Annons


Annons

Kronprinsessans hyllning till svenska folket: “Visar mod”


Vilka väl valda ord.

Under Victorias och Daniels besök i Järfälla och nationaldagsfirandet vid Görvälns slott så passade kronprinsessan på at hålla ett tal. Och hennes ord lämnade nog ingen oberörd. Victoria valde nämligen att prata om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, den 7 april i år.

Annons

– Medmänsklighet kan ta sig olika uttryck. Men den börjar alltid med samma fråga: ”Vad kan jag göra för att hjälpa till?” Detta påmindes när terrorn slog till mot Stockholm. Då var det många som ställde sig just den frågan och som gjorde vad de kunde för att bidra.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Man körde varandra hem när kollektivtrafiken stod stilla. Man hämtade varandras barn på skolor och förskolor. Och man öppnade sina hem för människor man inte kände.

Kronprinsessan fortsatte:

– Terror syftar till att skapa rädsla och splittring. Svenskarna svarade med att visa mod och sammanhållning. Det ska vi komma ihåg, och det ska vi vara stolta över, i dag på Sveriges nationaldag.

Victoria och Daniel gjorde verkligen succé i Järfälla. Här kan du se fler bilder från besöket!

Läs kronprinsessans tal i sin helhet.

Foto: IBL

(1.74k)
(0)Annons


Kommentera här!

17 kommentarer till “Kronprinsessans hyllning till svenska folket: “Visar mod””

 1. Victoria berättar vad stockholmare gjorde när terrorn slog till men säger inget om vad hon själv gjorde. Hade varit kul att veta.

  1. Kungen var bortrest så Viktoria fick nog information från regeringskansliet.
   Då hon var ställföreträdande riksföreståndare.
   Dagen efter åkte Viktoria och Daniel till drottninggatan och lämnade blommor.

  2. Precis som våra statsråd och övr. riksdagsmän antagligen inte så mycket. Detta pga av att hon vid tillfället var ställföreträdande statschef och nog i princip blev inlåst som alla i Riksdagens och regeringskansliet blev.
   Vad tror du USA:s president gjorde 11 september?

 2. Ett av Victorias bästa tal någonsin. Och tack för det vad hon sade om Finland, mycket fint.

 3. Gneta!
  Du är bra rolig som jämför Victoria med George W Bush.
  Man får sig alltid ett gott skratt när ni rojalister verkligen tycks tro att våra kungligheter är megastjärnor. Sorry, men de är helt obekanta för folk utanför Norden.

  1. Jag jmf bara deras roller, som statschefer (ok, KP Victoria vid tillfället var tillförordnad statschef)
   Jag har hellre en statschef som inte är så känd i världen, än känd på det sätt som nuvarande presidenten i USA är.

  2. Vilket “sätt” menar du då kära Gneta?
   Nuvarande POTUS gör ju succé överallt han visar sig! Att Fake Media sedan inte rapporterar om detta är ju en helt annan sak!
   Trevlig kväll!

 4. Kristiina, det hon sa om Finland var mycket fint och hon levde upp när hon berättade att hon blivit berörd när de la ner kransen, det var den bästa delen av talet.
  Jag fick tyvärr inte skriva att de skulle lägga upp Victorias tal annorlunda, nämligen spetsade de mer med personlig erfarenhet.
  Då hade hon blivit en mycket bra talare.

 5. Vad gjorde Victoria som vi kan var stolta över? Bli ditskjutsad dagen efter med blommor någon annan skaffat och säga några ord är inget att vara stolt över.

  1. Hon gjorde väl samma sak som Löfvén – han blev också ditskjutsad – säkert ett säkerhetskrav både när det gäller statsministern och statschefen. Han hade troligen inte heller inhandlat sina blommor själv. När det gäller tal har alla – både politiker och många andra offentliga personer, talskrivare.

 6. Sånt här imponerar inte på mig! En ren självklarhet att vi alla, även ute i landet, var berörda. Att Stockholmarna var så generösa att komma till undsättning var väl ganska naturligt, eftersom innerstan består mest av välbärgade hushåll. Naivt att tro att Sverige överlag är ett så generöst, godmodigt samhälle.

 7. Obs, bor du i Korpilombolo?

  Victoria är överambitiös, och har ett stort hjärta, plus en duktig man, så det kan tänkas, att de har skrivit talet tillsammans.

 8. Statsministern,ministrar,partiledare m.fl.har talskrivare.
  Men de pratar med sin talskrivare om innehållet i talet
  talskrivaren hjälper till med det språkliga och formuleringar.
  Efter ett terror attentat tillåter nog inte säpo annat än mycket välbekade
  aktiviteter.Dit hör inte att gå i affärer och att åka tunnelbana.
  I Norge den 22 juli sattes kungafamiljen och regeringen i säkerhet.

 9. Gneta, Bush var på en sammankomst på en skola, har jag för mig, då en person kom in och viskade i hans öra om 11 september. Han såg förvånad ut som en fisk på torra land och gick ut efter en stund. Det har vi sett på film.

 10. Jag är rädd. Rädd för vad som ska hända mig och min familj men jag har ju inga livvakter som skyddar mig med sina liv.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)


Laddar