Annons


Annons

Sofias nya lyxgarderob


Vi har kartlagt hennes nya köp.

Prinsessan Sofia har börjat jobba igen, och det är tydligt att hon har uppdaterat sin garderob under julen. Den senaste tiden har hon visat upp sig med en rad nya dyrgripar, bland annat fyra nya väskor! En rosa från Dolce & Gabbana med en prislapp 9 400 kronor. Den andra kommer från Salvatore Ferragamo och kostar 8 300 kronor. Under veckan bar hon även en svart väska med bambu-handtag. Vart väskan kommer från är fortfarande oklart, även om handtaget i vanliga fall är ett signum för Gucci. Hon bar dessutom en ny glittrig clutch från okänd designer under senaste galamiddagen på Kungliga slottet.

Annons

Men prinsessan Sofia har även uppdaterat sig på klädfronten. Hittills har vi sett en midnattsblå  ny klänning från Lars Wallin och en rosa drömsk klänning från Ida Sjöstedts kommande kollektion. En ny mönstrad klänning från Philiosophy Di Lorenzo Serafini för 9 200 kronor, en vit klänning från okänt märke samt en ny blus från Greta för 2 195 kronor.

Dessutom har Sofia köpt nya smycken! Under det inkommande statsbesöket bar hon ett par nya örhängen med diamanter, akvamariner och pärlor från Emma Engelbert.

9
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Foto IBL, Stella pictures

 


(432)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

43 kommentarer till “Sofias nya lyxgarderob”

 1. Vacker prinsessa som alltid ska ha håret uppsatt. Mycket klassigt. Prinsparet har en del utgifter nu. Apanaget räcker inte till dem.

  1. Marguerithe,
   “Prinsparet har en del utgifter nu. Apanaget räcker inte till dem.”
   Om man istället för 9000 betalar säg, 4000 kr för en klänning
   eller väska X 10 blir det faktiskt en hel del pengar över.
   Är pungen tom får både Du och jag rätta oss efter det och anpassa vår
   konsumtion därefter.
   Det borde ju även detta, enligt Dig jordnära, par klara av.

  2. Du har helt rätt Marguerithe, apanaget borde höjas rejält, så att Sofia får råd att köpa de kläder och handväskor som anstår en prinsessa av hennes rang. Det är skandalöst, hon borde inte bära en handväska eller klänning under 100 tkr.

  3. snickarjohn,
   Nu ska vi ju inte tro att de kungliga betalar fullt pris. Man får mycket från modehusen för att göra reklam. Jag tycker som du att det är inte priset som avgör vad som är snyggt. Att Sofia ska behandlas som Askungen är däremot under all kritik. Hennes status är densamma som hennes svägerskors.

  4. My,
   Som prinsessa får Sofia ta del av Carl Philips förmögenhet (vilket du vet) liksom Daniel får ta del av Victorias, till privata semesterresor etc.

  1. Det er ikke Sofias eller kungahuset ansvar hva gamle om de bor hjemme eller på sykehjem ikke får fra staten eller sin kommune. Det blir bare tøv å komme med slike kommentarer. Hvis det er galt at de kongelige bruker sine penger og sin lønn på nye klær er det like mye galt at vi andre gjør det samme også Christina…

  2. Du verkar inte förstå varför sjukvård och äldrevård är i fritt fall nu. Att skylla på statsskicket är oerhört naivt och okunnigt.

  3. Håller med dig Christina. Det är helt absurt att skattepengar går till lyxkonsumtion.

  4. Ja frågan är varför ska vi vara intresserade av en persons lyx kläder, skor, accessoar garderob betalt av skattepengar.

 2. Mår snudd på illa av deras lyxkonumtion. Förstår de inte hur illa det rimmar med tex barnens situation i Sydafrika, som Sofia värnar om. Tanklöst! Den kunglighet som kommer på att berika sitt “varumärke” med vintage istället torde göra succé. Varför inte leta reda på snygga Guchi- och Diorväskor eller klänningar mm från 60 och 70-talen tex. Vore ett utmärkt sätt att framhålla miljötänkande och medvetna val istället för totalt onödig lyxkonumtion som påfrestar jordens resurser. Många bäckar små… De verkar lyxhandla för sakens skull. Fram för mer vintage när de representerar Sverige på olika sätt!

 3. Jamen BRA! Så länge vi har ett kungahus ska de kungliga uppträda som sådana. Se på Mary i Danmark t ex – hur elegant är inte hon? Och Catherine i Storbrittannien. Våra måste matcha dem! Ingen säck och aska! Kör på!
  Är monarki odemokratiskt? Jo, på sätt och vis. Men så länge vår folkvalda riksdag godtar det är det bara att acceptera! Eller för all del, arbeta för en ändring. Men med demokratiska och värdiga medel, inte gnäll och personangrepp!

  1. Det finns inget önskemål i Sverige om att ändra statsskick. Folket har tröttnat på att bli mästrade som nu vad man ska tycka och tänka för att inte bli kallade det ena eller andra. Låt folket och monarkin vara ifred. Man drar ofta in sjukvården här. För att vi överhuvudtaget ska kunna erbjuda sjukvård i landet måste exportindustrin fungera och Kungen fokuserar på Ingenjörsvetenskapsakademien. Där läggs många uppdrag.

 4. Sofia har hamnat rätt i livet, hoppas den kungliga familjen står med egna medel för hennes modeintresserad.

 5. Märkligt är det att prinsparet har råd med all denna konsumtion och samtidigt under ett fåtal år renoverat flera hus. Allt bör ju gå på egna pengar och även om prinsen har ett antal miljoner så har ingen av de vuxna något jobb. Det bör dock aldrig kunna vara skattebetalarnas ansvar att betala detta pars konsumtion

 6. Vart tog den jordnära prinsessan vägen? Väntar nu bara på att Mona och Marguerite ska komma till försvar

 7. Jag undrar,hur länge skattebetalarna accepterar detta slöseri. Förstås kommer pengarna från apanaget.

 8. Båda väskorna var i December.VEM påstår att hon har köpt dem? Hon fyller år 6 dec. o kan även vara julklapp.Varför sätter ni ut priset? Om det nu är presenter så är det oförskämt mot givaren.

 9. Varför ska det alltid talas om lyxköp? Alla som läser tidningen vet nog att kungafamiljen inte direkt går och handlar på Åhlens, möjligen någon gång på HM. Så kalla det “nya inköp” helt enkelt. Tack för ordet !

  1. Jag undrar om vi lever på samma planet för på denna planet och i detta Skandinavien finns det minsann åldringar som av en eller annan orsak svälter!

  2. Alla normalt tänkande människor förstår att statsskicket inte har något med sjukvård och äldrevård att göra. Det är kommuner och landsting som ser till att deras chefer får enorma löner vilket det aldrig talas om här. På andra sociala medier är man mycket stolt för vår kungafamilj och ser den som en bonus för Sverige.

  3. Marguerithe

   Läs gärna min kommentar på nytt. Den innehåller inte ett ord om statsskicket!

  4. ananas,
   Du menar ju mellan raderna att de gamla “som svälter” ska skrivas om i samma kolumner som det görs om statsskicket. Därav min kommentar.

  5. Marguerithe

   Om du mellan raderna tror dig kunna läsa nåt annat står det helt för dig. Jag skriver tydligt och rakt ut vad jag menar och denna gång gällde det åldringar som svälter. Inget annat!

  6. konsttanten,
   En ren lögn från din sida.
   Den här diskussionen har vi haft tidigare, här kommer en dagsfärsk artikel i ämnet.

   Sverige har över 230 000 pensionärer som lever under EU:s fattigdomsgräns, många har ingen tydlig bild av vad som väntar.
   Men på pensionsdagen kommer de inse att resten av livet får de leva i ren fattigdom.

   http://www.aftonbladet.se/ledare/a/6a8rr/i-danderyd-bor-inga-fattiga-pensionarer
   Sverige har över 230 000 pensionärer som lever under EU:s fattigd

  7. Lola

   Tack, bra att du är uppdaterad och verklighetsförankrad.
   Det är tyvärr så det ser ut i vårt land idag.

  1. CVM Claes

   Tack, för din vetskap om olika välgörenhets organisationer, föreningar.

 10. Gucci väskan kan inte vara ny den är oerhört fläckig och ser allmänt ofräsch ut!
  Att man som Kunglighet inte ser till att “putsa”upp sina “saker” innan man representerar officiellt
  är dåligt med tanke på dom få uppdrag hon har!
  CVM

  1. 🙂 🙂 Claes, det är nog bara du som “sett” att väskan skulle vara ofräsch och fläckig. Jag kan bara se skiftningar i det skarpa ljuset.

 11. Madame
  Kanske är det min IPad som inte har “putsats” ordentligt idag eller är
  det min syn men det även vara jag som är gnällig!
  Trevlig Vecka
  Claes

 12. Marguerithe: Kungahuset får inte ta emot gåvor av kläder o dyl, endast småsaker till små belopp, det har vi pratat om förr. Allt annat ska skickas tillbaka. Kläder får ej användas som reklam. Om de nu ändå tar emot kläder billigare än vi andra eller gratis gör de fel. Men som det ser ut så gör de hela tiden reklam och får säkert ersättning för det i form av kläder. Annars skulle inte Sofia och övriga ha så mycket kläder att sovra bland.

 13. Carin Tibell Ahlin
  Instämmer! Lyxkonsumtion och välgörenhetsiver rimmar illa här. Däremot verkar drottning Silvias engagemang för utsatta barn och demenssjuka komma direkt från hjärtat.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar