Annons


Annons

Prins Daniel: “Att misslyckas är en del av resan”


Se prinsens inspirerande tal!

Prins Daniel har tillsammans med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin skapat entreprenörsprogrammet Prins Daniels Fellowship. Tillsammans reser det landet runt för att inspirera ungdomar att testa företagande och de erbjuder också ett mentorsprogram för dem som redan tagit steget.

Annons

Under torsdagen bjöd prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin in till en entreprenörsdag. Daniel inledde med att tala från scenen och berättade då att han ofta möter människor som inte vågar testa sina idéer eftersom de är rädda att misslyckas.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Det är okej att misslyckas. Att misslyckas kan vara en del i en resa man måste göra för att kunna lyckas senare i livet.

Se hela talet i klippet nedan!

Foto och rörligt: Stella Pictures.


(364)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

29 kommentarer till “Prins Daniel: “Att misslyckas är en del av resan””

 1. Suveränt Daniel! Det Prins Daniels Fellowship gör för skolungdomar är så viktigt.
  Daniel förstår ungdomarnas tankar, de talar samma språk, och han lyssnar in.

  Jag råkade träffade en rektor för en högskola vid en middag på en opera, och just detta att Daniel lyssnade in, innan han gick vidare berömde han.

 2. Daniel jobbar i motvind då socialdemokraterna tyvärr aldrig varit förtjusta i företagare, andra än den omhuldade storfinansen/monopolkapitalismen.
  Medicinen är emellertid mycket enkel: Sänk skatten, och då främst de sociala avgifterna, samt luckra upp LAS så får vi fart på företagandet!

 3. Han har blivit lite för ensidig den gode Daniel 🙁
  Bra med pep, men detta upprepar han ju vart han kommer…
  Lite spontanitet skulle inte skada..
  Håller nog med SnickarJohn om att det kännas Floskler…

 4. Stefan: Luckra upp LAS, kan jag hålla med om!

  En annan åtgärd är löneförhöjningar, som åberopar hur länge man har varit anställd. Kanske är den som har tjänstgjort i tre år bra mkt effektivare, och bättre på många sätt, än den som har tjugo år bakom sig!!

  1. Lola,
   För bättre förståelse: Jag trodde att det var endast Kungen i Kungafamiljen som hade uppdrag där. Har alltid varit så tidigare.

  2. Marguerithe,
   Tack för att du ökar på min förståelse för vad du avser i ditt inlägg – då tolkningen av tidigare är något oklart för mig.

   Jag drar slutsatsen att anno dazumal – för just dig – är iaf före 2013.

   Sedan jan 2013 – för 4 år sedan – är det känt för dig att det inte är endast kungen o ingen annan i k.fam som har engagemang med IVA

   Nu lanseras IVA-projektet Prins Daniels Fellowship | Svensk Damtidning
   https://www.svenskdam.se/2013/01/nu-lanseras-iva-projektet-prins-daniels-fellowship/

 5. Så låter det när folk håller tal.Man skojar inte och flamsar.
  Då är man inte seriös.
  Hur skulle du självhålla ett tal, dra en rolig historia?
  Efter talet pratar Daniel med ungdomarna så då är han nog mer
  avslappnad.Daniel vet vad han pratar om annars skulle han inte stå där.

 6. Ser en aning humoristiskt på det hela. Daniels framträdanden får mig att tänka på frikyrkorörelsen här. De kallades för väckelsepredikanter, reste land och rike runt och anordnade väckelsemöten. Många blev frälsta.

 7. Christina Kari Helsinki

  Så olika man upplever ett tal så roliga som dessa religiösa möter var, är nog långt från Daniels sövande prestation. Ett av nöjen i gamla dagar med möter på torget klockan 1800 på söndagen ……gratis underhållning.
  Synd om Daniel som har giftet sig till en titel i vår moderna tid och tyvärr förblir han alltid PTen som fick Victoria på fall.

  1. Denna kommentar är väldigt onödig Tomine.Daniel är lika mycket värd som
   alla andra människor.Daniel drev egna företag och var personlig tränare.
   Tror nog Daniel gifte sig avkärlek inte för att få en titel.

  2. Mona

   Nå får du ge dig med dina imbecilla påstående!
   Var har jag skrivit Daniel är mindre värd?
   Han är väl människa som alla andre men upphöja en bara för en har tagit i mot en kunglig titel kallar jag underdånighet.

 8. Tomine

  Det beror på vilken rörelse det handlar om. Jag såg ingenting lustigt i baptisternas enträgna försök att frälsa mig. Därför är jag här nu men de har aldrig gett upp. Får fortfarande deras tidning. (säkert hoppas de om ett litet testamente).

  1. Som liten älskade jag när Målle Lindberg kom till stan med sitt tält. Innehåller var jag inte så intresserad av men Målle och showen han höll var klart sevärt.
   Där var det liv i luckan.
   Mamma brukade hämta mig och släpa ut mig därifrån!

 9. Ok att ni är republikaner, MEN hur kan ni vara sååå elaka emot flera i kungafamiljen? Får inte människor komma upp sig i sin yrkesutövning och även få en titel?

  Att sänka och håna är er specialité här, plus uppskatta andra elaka. SKÄMS!!!!!!!!!

  1. Konsttanten

   Tidigare sa man fru professorskan,fru läkare,fru prostinnan……
   men som tur är det historia.
   Nästa får bli de kungliga titlar som man föds till eller gifter sig till som försvinner.Svensson inträde är nog dess fall…..

  2. svar t konsttanten 31mars20017kl.14:08 Grattis till kommentaren,Det görs skillnad på folk o fä.Jag tillhör nog fän eftersom jag ej får ta upp att en del är elaka o hånar o trycker ner folk. Kommentaren lär väl inte komma in.

 10. konsttanten
  Men det är visst helt ok för dig ge dig på republikanerna där äger DU ingen skam.

  Med miljoner från skattebetalarna får man fantastisk begåvning….det vet man jo.

 11. Daniel är bra på att peppa!
  Men det är inget konstigt med det egentligen, det måste man kunna som PT.

  Nu har han användning av den erfarenheten.
  Det är så det brukar vara i livet. För de normalbegåvade i alla fall. Man får erfarenheter som man använder sig av i olika sammanhang.
  Oavsett om man har en titel ller ej.

  Så det blir lite fånigt att försöka ta ifrån Daniel hans kunskap och erfarenhet.
  Det säger mer om dem som vill nedvärdera honom än om Daniel själv.

 12. Mia Odabas: “Den här mannen. Han är visserligen Prins men han är en hejdundrande inspiratör och entreprenör också. Prins Daniels Fellowship har gjort mer för entreprenörskapet än någon politiker. Snacka om att kungahuset levererar värde.
  Dessa dagar när han samlar unga och något äldre entreprenörer, som jag får tillfälle att prata med på scenen är ren och skär lyx”.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1488715471161627&set=a.798184103548104.1073741827.100000695650933&type=3&theater

 13. Grøtchen og Kristina från Turku
  Jeg er helt enig med dere! Daniel gjør et godt og verdifullt arbeid. Man trenger slike personer i samfunnet – ungdommene trenger noen som trigger dem. Det er vel derfor han har jobb som prins.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar