Annons

Annons

Bildspel! Så var det förra gången Victoria besökte Japan


Därför är kommande resan till Tokyo så speciell.

Victoria-japan.ib1

Under tisdagen meddelade hovet att kronprinsessan kommer att resa till Tokyo i april.

Japan är ett land som har en speciell plats i kronprinsessans hjärta. Det var hit hennes allra första utlandsresa på egen hand gick. Året var 2001 och kronprinsessan skulle fylla 24 år.

Annons

Fyra år senare återvände Victoria till Japan för att vara med vid. Vid det laget var frågan om kvinnlig tronföljd – Japan har det inte – en het potatis i landet och kronprinsessans besök bevakades av 70 japanska journalister.

– Hon är så jordnära och naturlig. Och så är hon så klok. Jag tror att det är många unga kvinnor i Japan som ser upp till henne, sa en av reportrarna till Svensk Damtidning

Och i april återvänder alltså kronprinsessan till Japan. Under det fyra dagar långa besöket i Tokyo ska hon fördjupa sina kunskaper inom hållbarhetsfrågor och frågor som rör havet och fiske.

Victoria är en av 16 FN-ambassadörer som arbetar för att främja de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 och hon tar frågan på stort allvar. I måndags rivstartade hon arbetsåret med att invigningstala vid konferensen Baltic Sea Future, som handlade om samma frågor som hon nu ska fördjupa sig i under besöket i Tokyo.

Se bilderna från hennes allra första besök i bildspelet nedan!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Foto: IBL.

(223)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

16 kommentarer till “Bildspel! Så var det förra gången Victoria besökte Japan”

 1. Snygg blå klänning från den tiden!
  Härligt att se henne gladare och mer naturlig än idag. Men media och allt som hänt sedan dess har säkert påverkat…

 2. Tänkte samma hon var mycket naturligare då. Nu verkar hon så självbelåten och medveten om sin position.

  1. Helena, där satte du ord på en känsla jag också fått allt mer när jag sett bilder på henne och såg de två julprogrammen om kungafamiljen på SVT och TV4. Det skaver lite…..det är som att ytan och innehållet inte korresponderar. Åsikterna som framförs stämmer inte med tankarna bakom. Varav hjärtat är fullt talar inte munnen…

  2. Helena, LopNor
   Bra reflektion, bra skrivet det är just det intrycket man har.

 3. År 2001 hade Victoria träffat Daniel Westling sedan ett halvår, så här var hon nog nyförälskad.

  En småbarnsmamma i en orolig värld, som kommer närmare, och även kunna vara beredd att bli drottning, är ingen dans på rosor. Victoria har valt sin stil utåt, och den är respektabel och lagom.

 4. Ja, V har blivit högdragen. Hon tänker inte på vem hon är till för utan bara på att framhålla sig själv och sina barn. Meningen med ett kungahus är väl att de ska arbeta för Sverige, för svenska folket.

  1. Victoria har fått stå ut med mycket, inte minst från sin egen ursprungliga familj.
   Hur hon har orkat och fortfarande framstår som glad och ambitiös är en gåta.

 5. Kungafamiljen, inkl Victoria arbetar även för svenska folket. En effektivare PR kan inte Sverige få, speciellt i dessa tider med sämre rykte. So, go on dear Victoria!

 6. Kungaparet är sig lika, men kungabarnen har förändrats, utan att kungen gör något åt det. Nu ska allting vara “Svenssonliv” med alla tänkbara ledigheter och det verkar fritt fram för dem att göra vad helst de har lust till, men detta kan väl ändå inte accepteras av våra folkvalda politiker. Kronprinsessparet måste väl jobba för SVERIGE (inte “hitta på” leka) minst i samma omfattning som vårt åldrande kungapar gör och alltid har gjort. Om de inte orkar så får de väl lämna över, inget konstigt.

 7. “I måndags rivstartade hon arbetsåret…” Hur kan en rivstart av ett arbetsår ske först den 6 mars? Varför behövde hon drygt två månaders “uppvärmning”? Varför skall hon till Japan när hon redan varit där?

 8. Victoria arbetar inte för Sverige, hon arbetar för sin egen plats i tronföljden, sin familjs kungliga status med medföljande förmåner och sin dotters framtida plats i tronföljden….

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar