Annons


Annons

Elizabeth planerar sin egen bortgång – detaljerna avslöjade


Allt är verkligen planerat för.

Hon är den mest kungliga av kungligheter och har genom åren gjort stora avtryck som monark. Den tragiska dagen då drottning Elizabeth går bort kommer därför dra igång en stor apparat, och hon själv håller i trådarna när det kommer till planeringen, uppger tidningen The Guardian.

Annons

Drottning Elizabeths egna läkare, professor Huw Thomas, kommer att ansvara för att rätt personer släpps in i drottningens rum samt besluta vad som ska komma ut till medierna kring hennes dödsfall och vad som ska hållas hemligt inom familjen.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Chefen över allt som ska hända därefter är även han redan utsedd. Sir Christopher Geidt, drottningens privata sekreterare, är tidigare diplomat och har tilldelats uppdraget. Enligt tidningen The Guardian drar allt igång efter att drottningens ögon slutits och prins Charles fått handen kysst av sina syskon. Därefter kommer Geidt ringa premiärministern. På en säker linje kommer han säga kodorden “London Bridge is down”. Premiärministern kommer då se till att nyheten om drottningens död går ut till de 53 länder som har tillhört det brittiska imperiet.

Därefter kommer nyheten spridas till ambassadörer, premiärministrar, statsministrar, presidenter och guvernörer. De brittiska ambassadörerna kommer att ombes bära svarta band som är cirka 8 centimeter brett på vänsterarmen.

Men även det statliga tv-bolaget BBC kommer att ha en roll i det hela. När det är dags för allmänheten att få nyheten kommer de sätta på ett larm, kallad Rats. Larmet skapades under kalla kriget och ska sättas på endast då en monark i Storbritannien går bort.

Men även övrig media har självklart förberett sig på fler sätt.

På the Guardian har chefredaktören samtliga vinklar som kommer behöva skrivas uppsatta på sin vägg. The Times lär ha förberett hur de ska bevaka händelsen under de elva första dagarna. Sky News sägs redan ha övat inför händelsen, och kallar hennes död för kodnamnet “Mrs Robinson”. Enligt The Guardian ska Sky News redan ha skrivit på kontrakt med de experter som ska intervjuas i sändningen då det värsta inträffar.

Samtidigt är planerna från hovets sida skapade för alla eventuella händelser, som vad som händer om hon avlider på något av slotten. Sker dödsfallet utomlands kommer ett flygplan av modellen BAe 146 jet som går under namnet The Royal Flight att flyga en kista till landet där drottningen befinner sig. Kistan står redan redo hos leverantörerna Leverton & Sons.

Vart händelsen än sker kommer kistan slutligen att nå London och tronrummet i Buckingham Palace. Men samtidigt ska Charles dessutom bli kung. Dagen efter att drottningen gått bort kommer flaggorna att höjas igen för en stund, då prins Charles kommer att bli utnämnd till kung Charles. Då kommer han även presentera Camillas titel, som de flesta gissar kommer att bli drottning, även om Princess Consort också är ett alternativ.

Nio dagar efter drottningens bortgång kommer begravningen att äga rum. Hela 2 000 gäster kommer att vara inbjudna till Westminister Abbey och ceremonin kommer att starta klockan 11.00.

Allt är noga planerat, samtidigt som alla självklart hoppas på att det dröjer innan man måste utföra planerna.

Foto IBL

(190)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

19 kommentarer till “Elizabeth planerar sin egen bortgång – detaljerna avslöjade”

 1. Det er vel meget naturligt når man når dronning Elizabeth’s alder at vide hvordan den sidste rejse skal foregå. Dog er hendes plan meget detaljeret. Sikkeret nødvendigt.
  Meget skuffende at Charles og Camilla skal overtage…..have håbet på William og Cathrine

  1. Tycker att Edward och Sophie hade passat att ta över. De är fina representanter för sitt land.

  2. Men är det ens realistiskt att Charles och Camilla tar över…? Är inte Camilla (och även Charles) för intimt förknippade med Diana och hennes tragiska öde? Jag hade också hoppats på William och Catherine. Dessutom är ju Charles och Camilla nästan 70 år…

 2. “då det värsta inträffar” det är väl det mest naturliga om du är 90+. Det är det enda vi vet med säkerhet, att vi alla ska dö någon gång.

 3. Jaha, så nu måste alla kodnamn och hemliga planer planeras om, så att de förblir hemliga tills dess att det är dags?

 4. citat_Därefter kommer G ringa Premiärministern. På en säker linje kommer han säga kodorden “London Bridge is down”.

  knappast, hovrutin är ALLTID att UKs PM informeras först av alla alltid personligen (face2face) via ngn från hovet – då kallas QE GIVETVIS vid sitt rätta namn – precis som då 1 tronföljare fötts
  …vilket också Guardian skriver om…

  d är i kommunikationen civilservants(statsanställda) emellan som 1 överenskomet kodat besked ges – just f att de saknar säker krypterad tfnlinje

 5. detta är inget nytt…det görs vid alla dödsfall inom kfamiljen
  hur man informerar & vilka som gör vad = fastställt sen länge
  liknar till viss del hovrutiner för då Wills 2 barn föddes & då Dr-modern/QEs syster avled

  bl.a därför de har 1 RATSkommando som går ut samtidigt till all media-radio/tv i UK så de genast kan ändra i sändningstablån + rapportering
  1 akut beredskaps-läge mediafolk kallar “Royal about to snuff it”

 6. The plans for a monarch, or his/her Consort, are planned decades ahead. For example, plans for the Queen Mother’s funeral were originally set up when she was still Duchess of York (as with all royals); decades later, the original planners were almost all dead and the Queen Mother was still going strong! Nothing unusual or new in this report. The armed forces,Monarch’s Household staff and the government in power, all know their roles and actions.

 7. Emma skriv ut orden ,du får minska ned dina texter och skriva så att det
  går att läsa.Det är inte SMS eller Twitter du skriver.

  1. Be istället Svenskdam att öka på max antal ord per inlägg BETR UTRYMME
   …och MONA hur jag skriver avgör jag själv – inget som angår Dig
   Hoppa över mina inlägg istället & håll dig till debatt-ämnet

   Fokusera på/Tag ansvar för… Dina egna inlägg istället – om du är så petnoga – som alltför ofta präglas av åsiktsintolerans & SLARVIGA FAKTAFEL som desinformerar medskribenterna och förvränger debattens fokus

 8. Ja det är en alldeles enorm apparat som kommer att sättas i rullning den dagen Drottning Elizabeth II går ur tiden och Kung Charles III utropas.

  Bara fånigt att tro att Charles inte skulle ta över förutsatt att han är vid liv. Poängen med att ha en monarki överhuvudtaget är att tronföljden följs och där är Charles nummer 1 och William nummer 2. Den ordningen kommer att hållas vilket de båda också har klargjort flera gånger.
  Monarkin är ingen pop idol tävling.

 9. Gillar the Queen. Hon får söndagstidningen, läser om sin begravning. Luttrad som hon är, småler hon säkert bara. Hon svarade en gång betr. tronföljden; inte hennes bekymmer för då är hon redan död. Men det som kommer att hända inom samväldet kan vara av allmänt intresse. Canada, Australien och NZ. Ritualerna för en kunglig begravning, so what, där kommer praktiska problem med bl.a. pundsedlarna som skall tryckas i ilfart med den nya kungens bild….alltså monarkins betydelse 2017. Eh!

 10. Jag tycker fler nytagna foton på Elizabeth visar att hon verkar frånvarande på något sätt.

 11. Emma! Jag håller med Mona. Din text blir “svårt att läsa” verkligen. Och jag brukar hoppa över såna inlägg. Vet du förresten, att det betyder att man skriker när man skriver med stora bokstäver!

  1. nej det gör det inte Elise – “skriker” gör man med sin röst och lungkapacitet och det hör du med dina öron… läsning i detta forum sker t_y_s_t
   text är ALLTID ljud-lös
   att jag använder stora bokstäver är för att lägga tyngdpunkt på visst ord då vissa läser slarvigt igenom + då utrymmet ej räcker till kan man förkorta HKHnamn till 1initial

   håll dig till ÄMNET/avhåll dig från att begå personangrepp på medskribenter så ska du se att debattklimatet blir trevligare
   OCH SAKLIGARE

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar