Annons


Annons

Nya härliga bilden på kung Harald som förvånar


Det blev en härlig fest för den kungliga familjen.

Kung Harald av Norge visar ofta upp en glad och härlig sida, men under en skidfestival i Norge under helgen visade han upp en sida ingen annan kung visat upp. Han tog med de hungriga barnbarnen till korvkiosken och bjöd på korv! Precis som vilken annan morfar och farfar som helst hjälpte han barnbarnet tillika prinsen Sverre Magnus att få rätt mängd ketchup på korven utan kladd. I kön längre bak stod även prinsessan Märtha Louise med sina barn.

Annons

Anledningen bakom korvätandet var att familjen medverkade under kung Haralds ungdomsstafett, en skidtävling i Holmenkollen. På plats deltog de senare under en så kallad korvfest som hölls i skidmuseet på området tillsammans med över hundra unga längdskidåkare.

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen/Norska kungahuset


(324)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

32 kommentarer till “Nya härliga bilden på kung Harald som förvånar”

 1. Alla gillar pølse og brød. Âven pølse og lompe. Ingen skillnad på kungliga magar och andras. Vår kjære konge som alle liker.

 2. Kung Harald är ungdomlig och förstår vad barnbarnen tycker är kul. Märtha en äkta prinsessa i ordets rätta bemärkelse med hjärta och empati.

 3. Hva er det med svensk presse alt må omskrives for å passe deres virkelighet. Ingen korvkiosk, men en pølsefest i skimusseet for å ferie KH fødselsdag. Det ble servert pølser, brus og kanelboller som er vanlig på sportsarrangement i Norge. Stafetten var først dagen etter. Her ble det sunget bursdagssang til KH, holdt tale fra ungdommen og han fikk tildelt The King Olav Trophy av Skiforeningen for å ha fremmet skiidrett på internasjonalt nivå.Og ingen i Norge er forvånat, må kun være i Sverige 😉

  1. G,
   Jag är inte förvånad, bara glad att Kung Harald är så ungdomlig vid 80 års ålder.

  2. Åjo! Vår svenske konge kan också, och det redan i koltåldern!
   Ingen har väl glömt journalfilmssnutten där Lillprinsen, i sällskap med farbror Bertil, besöker det folkligaste bland allt svenskt folkligt, en speedwaytävling, och mellan två heat förväntansfullt slickar sig om munnen i väntan på varmkorven.
   Fotogen, kolstybb, varmkorv och ett j…a smatter! Präglande minnen det! Majestätet håller nog med.

  3. Bror,
   Har också sett den filmen och Kungen med sitt fantastiska minspel. Man kunde riktigt känna själv hur gott det skulle smaka.

 4. Dette var en gave til kongen i anledning av hans 80 års dag. Gaven besto av en ungdomsstafett som bærer hans navn og en pølsefest.

 5. Stefan

  Du har missförstått de kungligas roll. Man är förvånad över att kung Harald inte beordade sin personal att duka upp porslin och silverbestick för en liten lunch för barnbarnen. Serverad av livréklädda herrar. Tänk att kung Harald bara bjuder på korv! En verklig nyhet och chockartad sådan.

 6. Än mer förvånande att detta par går arm i arm.. Något vi inte sett på många år.. Men det är trevligt att se..

 7. Kung Harald är trygg i sig själv och behöver inte hela tiden tänka på hur han “för sig”. Vår charmige “lillprins” blev en allvarlig och “värdig” vuxen när han äktade den tyska mogna kvinnan. Han har tappat sin spontanitet. Tråkigt. C-G visar, i filmen, vid 25 års ålder att han visserligen är lite blyg, men har otvungen kontakt med “vanligt folk”. Den finns på “Öppet arkiv”: “Carl-Gustaf heter jag”.

  1. Vår kung är obekväm med media. Redan när han var 18 år uttalade han sig om att “hans familj var förföljd”. I samvaron med vanligt folk tror jag han är mycket bekväm och naturlig.
   Det är Drottning Sonjas förtjänst att Kung Haralds självkänsla är stark idag. När han var ung var han mycket blyg och tillbakadragen, i kombination med sorgen över sin mors bortgång. Norsk media har väl heller aldrig varit så hård mot Kungahuset. Familjen känner sig uppskattad.

  2. De som kjenner Harald sier den H vi ser offentlig er den samme de kjenner. Han har aldri skjønt vitsen med å forestille seg. Så vi ser en konge som ler ofte og høyt også av seg selv, fleiper, har mye humor, er lyttende i møte med folket, moderne, støttende, liker tradisjoner,ikke redd for å ta opp vanskelig tema å sette søkelyset på de i sine taler og tar sine plikter alvorlig.

  3. Kong Harald har altid været naturlig på den ægte norske måde, han har omgået med sit folk fra barnsben og giftet sig med en norsk jente – og så blev han først konge i en moden alder.
   Kong CG blev konge meget ung, en stor og ansvarsfuld opgave, der sikkert ligesom for dronning Margrethe ændrede en sorgløs tronfølgertilværelse til den tyngende opgave som statsoverhoved,noget der, ifølge prins Henrik, tydeligt kom til udtryk hos hende.

 8. Svenska Kungaparet kommer aldrig att komma upp till den folkliga nivån som vårat Norska Kungapar har.. De har båda benen i myllan!!Det bara är så.. Traditionen med att de kungliga är engagerad sig i norsk idrott och speciellt skidor och backhoppning är för att både K.Haakon och K.Olav var ivriga skidåkare. K.Olav var även en duktig backhoppare..

  1. Så rätt grema56!
   Vi som har några år på nacken och gillar sport kommer fortfarande ihåg Holmenkollen 1989 och 5-milen där. Gunde Svan faller tidigt och skadar armen men vägrar ge upp. Han fullföljer loppet stakande med en arm och slutar näst sist.
   När Gunde går i mål är det nästan tomt på den kungliga läktaren. Men en välkänd figur ser man fortfarande dröja sig kvar i väntan på Gundes målgång – kung Olav!
   Den sortens kungahyllning är få förunnad. Det var stort.

 9. Når skal en slutte med denne konkurransen? At svenskekungen tidligere har spist korv, har vel ingenting med dette oppslaget å gjøre?
  Ellers er det tydelig at de fleste som kommenterer ikke har peiling på sammenhengen. Korvspisingen var i forbindelse med en stor idrettsbegivenhet for barn og unge, sist helg i Holmenkollen. Norsk dagspresse vil nok vise folkeligheten til kongen,- samt hans evne til å være naturlig.

 10. Visst är vår käre kung folklig och spontan.
  Tänk när han satte på sig den svarta sopsäcken vid regnet. Vid dopen visade han fina ömhetsbetygelser efter de har fått sina serafimerorden fastsatta. Mm…mm!

  Nu är det glädjande att Kung Harald ser så fräsch och glad ut. Han har ju varit sjuk inom några områden, och sett lite trött och tagen ut.

 11. Hur man kan tycka att Sveriges Statschef både är folklig och spontan när han sätter en
  sopsäck på kroppen för att skydda sig!
  Jag tror inte Janne är lika spontatan när han 365 dagar försöker skydda sig mot regnet!
  Eller hur var det nu det finns inga misärer enl Trump i Sverige…..
  CVM

 12. Trumps Sverige-och världsbild är baserat på vanföreställningar med paranoida inslag.Dessvärre är det den bild vi får av honom…Kan någon bevisa motsatsen?? Farligt nog inte!!

 13. Humaniora!
  Trump har rätt i nästan allt han säger och det är verkligen befriande att en politiker talar ur skägget!
  Om du anser att världen styrs såå bra av alla dessa korrupta yrkespolitiker så kanske du kan förklara varför världen ser ut som den gör? De har nu haft 100 år på sig och allt blir bara sämre!
  Sverige behöver en Trump eller helst ett dussin av den varan!
  Trevlig kväll.

 14. Stefan!jag är inte någon vän av korrupta politiker,vi har alldeles för många av det klientelet i vår värld, liksom mer el mindre galna världsherrar och de tenderar inte att minska i omfattning, verkar det som..
  Att världen ser ut som den gör,beror bl a på den destruktivitet som finns inom den mänskliga naturen,en dualism mellan gott och ont och där majoriteten inte är med vetna om detta och saknar förmåga att rannsaka sig som människor och genomgå en
  nödvändig mental förändring.

 15. Akta dig Stefan för vad du önskar och säger! Stefan Löven har ju offentligt oroat sig för att det ska dyka upp en svensk Trump någonstans bland den svenska oppositionen 😀 Personligen så tror jag inte svenskarna är tillräckligt självständiga för en Trump idag. De tycker fortfarande om idén att svenska elitpolitker ska tala om för dem vad de ska tycka: “Öppna era hjärtan”, och vad som är bäst för dem som att t ex inte gå ut ur EU. Aja baja Brexit!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar