Annons


Annons

Carl Philip om speciella besöket: “När vi var nyförlovade var det självklart att åka hit”


Därför betyder det här besöket extra mycket för Carl Philip och Sofia.

När man tänker på kunglig representation går tankarna ofta till ett klassiskt band som klipps. Och under eftermiddagen gjorde Carl Philip och Sofia just detta! De är på plats i Stockholmsförorten Husby för att inviga Fryshusets nya avdelning och förutom att hålla i varsin sax passade prinsparet på att hålla ett litet, men ack så personligt, tal. De berättade bland annat varför det här besöket betyder extra mycket för dem som par.

Annons

Se delar av talet i filmklippet nedan!

 

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures, Anna von Koch


(508)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

14 kommentarer till “Carl Philip om speciella besöket: “När vi var nyförlovade var det självklart att åka hit””

 1. Det är roligt att se att Carl Philip får ett bättre självförtroende med Sofia vid sin sida. Tillsammans kan de göra mycket fint för andra.

  1. Marguerithe
   Carl Philip är och ser ut som han alltid har gjort. Men han har säkert pga dyslexi tränat mer på att tala.
   Sofia kommer av sig i talet också som de för det mesta läser
   innantill från.

   Vilka som helst klara detta spec med all back up de får från hovpersonal.

 2. En sak som jag funderat på är hur dåliga de svenska kungliheterna är att klä sig för tillfället, något som jag tycker att både Mary, Kate och Mette-Marit är bättre på. Jag tycker inte att man behöver komma I skjorta och slips och damkläder då man ska inviga ett ungdoms/music/kulturhus. Om man ska besöka en idrottsförening och vet att man ska kicka boll, kan man väl lämna kavajen hemma? Våga vara lite mer coola, sveriges kungahus!

  1. Danska men även norska kungahuset är betydligt bättre på att kläs sig efter tillfälle, de har förstått att man inte måste klä upp sig till tänderna vid varje tillfälle bara för att markera sin status.

 3. Gunnel
  Angående klädseln, så har svenska kungafamiljen en bättre stil. Det handlar om respekt för uppdraget. Om det kickas en boll några minuter, så går den an i kostym också.

  Alltför många norrmän håller inte stilen, och orsaken är jantelagen.

  1. Nei, ikke janteloven. Årsaken er at vi mangler stil, kjære konsttant. Rett og slett.

  2. Konsttanten, I min mening visar man mer respekt för uppdraget om man visar att man har förstått vad som ingår i varje uppdrag och vilken publik man vänder sig till. Om man ska inviga ett ungdomshus eller provboxa anser jag inte att man ska komma i designerkläder och dyra klackar. Se på Kate och William, Mette-Marit och Haakon, de är betydligt mer avslappade då de ger sig ut på den här typen av uppdrag.

 4. ” De berättade bland annat varför det här besöket betyder extra mycket för dem som par. ”

  Vi får väl hoppas att deras besök betydde extra mycket för åhörarna också. Att det gjorde extra mycket skillnad….

  1. Gredeline
   Ja det är som vanligt välvalda ord utformat m hjälp av talskrivare.
   (Tror Kfam Sofia läser SvDam kommentarsfält (ett nytt uttryck;
   instämmer helt!) som skrivs här ibland).

   Tyvärr har dessa ord inte någon eg innebörd för åhörarna ett inställsamt tal i ett samhälle de befinner sig utanför. Det är PR för de själva vilket hörs på talet bl.a det du skriver.
   Dessutom är Sofia m sin bakgrund inte en förebild för ungdomar.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar