Annons


Annons

Victorias fina retro-val – se henne i klänningen som inte burits på 35 år


Hon lever som hon lär.

Kronprinsessan Victoria lever som hon lär. Som en av FN:s ambassadörer för Agenda 2030 arbetar hon för att vi ska nå målen för en hållbar utveckling. Och under det pågående besöket i Japan som har miljöfokus visar hon att engagemanget absolut inte är tomma ord.

Annons

Victoria anlände nämligen till matvarukedjan AEON i klädd en prickig klänning med rosett i halsen som vi har sett förut –  på drottning Silvia.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Klänningen bars av drottning Silvia 1980, alltså för 37 år sedan, och har förvarats i den kungliga klädkammaren sedan dess. Både kronprinsessan och drottningen är starka förespråkare för hållbart mode och de väljer sina kläder med stor omsorg. För bara några veckor sedan var Victoria med under invigningen av utställningen “Chanel, Balmain, Dior – Marianne Bernadotte: En stilikon” och hon bar även då ett av drottningens plagg. Den gången var det en Chanel-jacka och kronprinsessan talade även om vikten av hållbar design och hållbara materialval.

Drottning Silvia har inte bara sparat sina egna kreationer, hon har också bevarat och lagt undan Victorias, Madeleines och Carl Philips barnkläder som nu bärs av Estelle och hennes kusiner.

Foto: IBL, Stella Pictures.


(12k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

48 kommentarer till “Victorias fina retro-val – se henne i klänningen som inte burits på 35 år”

 1. Fin klänning! Det var väldigt modernt med prickigt själv gifte jag mig 1979 i prickig klänning, äktenskapet har gått prickfritt i alla år!!

 2. Voilà någon av dom mer frekventa Damerna numera pensionerad från sitt vårdyrket skrev
  mycket aggressivt när jag påpekade att det finns ett stort “dressingroom” på Drottningholm
  där Prinsessorna kan välja och vraka………..
  Här är ännu ett bevis på att när man tar reda på fakta sååååååååååååååå får man rätt i slut
  i sina påståenden!
  Sanningen vinner Mona!
  CVM

 3. Fint att Drottningen sparar alla sina vackra klänningar. Denna prickiga klädde hon dock bäst själv då den kräver att man är färgstark. Victorias mjukt aprikos klänning igår passade henne perfekt.

  1. Synes nu også Victoria er en färgstark person med sine brune øjne og mørkebrune hår! Flot tidløst retrodress i øvrigt.
   Victoria er ikke venstrehåndet, så lidt spøjst, hun bærer sit ur på højre arm, vi venstrehåndet bærer det på højre pga, at det der udsættes for mindst belastning/stød ved “brug” ude/job som hjemme.

 4. Victoria klär även utmärkt i denna klänning; det var min första tanke, och de nya uppgifterna blir ett ytterligare plus.

  Sus: Tycker precis som dig!!

 5. Oj vad rara ni är som gratulerade mig, tack snälla ni!! Klänningen var lila med vita prickar och volangärm och vit spetskrage, ja jösses det var tider det!!

 6. Oj vad lika mor och dotter är i ansiktsform.
  Klänningen verkar för smal på ärmarna.
  Själv har man skänkt nästan alla kläder från svärmor och mor till insamlingar, men nå får vi göra som de kungliga behålla allt själv.

 7. Ja, grattis Elisabeth. Långvariga, lyckliga äktenskap är härligt!
  Ja, visst kände man igen klänningen och säkert kul att bära 80-talskläder för unga människor. Har man själv varit med på 80-talet räcker det, vill inte ha tillbaka det modet men denna klänningen var fin dock!

 8. Klänningen är trevlig, kul med återanvändning. Har för länge sen gett upp med kronprinsessans frisyr, konstaterar bara att hon själv verkar nöjd med den enahanda strama knuten. Frågar ni mig vore hon så mycket sötare i något mjukare.

 9. Så bra att hon återanvänder gamla kläder. Då behöver hon inte köpa ett enda nytt plagg under resten av sitt liv, det finns kläder i uppsjö av alla slag, förutsatt att hon inte tjocknar med tiden. Drottningen kan göra sammalunda, hon har nog samma figur sen sjuttitalet.

 10. Ja om man nu ska tala så mycket om utseende varför har inte Victoria en mjukare frisyr hon har ju vackert hår. Fö ligger 80 talsmodet helt rätt för 70 talisterna har jag märkt Roligt att Victoria återanvänder.

 11. Jag har den erfarenhet av tyskar, att det är mycket sparsamma. Så det förvånade mig inte alls, att se drottingens barnbarn och döttrarnana återanvända gamla kläder.

 12. Otroligt hur Många av Er uttrycker Er! Det är inte mycket som passar, tycker Ni ska rannsaka Er själva är Ni så bra, vackra empatiska klädmedvetna? Ta på Er skämsluvan så slipper Ni titta på dessa bilder på FB

  1. Ketty Magnusson

   Du reformen blev infört i 67!
   Kanske du ska tänka på din egen framtoning i din otrevliga ton.
   Hur snygga,vackra,perfekta vi är har ingenting med saken att göra.

  2. Instämmer med Ketty M! Du sätter fingret på några ömma tår, tror jag!

   Tomine, det heter Ni när man talar/skriver till flera personer! (Alltså andra personen, pluralis).

  3. Holger

   Man skriver väl icke ni med stor bokstav mitt i en mening.
   Jag verkan skriver eller pratar korrekt svenska själv, men tror jag kan göra mig förstådd någorlunda.
   Men det irriterar mig när de som har lärt svenska i skolan icke har lärd grunderna
   för stor och liten bokstav.

 13. Tomine! Tar du åt dig? Det är upp till dig .Jag har inte utpekat någon speciell och jag tycker att det klagas och kommer en massa kommentarer som inte är så trevliga, och det vill jag påpeka. Om jag skrivit du hade varit skillnad för här är flera och då blir det Ni

  1. Ketty Magnusson

   Nej på frågan.
   Men på forumet får man skriva med silkesvantar för att icke rojalisterna ska ta illa åt sig.
   Egentlig är det bara ytligheter man kommenterar….. men vad ska man med de kungliga idag?

 14. Det värsta är att Silvia sparar på precis allting! 100%

  Hon borde som alla andra de fyra S:en:

  Skänka/ Sälja/ Slänga/ Spara/

 15. Holger

  Du har fel då det gäller det svenska språket. Ni till en person, ni till flere.
  Hälsningar av en hederlig finlandssvensk språkpolis som ofta beskärmar sig över förfallet då det gäller svenska språket.
  Hoppas jag förstod ditt inlägg rätt.

 16. Är 100% säker på att det inte är samma klänning. Varför skulle inte Victoria få sy upp en likadan?

  1. Det hoppas jag verkligen att hon inte gjort, då både färgen och modellen är missklädsamma på henne IMHO.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar