19.Det är mycket bra tider.
  2012 Skejtvasan 30 km Prins Carl Philip 1.38.33
  Prins Carl Philip och Sofia åkte dessutom Stafettvasan 2013 och 2014 (där fem personer delar på de 90 km och åker 5 sträckor av olika längd)
  Hur många av er som gnäller har åkt vasaloppet

 15. Alexander överlever nog ett par timmar hos morföräldrarna i Älvdalen.
  De har fostrat 3 döttrar så helt ovana vid barn är de inte.

 16. helene 6/3 20:08

  Att både C-Ph och Sofia är ett sportigt och naturintresserat par kan du inte säga mot.

  NU fick du till det negativa om prinsessan Sofia … igen!

  Vi kan avvakta och se om/när Madeleine ger sig ut i Vasaloppsspåren.

  Det gäller helt enkelt att vara delaktig,tycka det är kul och folkligt, tycka det är bra för både kropp och knopp att åka något av spåren, oavsett vilken sträcka de åker och vilken plats de hamnar på.
  Vasaloppet är glädje för de som inte är elitutövare.

  1. mini
   Bästa mini. Nej-jag har inte varit negativ mot Sofia! Jag har däremot gått emot det du skrivit:-citat: “kommer att åka vasaloppet igen” slut citat. Faktafel av dej som jag korrigerat! Stafettvasan Sofia åkte är 9 km! Med bästa vilja i världen kan man väl inte förknippa Sofia med just hennes stora sportintresse/utövning!–Jag önskar att detta forum skall vara någorlunda faktabaserat,,så gott det nu går.

  2. mini

   mini, ang. din fråga när/om Madeleine varit i spåret: Tjejvasan 3 mil!! Dessutom på en mycket bra tid. 30 km. är lite skillnad mot 9 km. eller hur?:) 🙂

  3. Mini, nästa gång du ska ge dig på Madeleine (igen) så bör du nog kolla upp fakta först…haha

 17. Varför håna/mobba deras liv och ledighet? De sköter sig själva; ingen barnflicka eller hushållerska, endast frisör och stylist.
  Återigen, när man inte har helheten om någon tillvaro, är det idiotiskt att komma med viss kritik!!!

  1. CP omgärdas av en rad personer: adjutant – i tjänst att va prinsen behjälplig m diverse dygnet runt. livvakter. högvakt utanför ytterdörren
   CG ser till att de har samma daglig service hemma m städning m,m, som inne på slottet. administrativ personal bistår m diverse. anlitad barntillsyn vid behov osv chaufför likaså
   …så ensamma är de knappast…

 18. Gittan 6/3 16:22

  Alexander är ett barn, under året, och det är föräldrarna som avgör om de anser att det rätt att exploatera sitt barn!!!

  Vill C-Ph och Sofia avvika från det du kallar “system” så är det upp till dom! Kungliga avdankade “system” (ditt ord) är inte alltid det bästa!!!

  Det gäller för ALLA barn, barn ska skyddas, och det är upp till föräldrar att avgöra hur de skyddar sina barn.

 19. Konsttanten
  Dags att komma ifatt verkligheten utan kunskap men med sunt förnuft…,.,
  Det finns både hushållerskor och städerskor på Drottningholm som sköter om SjöPaviljongen
  där PrinsParet huserar för tillfället!!!
  WAKE UP
  CVM

  1. CVM.

   Claes, ditt upprop: Wake Up–talar nog tyvärr för döva öron. Även om tanken var god!
   En fin-fin tisdag tillönskas.

 20. Bästa CVM! Du vet ingenting om hur prinsparet sköter sitt privataliv, såå låt bli att spekulera om vad du tror! De klarar sig nog utan dina klokskaper!!

 21. Åh … jag ser att både CVM och helene är på G.

  DÅ är det lika bra att jag tystnar för en stund då jag, m fl, enbart bemöts med pekfingrar och tillrättavisningar.

  OBS – alla pekfingrar och “elakheter” har inte rätt i allt!!!

  Tur jag har annat för mig på em än sitta och skriva här.

 22. Prinsparet får sina måltider levererade från Drottningholms kök, så de behöver varken handla, laga mat eller diska. De har dessutom varsin sekreterare.

  1. Julia Dahlgren,
   Kungaparet bestämde att Prinsparet och Alexander skulle bo på Drottningholm. Jag är personligen glad för detta då det är säkrare för dem. Alla kungahus har samma upplägg. Man har kockar som serverar mat och tar hand om den biten. Madeleine och Victoria har levt så hela sin uppväxt och skulle inte kunna göra ett praktiskt handtag. Att jämföra sig själv med vår First Family är barnsligt och naivt. Nu när hela världen skriver om Sverige kan vi vara glada att vår Kungafamilj finns.

  2. Marguerithe
   Vad har du för människosyn. Kan du för realitetens skull se det hela i ett större perspektiv. Tänk över varför de Kfam är i den situationen som de är i idag. Detta är pga det system med statliga ek bidrag samt förmåner personal, hovstat till sin hjälp och service inom alla områden privat och i arbete.
   De är bortskämda i ordets rätta bemärkelse, tycker att du skriver naiva kommentarer om detta.
   Vilka andra familjer skulle inte vara lika priviligerade välmående i en sådan situation.

  3. Du skriver “First Family och Nu när hela världen skriver om Sverige kan vi vara glada att vår Kungafamilj finns”.
   Frågan är varför ska folket vara glada över det i systemet för det med sig ett bra resultat i vardagen för invånarna.

   Om det nu är så att Kfam representerar och arbetar för Sverige – varför ser det då ut som det gör i samhället i detta land m segregation, ökat våld brottslighet etc. som även utländsk media skriver om. Lever vi inte i samma land, det är minst sagt skilda världar.

  4. Julia Dahlgren
   Ja och frågan blir ju är det nödvändigt m all denna service.
   Två unga friska personer med både tid och pengar.
   (För att ansöka om liknande service, ej slottköksstandard, i kommunen som privatperson ska du knappt kunna gå vara sjuk el. handikappad).
   Det går inte i sammanhanget att inte tänka på de artiklar som varit i media om brister och dåliga resurser som finns ex inom äldrevården där gamla sjuka människor knappt inte får vällagad mat varje dag.

  5. forts.
   Varför kan de Sofia o C P inte städa och laga mat själva. Nej det är bekvämare att få gratis, god hälsosam bra mat lagad och serverad, annars är de ju ofta ute på restaurang och äter har vi läst.
   Högvakten personal öppnar väl dörren åt dem också el kan de göra det själva och ta emot maten.
   (Sen har vi barn m särskilt behov och sjuka handikappade som får nödvändig hjälp indraget pga bristande resurser. FY skamligt!)

  6. Marguerithe
   Tillägg; Det är så det är och brukar se ut i Kungahus som du skriver men det skiljer sig ändå ganska mkt genom länderna t.ex. Sverige utdelning av HKH titlar, TeDeum, ek redovisning osv. INTE samma som i Norge o Danmark.
   Det har diskuterats förut här på forumet.
   Det kan man förstå i systemet att Kungen CG o D Silvia har en viss del service i Khuset.
   Men det är inte nödvändigt för alla m personal 24/7 det går inte att ex. jämföra ingift Sofia H med CG Kungen en markant skillnad.

 23. Är det bara jag som tycker att det finns vissa olikheter mellan dom som “tycker” om Madeleine och dom som försöker försvara Sofia. Dom som beundrar Madeleine skriver mycket elakt om Sofia och hånar (t.ex. haha) andra skribenter, dom beter sig liksom tonåringar. De som försvarar Sofia tycks skriva mer objektivt och vara mer konstruktiva med sina kommentarer, som vuxna, intelligenta människor är.

  1. Helena FIN.

   Nr.1-Detta är ingen tävling!
   Nr.2 Du skriver ordet: Objektivt.—Detta innebär att utan känslomässig styrning,-förhåller sig till fakta.—Subjektivt: Det motsatta.—Här kryllar det av subjektiva kommentarer som ej hör ihop med vuxna människor, intelligens eller inte!

  2. Jag gillar både Sofia och Madeleine och hyllar/försvarar och kritiserar dem båda. Jag tycker att det är betydligt mer utbrett bland de som avdyrkar Sofia att bete sig barnsligt och hoppa på de som inte tänker “rätt” än tvärtom.

   Jag vet inte om jag håller med om att det är objektivt och intelligent att hitta på saker som inte stämmer samt tro blint på vad hyllningsmedia och hovet säger, vilket är väldigt vanligt i Sofia-lägret.

  3. Helene kl 12.40
   Jag vet dock skillnaden mellan objektivt och subjektivt och min opinion är vad jag skrev. Du har helt rätt, detta är ingen tävling, men spekuleringar och insinueringar flyger när det gäller Sofia. Och detta skrev jag helt objektivt 😉

 24. Margurithe
  Nu när hela Världen skriver om Sverige…….Dessvärre är det faktiskt sant det dom skriver eller
  ljuger media?????
  Att Kungafamiljen fortsätter att glittra och se på eländet förvånar mig……….
  Trevlig Eftermiddag
  C

  1. Claes,
   Ja det är klart att det är sant det som skrivs om Sverige. Det är synd om vår Kungafamilj som ska representera ett land som förstörts av politiker.

  2. CVM, Claes,
   Ja bra skrivet Claes! Det som skrivs om Sverige i media är inte roligt men tyvärr sant i dagens samhälle.
   Det är ju passande att fråga vad Kfam tycker om utvecklingen av landet det land och folket som de säger sig representera.
   På vilket sätt hur representerar de folket. De representerar idag snarare bara sig själva.

 25. Mini
  Synd att du drar dig undan istället för att ifrågasätta kritiken och pekfingrar etc
  Att jag skulle dra mig undan när Mini mfl kritiserar mig existerar inte eftersom jag
  är stolt som en tupp i mina röda skor och försvarar orättvisorna tills jag stupar!
  Svdams app har jag med mig oavsett om jag är på båten hemma resturang skidspåret etc
  eftersom jag inte vill missa din inlägg till mig!
  Väl Mött igen Mini med eller utan pekfinger är upp till dig!
  CVM

 26. Kära Elisabeth
  Om PrinsParet hade tagit vara på dom goda råd som ges här på SVDam hade kritiken ochså
  blivit mindre!
  Trevlig Eftermiddag
  CVM

 27. Helena FIN m fl

  JAG försöker “försvara” prinsessan Sofia så mycket jag kan. Det gör jag p gr av att hon är som klippt och skuren till det hon gör vid C-Ph:s sida och i kungahuset.

  Victoria o Madeleine har som infödda sitt “på det torra”, men Sofia kämpar i hård motvind. Därför får hon mitt fulla stöd.

  Jag har varit kritisk, snudd på lite “elak” mot andra men det gjorde jag för att jag anser att Sofia behöver stöd.

  Jag anser att de 3 vuxna betitlade prinsessorna ska ha samma status!

 28. Mini
  Skönt att du denna Tisdag eftermiddag han “titta” in på SvDams hemsida!
  Trevlig Eftermiddag
  CVM

 29. Jag har inte sett något sedan Sofia och Prinsen träffades 2010 som skulle ha föranlett den kritik hon fortfarande utsätts för. Det verkar vara ren manipulation och stor brist på självständigt tänkande som florerar på forumet. Mathilde i Belgien och Stephanie i Luxemburg (högadel) verkar ha suttit på piedestal innan de träffade resp prinsar. Den typen av människor passar inte i dagens kungahus. Vi vill ha jordnära människor som uppträder artigt och respekterar alla. Sofia är perfekt.

 30. Margurithe
  Jag upplever varken Drottning Mathilde eller Prinsessan Stephanie som några personer som
  suttit på någon piedestal tvärtom dessa tjejer har ett lågmäld sätt att representera vid sidan om
  sina män!
  Att vara Adlig ser jag inte som en nackdel att bli “Kunglig” dessutom har dessa tjejer ni nämner alltid
  visat respect till sitt folk!
  Visst ska man vara “jordnära” men dessvärre försvinner “mystiken” och glansen över Monarkin!
  Claes

 31. Adel, som suttit på piedestal hela livet, passat inte i dagens kungahus??? Hehe!
  Marg. vad menar du??? Har inte kungafamiljen och deras barn själva suttit på piedestal hela livet! De skulle då inte passa i kungahuset?
  Eller råkar just den svenska kungafamiljen vara så annorlunda, jordnära människor som uppträder artigt och respekterar alla? Tillåt mig att småle!

 32. svar t. helene 7marskl.10.00 GÅ in på googels stafettwasan o läs hur lång sistasträckan är.Hon åkte sista sträckan båda åren.Den är 19 km. Näst sista sträckan är 9 km. Det var ännu ett försök att få ut sanning.MVH Kerstin

 33. svar t.eva 7 mars 2017 kl.17:25 Ja,nu ska jag avslöja något.Nyligen har Sofia varit över till NY o hon flög ekonomiplats+beställtveg.mat.Personalen trodde ej sina ögon.Nu var det många tomma platser i 1:aklass,så de uppgradera henne.Hon hade varit tyst som en liten mus ej ett pip utan suttit o läst en bok hela vägen.De hade bara lovord o säga om henne,men ni som aldrig träffat henne är inte trevliga mot henne.

  1. Vad skulle hon annars göra då? Gapa och skrika eller?
   Jag sitter också tyst som en mus och läser när jag flyger det gör väl de allra flesta.
   Du är helt sanslös i dina försök att hylla Sofia.

 34. Fint att få vardagliga inslag om Sofia. Hos henne har vi mkt positivt att vänta oss. Tänk om man kunde få kika in en kort stund i år 2027, och få läsa om allt positivt Sofia och C-Ph har åstadkommit.

 35. CVM skriver : “Visst ska man vara ”jordnära” men dessvärre försvinner ”mystiken” och glansen över Monarkin!”
  Ord från en republikan, jag trodde inte att republikaner vill ha “mystik” och glans i monarkin. Men jag kan ha fel.

  KERSTIN B

  Jag har också hört (av vänner som sett) att Sofia oftast flyger ekonomi när hon reser ensam. Så det är nog en sanning du skriver.

  KONSTTANTEN

  Medhåll! Jag tror också att Prinsparet kommer göra mycket för monarkin, själva och tillsammans med Kronprinsessparet.

 36. Skönt att Minis alla vänner ser det som händer med våra Kungligheter när hon själv aldrig har
  sett något!
  CVM

 37. Mini
  Jag kanske måste uttrycka mig mer tydligt eftersom du inte förstår vad jag menar men det kanske
  beror på att du själv inte vet om du är Monarkist eller Republikan som du såå ofta skriver!
  Om Monarkin fortsätter att bli “folkliga” och försöka leva ett “normalt” liv kommer Monarkin dö ut
  till Monarkisternas förtvivlan!
  Däremot skulle Sofia och Daniel ha lättast att anpassa sig till det “normala” livet när apanaget upphör!
  Man kan vara jordnära utan att vara Monarkist eller Republikan!
  CVM

 38. svar t.demokrati 8 mars kl.12:32 Hur vet du det du skriver?Både CP o Sofia har i olika intervjuer talat om de hjälps åt med matlagning.Cp gör i ordning kött åt sig.Han har sagt att Sofia är duktig på att göra mat av vad som finns i kylen. De går ut o äter ibland det gör andra människor också.Åtminstone när de bodde på Djurgården städa de själva.De var ngn som hade sett dem vid sopstationen.Tror ej de vill ha in folk i sitt hem för risk att springa o sladdra sedan.Den dagen du har varit ute sett

 39. svar forts.t demokrati 8 mars kl.12:32 Den dagen du kan lägga upp bevis så ska jag tro dig.Kugen o drottningen kanske har den hjälpen,men CP o Sofia har nog inte den hjälpen.

  1. kerstin bergström
   Vad har du el. t.ex sign Mona, konsttanten, Marguerithe mfl.
   (som ofta får motargument i en sakfråga) för bevis för att det ni säger skriver är sant här på forumet.
   För det första håller jag mig till ämnet el. sakfrågan utgår ifrån den info. och fakta som finns att tillgå dels genom länkar media och några väl pålästa skribenter här med bra sakkunskap om ämnet Kfam/Khus.

   De vistas väl ute (ex. restaurang) ibland som många andra – men i en helt annan situation. forts.

  2. forts. Kfam är fåordiga mot journalister, media. De går inte ut och talar om berättar om alla förmåner som de har i vardagen.
   Även om de någon gång kanske lagar mat själva så är det inte direkt så att de går till COOP el ICA och står i kö och handlar flera dar/v. Som andra människor i samhället får göra, trötta efter en arbetsdag m slit och släp för att sedan ta hand om alla vardagssysslorna som väntar.

 40. Skönt med naiva människor som tror att Kungligheter åker första klass till NewYork när det inte
  finns Första Klass biljetter hos SAS!
  Bra försök men den köper jag inte :-))))))))
  Lycka Till Nästa Gång
  PS.Norweigen likaså NO First Class.DS
  PS 2. Ryanair flyger inte direkt till NewYork.DS
  Cabin Crew Bording Complited
  CVM

 41. Dags att dra ner på Apanaget eftersom medlemmarna i det Kungliga huset numera städar
  lagar maten tvättar sköter om barnen etc själv varför då ha 65 heltidsanställd kvar??????
  Att smutskasta KungaParet och Höja PrinsParet håller inte falskheten och osanningar osar starkt!
  CVM

 42. På SvDams forum har vi allt från Leg läkare till nu senast Flygvärdinnor som kommenterar
  ett riktigt allmänbildat forum har det blivit vi kan även erbjuda konstexpert för er som går i
  säljartankar vi har också ekonomisk specialister med Hovets ekonomi som specialitet!
  Sedan har vi en mängd kritiker som granskar KungaHusets förmåner men vi har en enda
  riktig Monarkist som står upp för hela den Kungliga Familjen framförallt KungaParet hon
  kallar sig Margurithe och all heder till henne!
  CVM

  1. Tack Claes! En äkta monarkist vill jag nog kalla mig. Är dock mer bekymrad över Sveriges tillstånd idag. De politiskt korrekta svenskarna är ofattbart naiva och ser inte faran. Tystnadskulturen är mycket oroande.

 43. Tack Demokrati för att ni alltid skriver och håller dig till ämnet dessutom det viktigaste av allt
  sanningen!
  Det är ett nöje att läsa dina klarsynta kommentarer!
  Trevlig Eftermiddag
  Claes

  1. Vore kanske bäst att överlåta alla kommentarer att besvaras av CVM, eftersom han tydligen vet bäst hur allting är i kungahuset. Underbart med såå kunniga kommentatorer!!

  2. CVM,
   Tack Claes det var roligt att höra!
   Läser också dina kommentarer med nöje du skriver klarsynt som det är och med humor och bjuder på dig själv ibland (m resor el. maträtter)i kommentarer. Trevligt!

   önskar Trevlig dag/demokrati

  3. CVM,
   Tack Claes det var roligt att höra!
   Läser också dina kommentarer med nöje du skriver klarsynt som det är och med humor, bjuder på dig själv ibland (resor, maträtter) i kommentarer. Trevligt!

   önskar Trevlig dag/demokrati

 44. Elisabeth Nordqvist
  Tack Kära Elisabeth synd att jag inte kan säga detsamma om dina kommentarer!
  Därför tar jag din komplimang med en stor nypa salt!
  Trevlig Kväll Kära Elisabeth
  Väl möt igen
  CVM

 45. CVM

  Vet DU om du är rojalist el. republikan – du skriver “dessvärre försvinner ”mystiken” och glansen över Monarkin!”

  Jag trodde inte republikaner vill se glans över monarkin.

  OM monarkin ska finnas kvar behöver vi en jordnära kungafamilj som vill verka o delta med folket

  Att jag har vänner och fd kollegor som ofta flyger (konferenser etc) är en självklarhet, det gjorde även jag då jag till 100 var yrkesverksam.

  F ö tror jag Kerstin B helt enkelt skrev fel och därmed inte behöver “hånas”.

 46. Tusen tack emma & ALLA andra för kristallklar fakta, som skingrar de hemmasnickrade sagorna!

  Dagens roligaste sagor är dock att prinsparet kommer att göra bra ifrån sig först år 2027 ( hur vet man det? 😉 ) samt att de kommer att göra sååå mycket gott för MONARKIN framöver! Deras uppgift är helt & hållet att värna om Sverige & svenskarna..

  Knappast inte “barnfria” för att riskera att sonen blir överexponerad. Han var med på racingtävling vid blott 2 mån., i bärsele vänd BORT från förälder..

 47. Gredeline
  Denna saga om att PrinsParet skulle göra bra ifrån sig först år 2027 säger hur korkade en del
  männniskor är……
  Vem vet om PrinsParet fortfarande är gifta finns Monarkin kvar 2027 etc
  Den som lever får se!!!!
  Trevlig Vecka
  CVM

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar