Annons


Annons

Kates nya lyxrenovering – bygger om på slottet igen


49 miljoner kronor kostade det förra gången.

Prins William och hertiginnan Catherine kommer att bosätta sig permanent på Kensington Palace. William och Kate har redan gjort omfattande renoveringar av lägenheten 1A som tidigare beboddes av drottningens syster prinsessan Margaret. Nu går de ett steg längre för att modernisera bostaden.

Annons

Enligt Daily Mail planerar William och Kate att bygga ut Kensington Palace med två våningar under jord. Den nya delen ska ligga under det som i dag är orangeri och ska innehålla flera klädkammare och kontor för de anställda på slottet. Anledningen är att man vill upplåta fler salonger i Kensington Palace åt prinsfamiljen.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

“Tillbyggnaden av källarplanen är nödvändig för att ge mer utrymme till administrationen som måste flytta ut från de salonger som nu hyrs av hovstaten” står det i bygglovsansökan.

Planerna på att bygga ut Kensington Palace väcker givetvis uppmärksamhet. Renoveringen av de 22 rummen i lägenhet 1A kostade 4,5 miljoner pund, motsvarande 49 miljoner kronor.

Foto: Stella Pictures, IBL.

 

 


(71)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

22 kommentarer till “Kates nya lyxrenovering – bygger om på slottet igen”

  1. Du slänger dig på tangenterna 5 minuter efter publicering av denna artikel och undrar varför ingen har protesterat! Tror du folk sitter klistrade vid datorn? Det är säkert väldigt många som ställer sig undrande till denna utbyggnad men det gäller Storbritaniens kungahus så det får de sköta där. Vi intresserar oss för Sverige och vad kungafamiljen gör för oss här. Vad vi får för de stora summor som de kostar oss i skattemedel.

  2. Marguerithe + Desirée -ha, jeg gik ind på Webben for at, OM der blev kommenteret på gårsdagens namnsdagsfirande, og kunne konstatere, at det var ganske tyndsået/ tunn sådd/glest här. Og direkte underligt, at der var 0 om Kates og Williams udvidelsesplaner for Kensington Palace – så for at sparke det hele lidt i gang….!
   PS. PC’en blev startet for at tjekke mailboxen, så det så!
   Hoppas ni får en trevlig dag!

 1. Förstår att apanaget räcker flera gånger om att renovera eller vad man vill göra. Så många privata sponsorer som hjälper till. Välvilja för monarkin som man ser som en bonus i England.

  1. det finns inget apanage
   KP är ägt av staten och DE ansvarar för dess skick underhåll o tillbyggnader de har likt Statliga Fastighets Verket ansvar för/EGEN budget tilldelat sig att bevara KULTURMINNESBYGGNADER inkl de inhysandes arbetsplatsverksamhet
   KP har en rad lghr(bebodda) och allmännautrymmen som visas f turister
   Kulturminnesregler likt här hindrar att man bygger på byggnaden hur som helst – lägga till utrymmen under jord r ett sätt att kringå det

   WKHs verksamhet r inhyst på KP

 2. Marguerithe

  Om du vänligen skulle vilja läsa kommentarerna på DM skulle du få en uppfattning om den “välvilja” engelsmännen känner för detta storhetsvansinne och monarkins betydelse. Eftersom där finns gillaknapp och ogillaknapp så får man en bild av vad folk de facto tycker. Bäst rankade är de kommentarer som läser lusen av monarkin, de kungligas skenhelighet då det gäller välgörenhet, Kates och Wills´lättja samt att Kate är bara en “commoner”.

  1. Christina Kari,
   Jag läser all media, även Daily Mail. På sociala medier kommer det alltid att finnas missnöje, svenskarna är dock värst. Ingenting av Sveriges misär har med monarkin att göra. I England sätter den stora massan stor tilltro till Kungahuset och man är stolt över det. I Finland har ni ju lagar och ordning och klarar av att ha republik. Med den mäktiga grannen får alla hålla sig på sin kant.

 3. Undrar om det verkligen är en damtidning. Varför ger Ni Sofia och Kate skulden för deras så kallade “lyxrenovering” Har svårt att tro att de har hela bestämmanderätten för renoveringen.

 4. 1 nödvändig utbyggnad är vad det rör sig om…ingen lyxrenovering

  de behöver mer YTA till W/K/Hs stab som har sin verksamhet på KP m egen administrativ support/PRavd/HQ för sin gemensama dagliga verksamhet + “RFoundation”
  förra omgången var det fråga om REPARATIONER av mkt illa underhållen våning som ej gjorts ngt åt sen 60talet + omfattande asbestsanering och generell uppdatering av el vvs badrum kök (bilder visa hur nedgången lgh var) UKs “SFV” betala sin del/resten betala KF ur egen plånbok

 5. Anledningen är att man vill upplåta fler salonger i Kensington Palace åt prinsfamiljen.

  nej anledningen är att familjen kommer nyttja KPbostaden som sitt permanenta hem på heltid då G snart kommer gå i skolan i London liksom WK går upp på heltid åt khuset varför deras medarbetare som hitills nyttjat delar av deras hem till kontor – då familjen bott utanför L på Anmer Hall – måste hitta nya lokaler på nära avstånd inom KP

 6. Klart man behöver 22 rum om man har två barn – eller?? Det är ju inte en representationsbostad utan deras privata boende. Har ingen förståelse för att personalen ska behöva få en sämre arbetsmiljö i källarnivå. Och hade jag varit brittisk skattebetalare hade jag fått hjärnblödning över att behöva bidra med ytterligare pengar till ännu mer renovering.

  1. I agree considering that she renovated the kitchen x2(think it was KP, not Anmer Hall).She has to take into consideration the ste given to her parents,guest bedrooms,2 bedrooms for children, 1-2 playrooms, suites for nannies, butler’s pantry, dining rms, private&official, priv.living room, off. salon, reception room(s). Still cannot get it to 22 rooms. Oh well, my butler sleeps in the bsmt stg of my 1920’s condo and my dog has the run of the 155 sq m condo. I just keep the place up. Good!

  2. det är givetvis en representationsbostad, de bor där m anledning av sitt jobb sina arbetsuppgifter i L – exakt som CoC nyttjar Clarence house både on o off work
   Kfamiljens diverse privata hem ligger utanfr huvudstaden – och i W o Ks fall är Anmer Hall deras egna privata hem

   deras hushåll är givetvis inte bara 2+2pers utan hushållerska nanny kock etc som bor som live-in staff i sagda våning

 7. Skall de stackars anställda förpassas till “bunker” under jorden utan fönster och solljus?
  Tala om “upstairs and downstairs”.

 8. Där hade du en poäng annica!

  Det jag reagerar på är dock att vi har ingen aning om bakgrund och på vems inrådan det här ombygget ska göras.. men så tacksamt att som vanligt hänga ut Kate – kvinnan som “syndabock”! Precis som det gjorts med Sofia när det gäller renoveringen på Djurgården..

  Har vi inte kommit längre i jämställdhet och attityder..?

  1. Jag har också reflekterat över hur man fortfarande skriver om hur kvinnan gör ditt eller datt, oftast i negativ betydelse.
   Kate har förmodligen väldigt lite att säga till om när och hur KP ska renoveras, “Sofia river Lilians hem” och Camilla var givetvis den som förstörde Dianas äktenskap genom att förföra en viljelös Charles. Suck!
   Kunde inte media år 2017 tänka mer på jämställdhet?

 9. Hejhopp, är det Kate som initierar och genomför den lyxiga utbyggnaden? På samma sätt som Sofia får på pälsen för vad som händer med prins Bertils gamla hus och Mary fick för moderniseringen av deras våning på Amalienborg. Har inte de rättmätiga ägarna, dvs i de här fallen männen, något finger med i spelet, månntro?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar