Annons


Annons

Prins Daniels projekt får internationell uppmärksamhet


Uppmärksammas i ett av Storbritanniens största program.

I augusti förra året lanserad prins Daniel Generation Pep, en organisation som verkar för att barn och ungdomar ska få en bättre hälsa. Gen-Pep arbetar med en rad samarbetspartners som på olika sätt möjliggör att barn och ungdomar får tillgång till motion och  en av dessa samarbetspartners är professorn Stephen Hawking. I höstas gick han ut och sa att han ser bristen på fysisk aktivitet som ett av vår tids stora folkhälsoproblem och nu hjälper han Daniel och Victoria att sprida det viktiga budskapet internationellt.

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

För två veckor sedan intervjuades han av Piers Morgan i Good Morning Britain och han passade då på att nämna Gen-Pep. Gen-Pep har sedan publicerat ett utdrag från intervjun på sitt instagram-konto.

– Fetma är ett allvarligt problem i västvärlden och jag har nyligen anslutit till ett globalt projekt initierat av svenska organisationen Gen-Pep, säger Stephen Hawkins i intervjun.

Good morning Britain är tv-kanalen ITV:s morgonprogram och har varje dag runt 700 ooo tittare. Intervjun med Stephen Hawkings har fått stor uppmärksamhet och Piers Morgans intervjufrågor har kallats briljanta.

Det är både kronprinsessan och prins Daniel som ligger bakom Gen-Pep, men det senaste året är det framför allt Daniel som arbetat med projektet.

https://www.instagram.com/p/BSbDkmKAwlo/?taken-by=gen.pep

Foto: Stella Pictures.


(695)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

15 kommentarer till “Prins Daniels projekt får internationell uppmärksamhet”

 1. Är det så illa med deras uppgift att de måste tala om saker alla redan känner till. Hur viktigt det är att motionera har man talat hur länge som helst.

 2. Intressant med S Hawkings engagement; intelligent person, men inte särskilt fysiskt aktiv med tanke pa den svara sjukdomen, och rullstolsbundenheten. Inte en rollmodell for fysisk aktivitet, och hans forskning ar inte heller i den branschen. Intressant – ar det kändisskapet, och den allmänna intelligensen som gor Hawkings lampad till detta, eller har han andra områden av kompetens – någon som vet?

 3. Nu til noget helt andet! Hvad er det lige, der sker med Victorias handske? Den der sorte/svarte tummen?

 4. Såå i Morgon-TV, ett 2,5 timmar långt dagligt program, så nämns ordet Gen-Pep av en fysikprofessor utan arbetsmässig erfarenhet inom området hälsa & motion, EN gång under NÅGON sekund.
  På vilket sätt skulle detta överhuvudtaget påverka ungdomar att röra på sig mer?

 5. Daniel är en omtyckt person, och som träffar många ungdomar, som lyssnar på honom. Det gäller att få ut ett enkelt budskap!
  Tänk när Socialstyrelsen ropade ut 6-8 brödskivor per dag

  1. Det var Brödinstitutets VD som kontaktade Bror Rexed
   för att få fart på brödförsäljningen.
   Ungefär lite som när Victoria Bernadotte säljer kläder.

 6. Daniel visar att han vill använda sin nya position till något vettigt och nyttigt. Heder åt den grabben.

 7. Way to go Prince Daniel. Cannot be said enough. Reaching out ot kids, and, adults is important. I do believe that the personal touch is better than just government messages. Helena – Even though you say that everyone knows how important it is to exercise, why don’t they? A little kick and encouragement is important.

 8. Helena om nu alla vet hur viktigt motion är,varför motionerar vi för lite?
  Kanske är det enklare att parkera barnen med läsplattan i soffan än att
  gå ut och leka,cykla,sparka boll.
  En känd person har lättare att nå ut till folk än vi vanliga okända.
  S Hawkings kanske får hjälp med sjukgymnastik och lite träning trots
  sitt svåra handikapp.

 9. Jag tycker att Daniel gör helt rätt. Han fokuserar på och arbetar för något väldigt viktigt. Vi vet oftast hur viktigt det är att röra på sig och att äta rätt, men vi har svårare att få det att fungera i verkligheten. För att annat känns viktigare eller att den där promenaden känns för besvärlig. Jag är sådan. Det här är ett ämne som Daniel verkligen ter sig engagerad i och jag tycker att det är bra att han deltar i verklighetsnära projekt.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar