Annons


Annons

Sofias succé: “Hon är noga med att alla ska känna sig sedda”


Prinsparet fick ett ordentligt mottagande!

Carl Philip och Sofia tillbringar eftermiddagen i Stockholmsförorten Husby. Prinsparet är här för att inviga Fryshusets nya avdelning, som ska höja ungdomar genom olika fritidsaktiviteter. Och de fick ett ordentligt mottagande! Så fort paret klev ut ur bilen möttes de av en stor samling barn och Sofia var snabb med att gå fram till var och en av dem.

Annons

– Det märks att många här har sett fram emot prinsparets besök. Prinsessan Sofia var väldigt noga med att alla skulle känna sig sedda, på det sättet är hon lik drottningen, säger vår reporter Anna von Koch som bevakar invigningen på plats.

Av Ellen Myrgård Lindén
Foto: Stella Pictures

 


(653)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

44 kommentarer till “Sofias succé: “Hon är noga med att alla ska känna sig sedda””

 1. Självklart göra hon enorm succé var än hon visar sig, något annat kommer vi aldrig någonsin få läsa här. 🙂

  1. Sammenligner du bilde her , med bilde av Fredrik , Mary og Marie – så ser du en skilnad som er enorm stor! Bilder sier mer enn ord !

  2. My
   Jag har också reagerat på detta. Benämningen succé fördelas ojämnt bland kungahusets medlemmar.

  3. Ingrid 19.14, 19:26
   Bra skrivet Ingrid! och självklart inser människor att det hela är och blir överdrivet.
   Det blir också något tjatigt att läsa detta i artiklar succé, hyllad etc.

 2. My

  Vad har Sofia gjort dig för orätt?? Har hon varit dum emot dig eller??Ibland tycker jag kommentarerna om henne är på gränsen till näthat!!

  Sofia har ett naturligt sätt att vara på och det är ett stort plus att ha med sig i sin nuvarande roll! Heja Sofia 😉

  1. Det är bra om man har förmåga att kunna skilja på sakliga realistiska argument och annat.
   Dessutom är det SvDam som skriver rubriker artiklar och människor läser och skriver kommentarer om detta.
   Det är snarare så att en annan realistiskt bild av Sofia skulle de vuxna och barnen få om de läste text och bilder från andra sajter och tidningar.

  2. demokrati, med tanke på att vissa här inte ens kunde förstå att min kommentar riktade sig till Svd och inte Sofia så visar det att denna förmåga saknas rejält hos somliga (rojalister?) 😉

 3. Kan kontrasten vara större än den mellan det evenemang Victoria invigde igår och det som Carl Philip och Sofia invigde idag.
  Hur detta sedan ska värderas är däremot en helt annan fråga.

  1. Claes,
   Det finns ju så många delar i samhället som ska tillgodoses. Sverige som land kan inte längre göra detta utan frivilliga får ta initiativ. Kungafamiljen gör fina saker för unga och gamla och du och jag kanske hjälper de hemlösa. All hjälp är viktig och behövs.

  2. CVM
   Tack Claes för att du är så klarsynt.

   Marguerithe
   Ja det finns många delar av samhället som ska tillgodoses.
   Vad gör Kfam för sk fattigdom, utanförskap, säkerhet mm. i landet ett samhälle, inom alla områden de befinner sig utanför.
   Kfam använder sig av skattemedel oredovisat till sin egen fördel
   (ek förmögenhet + sidoinkomster) resurser som kunde prioriteras användas direkt till flera viktiga områden verksamheter.

 4. CVM
  17 mars, 2017 kl. 16:18

  Självklart!! Det var ju sagt att de ska göra så mycket för Sverige.

 5. Att få alla att känna sig sedda är en självklarhet när man har som främsta arbetsuppgift att representera. För vissa kommer det naturligt, medan andra får jobba mer på det. Men att framhäva detta som något unikt för S tycker jag faktiskt är överdrivet…vissa anser att hon nätmobbas. Samtidigt finns det väl ingen kunglighet som höjs till skyarna som S här på SD, och då får man också finna sig i mothugg.

  1. Så sant Catherine!
   SvD:s ständiga rubriker om Sofias påstådda succé i tid och otid väcker motreaktioner. Kanske finns det ett dolt syfte med detta.

  1. Bästa Mari!
   Inget rör mig mer än den som alltid försöker göra sitt bästa och gör det med ärligt sinne och gott hjärta. Det gör du!
   Fortsätt så och strunta i om jag ibland knäpper en eller annan näbbgädda på näsan. Då kan du vara säker på att det handlar om raka motsatsen till det du står för: det förställda och inte ditt oförställda.
   Bror

 6. Det de Sofia gör här är att göra som hon har blivit tillsagd och lärd av hovet Khuset.
  Det är väl inte så svårt att uppföra sig på ett trevligt sätt som vanligt folk. Vad ska de annars göra. Hälsa, vinka, le.
  De visar ändå genom att representera monarkin ett avståndstagande mot folket vi och dem.
  De små barnen som står där uppställda har blivit tillsagda av andra vuxna att stå m flaggan och vinka. Men de förstår däremot inte varför.

 7. Sen när näthatar jag Sofia?, rent struntprat! jag kritiserar de onyanserade hyllningarna här på Svd, läs lite noggrannare så se du att jag är tämligen ointresserad av vår ingifta prinsessa så varför skulle jag då bemöda mig till att näthata henne? 😉

  1. Onyanserade hyllningar? Tidningen uppmärksammar väl alla i Kungahuset. Sofia gör succe, det blir allt tydligare.

 8. Cathrine,

  Sofia har ju inte kontroll över vad som skrivs om henne i media..Shit vad mycket avundsjuka och negativism det finns i kommentarer om det är på denna sida om de kungliga och Sofia i synnerhet Jag tror hon gör så gott hon kan i sin roll som maka, svärdotter, svägerska, mamma och prinsessa och vän (medmänniska)<3

 9. Roligt att man får se så mycket mer av CP nu när Sofia är med honom! Hon är väl som klippt och skuren för prinsessjobbet. Verkar gilla att representera och synas på bild.

 10. Dessa ideliga succéer ! Tänk om andra vanliga människor kunde få sådana omdömen så fort de visar sig!

 11. Nu kommer jag med den ytliga kommentaren:
  Det hade varit snyggare med en vårdräkt än med en svart kjol och grön tröja nur när det börjar blommar runt omkring oss

 12. Pernilla
  En vårdräkt? Nja, Sofia är bara 32 år, och det hade blivit föör uppklätt inför alla ungdomar i Husby. Jag tycker hela hennes outfit var 10 P, och det var den glada gröna färgen, som lyste upp.

 13. PernillaA
  Tyvärr saknas den kompetensen att klä sig på Internationell nivå……….
  Klart hon skulle klätt sig i en Vår outfit men nu blev det inte mer än en grön tröja!
  Trevlig Vecka
  CVM

 14. När jag tittar närmare på bilden så är det ett mycket konstigt klädval som Sofia har gjort. Hon kommer med mörka murriga färger, tredje veckan i mars. Obegripligt. Här hade helt klart behövt mera vårliknande färger i sina kläder. Tittar man på Carl Philip så har han knäppt kavaj och det ser väldigt trångt ut när han rör på sin arm, som om kostymen är ett nummer för liten. Är det Daniel som numera vägleder honom?

  1. Och vad anser du om uppdraget. Eller är det bara kläderna som är intressanta. Eller är det så att du bara är ute efter att än en gång kritisera. Jag tror inte att jag någongång har läst något positivt i dina kommentarer.

  1. mamofali
   Vad grundar du detta omdöme på? Hennes utseende? Är det allt som krävs av en prinsessa? Är inte god utbildning och kunskap inom olika områden i samhället långt viktigare för den som ska representera “folket”? V och M har akademiska utbildningar och V gedigen samhällspraktik.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar