Annons

Annons

Kungafamiljen på plats – stöttar Désirée under begravningen


En tuff dag för hela familjen.

Prinsessan Désirée förlorade sin make Niclas Silfverschiöld under början av april, efter en tids sjukdom. När hans begravning ägde rum under torsdagen var hela kungafamiljen på plats, förutom prinsessan Madeleine och Chris O´Neill som befinner sig i Florida.

Annons

Strax innan klockorna började ringa upphörde regnet att falla. I samma stund kom kungaparet samtidigt som prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Prins Daniel kom med kronprinsessan Victoria på sin ena sida och prinsessan Märtha Louise på den andra.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

Märtha Louise och den svenska kungafamiljen lämnade två dagars födelsedagsfirande i Norge för att genast ta sig vidare till denna sorgens dag i Erska kyrka i Sollebrunn. Det blev verkligen en vecka fylld av tvära kast mellan glädje och sorg.

På plats fanns dessutom prinsessan Christina och prinsessan Margaretha som anlände tillsammans med Tord Magnuson mellan sig medan prinsessan Birgitta kom till kyrkan ensam. Men även den danska kungafamiljen fanns representerad i form av prinsessan Benedikte, som alldeles nyligen gick igenom samma tuffa stund, då hennes make prins Richard nyligen begravdes.

Foto IBL

(9)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

28 kommentarer till “Kungafamiljen på plats – stöttar Désirée under begravningen”

 1. Fint att se att Märtha följer med idag. En riktigt godhjärtad kvinna. Detta måste väl ändå vara en avlägsen släkting till henne.

  1. Ja, det var fint med ett enkelt hårband med rosett istället för hatt. Litet konstigt att Victoria inte använder kappa, det måste bli kallt.

 2. Varför skrudar Victoria ut sig i en vidbrättad hatt. Kolla på änkan, som kommer i en klädsam mjuk frisyr. Även Sofia Hellqvist hade en fin frisyr, som skulle passat Victoria.

 3. Vad opassande av Victoria att komma till begravning i lårkort klänning. Hon borde väl veta bättre. Hur enkelt hade det inte varit att sätta en pennkjol under.

  1. Att Du och andra bara orkar. Finns det inte nagot att klaga pa sa kan man ju alltid hitta pa nagot.

  2. Lårkort? Så kort var den vel ikke.
   Dessuten hadde hun strømpebukser, ingen hud ble vist.

  1. Nei. ML faddere var hennes mormor Dagny Haraldsen, Kong Olav, Haakon Haraldsen, Carl Bernadotte, Prinsesse Ragnhild, Nils Jørgen Astrup, Ilmi Horn, Grev Flemming af Rosenborg og Prinsesse Margaretha som bar henne til dåpen.

 4. Tänk vad ni kan. Oh ja det var ngn som glömt fälla ner kavajslaget och jössses det var en som hade grus på ovansidan av skon. Och hade hen verkligen kamma sig idag? Verkligen inte passande på en begravning.

  1. Exakt. Att folk bara orkar klaga, gnälla och trigga gräl. Det säger mest om dom själva……..

 5. På slottets hjemmesider står det å lese at Martha Louise representerer den norske kongefamilie ved begravelsen i dag. Jeg husker at Desiree og hennes Niclas pleide en del privat omgang med Sonja og Harald i deres yngre år. Den norske og svenske kongefamilie har alltid stått hverandre nær.

  1. Kung Olavs gemål, Märta var brorsdotter till Gustav den femte, således är norska och svenska kungahusen släkt med varandra.

 6. trött blir jag
  Lårkort kjol var ser man det?
  Vidbrättad hatt?
  Hatten kanske för att skydda sig från kameror?

 7. Snacka om att härma Prinsessan Madeleine med både klädsel, accessoarer och hårstil.
  Men, å andra sidan, bra att hon har någon stilikon att se upp till…

 8. Inte ens vid en begravning kan läsarna låta bli att berömma respektive fördöma hur deltagarna är klädda. Man kan tycka att den döde och själva akten borde stå i centrum om det alls ska rapporteras i veckopressen.

 9. V ser alltid mycket äldre ut i denna hatt. Alla passar ju inte i hatt, men finns olika för olika huvud. Vill kanske dölja sig.

  …sannerligen tvära kast dessa dagar, från frosseri i mat och kalas till detta, som för “vanliga” människor…efter sol kommer regn, och tvärtom.

 10. Magdalena, det var väl å ta i så det knakar..Det är först och främst Victoria/Daniel som har en när kontakt med Haakon, Willhelm och Fredrik..Kan inte tänka mig att Silvia och Kungen åker på Hyttetur med Sonja och Harald för att gå längdskidor över fjällen i Norge.

  1. Drottning Silvia och Drottning Sonja umgås en del privat. Men dom åker nog inte på fjällsemester med varandra. Svenska Kungaparet brukar åka skidor i alperna.

 11. Pensionär: Det är helt ok att ha en ovanförknät-kjol i kyrkan. Man kan t o m ha en Kizztröja om den avlidne var en ungdom, en Magdalena Ribbing.

  grema 56: Visst är det så!

 12. Grema 56
  Nå får du lese min kommentar en gang til. Mitt poeng var et forsøk på å forklare Martha`s tilstedeværelse. Og jeg er gammel nok til å huske at også Desiree med make var på private besøk i Norge hos Sonja og Harald. Tror hverken du eller jeg har full oversikt over den mer private kontakten mellom kongehusene. Men det jeg nevnte var fakta. Hvordan du får dette til å bli et spørsmål om hytteturer med det svenske kongeparet, fatter jeg ikke?

 13. Till Svensk Dam: I samband med denna och flera andra begravningar skriver ni att Kungafamiljen är där för att stötta den avlidnes maka/make. Det är säkert så, men som alla andra vill de säkert också ta ett eget farväl av en kär släkting eller vän.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar