Annons


Annons

Willem-Alexanders hemliga hobby: “Har gjort det i över 20 år”


Nyheten förvånar!

Ett oväntat avslöjande! Ni kan aldrig ana vad kung Willem-Alexander har för hemlig hobby. Han flyger nämligen passagerarplan för KLM! Det avslöjar flygbolaget nu själva via twitter, med en bild på den nederländske regenten vid spakarna. I en intervju med tidningen De Telegraaf berättar kungen att han faktiskt har flugit för KLM ganska regelbundet under två år. Willem-Alexander menar att hobbyn gör att han kan koppla av från sina kungliga plikter.

Annons

– Du har ett plan att flyga, med passagerare och personal ombord och ansvar för allt, då kan man inte bara ta med sig problemen i vardagen upp i luften. Då måste man koncentrera sig på själva flygningen.

Kung Willem-Alexander har flugit i över 30 år berättas det i artikeln då han först lärde sig flyga. Han berättar också att det är få som förstått att det var landets kung som satt bakom spakarna, även om han själv pratar i mikrofonen.

– Det blev också lättare efter 11 september, då folk inte längre får titta in i cockpit, säger han förtjust. Lycklig över att få ha haft sin hemliga hobby i alla dessa år.

Foto: IBL, Twitter


(5)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

32 kommentarer till “Willem-Alexanders hemliga hobby: “Har gjort det i över 20 år””

 1. This must be a joke. In order to fly a commercial airline you have to put in several hours flying. How can William have time to do all that flying as well as doing the duties as King.

 2. Hans morfar var även han intresserad av flygplan…För övrigt är familjen storägare i KLM, annars hade naturligtvis denna hans lek inte varit möjlig!

 3. 21 år er det faktisk, han har haft denne hobby – og 2 gange om måneden har han haft fornøjelsen af at være pilot.
  Stefan – Willem Alexander er faktisk uddannet som jager-pilot i militæret. Han sidder også selv ved “roret”, når kongehusets eget fly er i luften. Det er ikke præcis et Air Force One, men stort det er det. Det så vi i København, da vi havde kongeparret på Statsbesøg.
  Så det er unødvendigt at være nedladende her.

 4. Jag vet att han alltid flyger familjen ner till Argentina när de ska dit.Jag trodde att det var endast privat resor som han flög. Det har man kunnat läsa i många år.

 5. Måste vara härligt att som kunglig utföra ett riktigt jobb och slippa springa omkring och le, vinka och klippa band med en leende maka uppiffad bredvid!

 6. Vem vet vem som rattar tunnelbanans blå linje mellan Kungsträdgården och Akalla t.o.r. Kanske självaste Majestätet eller Silvia? “Se upp för dårarna, dårarna stängs…”

  1. Tihi. Prins Philip lär ju köra sin egen londontaxi. Det blir kanske mer tid över för det nu.

 7. Willem-Alexander är utbildad som stridspilot och har självklart de kunskaper och den utbildning som krävs för detta. Han skulle aldrig riskera andra människors liv och han skulle aldrig ha fått lov att göra detta annars. Det är så skönt med honom. Han vågar erkänna att han behöver koppla av med annat mellan varven, för att kunna utföra ett bra arbete i övrigt, och han väljer något som är seriöst och kräver hans uppmärksamhet. Det är både modigt och väldigt bra.

  1. Republikanerna i dessa spalter håller nog inte med. De anser ju att de kungliga inte utför något arbete som kan anses som betungande.

 8. Bror 14.12

  Bror, du är en av få här, som inte är förutsägbar!! Uppskattas!!(Trots av vi ofta är oense om triviala ting) Har tyvärr inte den tiden/möjligheten att följa, och därmed replikera,–då jag dagtid bidrar till skattekistan.

  1. Visst gör jag det.
   Men det var ett tag sedan nu.
   Som författare lovade hon mycket i debuten. Tyvärr blev inte fortsättningen den förväntade.

  2. Bror

   Jag säger icke i mot för jag graderar icke alla hennes böcker, men hon var banbrytande i den genrer på den goda tiden när man var ung och nyfiken och man icke brydde sig om dammet i hörnen.

 9. Har någon av de infödda kungligheterna i Sverige haft ett “vanligt” arbete så som tex W-A, Harry och William? Och då menar jag arbete som typ något med ett schema, inte hänga i skogen med en fotograf eller sätta sitt namn på en eldskärm.
  Jag får helt annan respekt för de kungliga när de visar en normal sida och att de inte är arbetsskygga!

 10. Nederländerna har ett mycket dynamiskt kungapar. Prinsessan Beatrix kan koppla av och överlåta med varm hand.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar