Annons


Annons

Prinsessan Benedikte skakas av ännu ett sorgebesked


Det har varit en tung vår för det danska kungahuset.

Danska kungafamiljen skakas av ännu en skilsmässa. Detta sedan drottning Margrethes systerdotter, prinsessan Alexandra, gått ut och avslöjat att hennes 19 år långa äktenskap med greve Jefferson, 49, är över.

Annons

– Det är ett otroligt svårt beslut. Vi har känt varandra i 30 år, men nu har vi kommit till den punkten där vi måste erkänna att vi har vuxit ifrån varandra.

Nyheten slog ner som en bomb i Danmark, och kommer bara två månader efter att Alexandra förlorat sin pappa prins Richard. Det har varit en tung vår för prinsessan Benedikte och hennes familj på slottet Berleburg.
Alexandra och Jefferson har två barn, 13-åriga Ingrid och 17-årige Richard. De senaste åren har familjen bott i staden Heidesheim, nära Frankfurt och några mil från Berleburg. Alexandra säger att de ännu inte har bestämt var och hur de ska bo framöver, men planen är i alla fall att barnen ska få fortsätta i samma skola.

– Vi avslutar vårt äktenskap, men fortsätter vara föräldrar. Hela familjen, men naturligtvis mest barnen är i en mycket sårbar situation, särskilt nu efter min pappas död. Så vi ber om lugn och ro och respekt i den här svåra processen som vi går igenom.

Foto: IBL


(218)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

12 kommentarer till “Prinsessan Benedikte skakas av ännu ett sorgebesked”

 1. om ens dotter har ett strulande äktenskap så har problemen pågått ett bra tag så detta besked till övriga Danmark är knappast nån färsk vetskap för Benedikte som dimper ner nu
  hoppas verkligen att familjen lämnas ifred av media – för barnens skull

 2. I denne generation af kongelige relaterede, er skilsmisser jo ligeså så vanlige, som hos hos alle andre i det 21. århundrede.
  Foruden Joachim og nu Alexandra er også alle arveprins Knuds (broder til Kong Frederik IX) børnebørn blevet skilt, de såkaldte “tre Rosenborg komtesser”: Camilla, Josephine og Feodora.

 3. Sorgebesked är ett helt fel ord att använda!! Dottern har väl inte avlidit!

  Ett par som inte har det bra i sitt äktenskap under en längre tid, skall skiljas. Det är mkt bättre för barnen att få ha mer harmoniska föräldrar på varsitt håll.

 4. Det här är inget sorgebesked, utan en fullständigt normal företeelse. Inte tror jag att det är många kungliga i Alexandras generation som kommer att låtsas hålla ihop tills döden skiljer dem åt, som t ex Birgitta och Margareta gjorde.

  1. Kender ikke meget til Jefferson og Alexandras ægteskab, men det var dronning Ingrid, der holdt et stort bryllup for dem på Gråsten Slot og det hele blev sågar tv-transmitteret af DR1. Men det er ikke et par der har fået så meget opmærksomhed i medierne, men de har været med ved sommerfotograferingen næsten hvert år på Gråsten.
   Og Benedikte og Richards ægteskab var nok også endt i skilsmisse, hvis ikke hun nærmest var flyttet hjem til Danmark og overtog de fleste af dronning Ingrids protektioner efter hendes død i 2000. Det var sønnen Gustav og en sygeplejerske, der tog sig af Richard fra han fik konstateret cancer, det fortalte han selv i et af hans sidste interviews.

 5. med tanke på att prins Richard nyligen gått bort tycker även jag att ordvalet inte är lyckat

 6. Sorgebesked var väl fel ord att använda. Prins Richards död var ett sorgebesked. En skilsmässa är alltid ett tråkigt besked men knappast ett sorgebesked. Det är en del av livet och ofta bästa vägen framåt för alla inblandade om kärleken upphört.

 7. Birgitta och hennes Hansi levde inte tillsammans iaf de senaste fyrti åren av den tiden de var “gifta” på pappret. Hansi levde ju tillsammans med en annan kvinna under en herrans massor år med Birgittas vetskap. Snacka om en “långdragen otrohetsaffär”där alla parter var nöjda med den lösningen!!

 8. Trodde någon hade dött! Konstiga och överdrivna ordval i denna tidning! Tänker på allt “lyx”, “hemligt” etc. Varför inte hålla sig till normala och realistiska ordval.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar