Annons


Annons

Kungafamiljen på privat bröllop – missa inte senaste numret av Svensk Damtidning


Bäst på kungliga nyheter!

Äntligen finns ett nytt nummer av Svensk Damtidning ute i butik, nummer 23. Den här veckan avslöjar vi att kungafamiljen har varit på ett privat familjebröllop. Det blir ett sex sidor långt klännings- och kärleksextra. Missa inte det!

Foto: Patrik C Österberg

(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

46 kommentarer till “Kungafamiljen på privat bröllop – missa inte senaste numret av Svensk Damtidning”

  1. varför gifter man sig överhuvudtaget kan man undra, nar partneravtal har samma reella innebord. Fest kan man ha anda

 1. Jag skrev under en annan artikel att de nordiska statschefernas besök i Finland idag inte komer att visas i tv. Det var fel. Största delarna av besöket sänds direkt på webbsidorna yle.fi och Svenska.yle.fi.

  Galamiddagen tillreds ikväll av det finska kocklandslaget,de kommer att tillreda samma meny som de tog silver med i fjolårets kock-OS. Bl.a hjort och mossa blir det.

  1. Tack annica för ditt tips igår, såg välkomstceremonierna idag.
   Tyckte lite synd om damerna när de i högklackat gick på kullerstenar i hård kall vind, avståndet var dock inte långt och regnet upphörde den stunden.

 2. Marguerithe

  Det finns flera anledningar att inte använda kyrkan. Personligen tycker jag att man skall vara troende, och att bägge är medlem i kyrkan vid en vigsel där.
  En borglig vigsel kan också vara stämningsfullt!!

  1. Jag håller inte alls med om att bägge parterna måste tillhöra Svenska Kyrkan. Jag tycker att räcker fullständigt att en är medlem. Den andra kan ju tillhöra ett annat samfund.

  2. Konsttanten, Knutas,

   Det är väl någon här som drivit frågan. Prinsessan Christinas familj är väl medlemmar i Svenska kyrkan.

 3. Det räcker med att en av parterna är medlem i Svenska kyrkan för att ha sin vigsel där. Håller dock med konsttanten om att ska man ha kyrkbröllop ska det inte enbart vara för traditionens skull, någon form av personlig tro bör man ha. Annars är det inte riktigt ärligt.

 4. Vad i hela friden?
  Ska inte folk få gifta sig hur de vill utan att andra, utomstående, har synpunkter på det?

  1. Det kan vi väl få ha, synpunkter. Även om jag inte är en speciellt “kyrkgående” person är det mycket oroande att folk generellt går ur Svenska kyrkan idag för pengars skull. Världen idag är mycket orolig och jag vill inte se kristendomen som en liten glömd spillra där vi blir förföljda.

  2. Marguerite, det var val annu varre att man föddes till medlemskap in i sv kyrkan – kollektiv massanslutning. Tank om/nar Scientologerna hade gjort/gor sa? (se garna Book of Mormons om Du har chansen)

 5. Det är fint att kungens släkt har möjlighet att välja om de vill gifta sig i kyrkan eller ej. Kungabarnen är ju “tvingade” in i en mall och är tvugna att gifta sig i kyrkan för att inte bli av med sin försörjning. Tro är visserligen en privat sak, men det finns väl inget som tyder på att någon av kungabarnen är troende och än mindre att ingifta är det.

 6. Jag är inte heller en aktiv kyrkgångare men skulle inte gå ur kyrkan,
  när jag började jobba som advokat svor jag också den kristliga eden.
  Det kändes bra, precis som att gifta sig i kyrkan, lite banalt uttryckt: när det gäller mycket viktiga beslut känns det bra med Gud i bakgrunden.

  Marguerithe,tyvärr vet framförallt yngre människor inte längre varför vi firar pingst eller påsk men det är ju också en fråga om allmänbildning.

  1. svar t.PernillaA 1juni2017kl.12:47 Orsaken att de yngre inte vet är att politikerna har tagit bort kristendomen fr.skolschemat.Tyvärr.

  2. Många har gått ur i PROTEST mot den HBTQ vurmande “kyrkan” av idag.
   Således inte främst pga av några pengar…

 7. forts
  alla normala människor lever ju också efter biblen( tio Guds bud),Jesus predikade om ett socialt beteende.

  1. Svar t.PernillaA.1juni 2017kl.12:49. Ja.man önskar att det vore så. Undrar faktiskt om det finns någon normal människa nu för tiden.Det är bara elände när man slår upp en tidning.Mord,stölder,bedrägerier,otrohet m.m.Det är nog ej många som följer Guds 10 budord.Det vore på in plats att införa kristendomen i skolan igen.

 8. Många år sedan jag ur Sv kyrkan-ej av ekonomiska skäl,det är en ideologisk fråga för mig.
  Vid vigsel i kyrkan räcker det med en är medlem .
  Att gifta sig borgerligt-ja man lovar lika mycket trohet etc.
  Detta par har dessutom levt tillsammans i många år, har 2 barn osv. De bilder jag sett så har det varit ett otroligt fint och stämningsfullt bröllop.Mer äka än många kyrkliga bröllop.

 9. Jag har gått ur svenska kyrkan icke pga kostnaden utan pga av att denna numer inte alls ser som sin huvuduppgift att försvara de kristna & kristendomens värderingar. Nuvarande högste hönset har tydliga prioriteringar som vi kan se av hennes valspråk så att lämna kyrkan var ett väldigt enkelt val för mig.

  1. Svenska kyrkan förr när hon trodde på Gud: “vida hon famnar från strand till strand”
   Svenska kyrkan i dag när vad som helst accepteras: “vida hon famlar från strand till strand”

 10. Vilken överraskning när tidningen kom igår.Bra gjort att inte sätta in foton tidigare på webben. Nublev det en suprise. Hoppas på mer sådant.

 11. Tycker inte vi ska blanda in allmänbildning i om man är med i Svenska kyrkan eller inte .
  Det kan vara en mognadsfrågan eller att tänka fritt!

  Det inte så säkert arr tron bor i en vit kyrka i varje kommun, en gång fyllde den däremot en viktig funktion.

 12. Ingrid, jag menade inte att blanda ihop dessa två ting, det är ju också kyrkans fel att den inte är interessant mer för många och det är ju synd om kristendom inte undervisas längre.
  Här nere vill de införa islamsk religionsundervisning.
  Kyrkan fyller fortfarande en viktig funktion,tex.1989 var det i kyrkorna människrna i DDR träffades.

  1. svar t.Mona 1juni 2017kl.16:16 Frågan borde vara fri här lika som åsikter o synpunkter o borde gälla alla.Jag chansar. Det är P.kristinas yngsta son Viktor Magnusson som gifter sig med sin Frida.

 13. Undervisning i kristendom ingår tillsammans med andra religioner i religionskunskap idag. Är inte borttaget från läroplanen men inte längre eget ämne.

 14. Bilden där prinsessan Christina stryker sin son på kinden så kärleksfullt gjorde att jag fick en tår i ögat. Tänkte på hennes svåra sjukdom. Har träffat henne flera ggr när hon var ordf i Röda Korset. Hon är en varm människa med förståelse för olika människor behov.

 15. Vem gifter sig? Vilka är de? Var gifte de sig?

  Vad mer behöver vi veta? Jag är född nyfiken och det har lett mig jorden runt till ett otroligt spännande liv. Och jag kan vara helt anonym!

 16. Mona: jag tror att det är prinsessan Christinas son Victor som gifter sig med Frida Bergström! Rätta mig om jag har fel!

 17. Att svenska kyrkan har en hel del att ta tag i inom sin organisation är oomtvistat.

  Att inte vara medlem – i vad det än må vara – måste varje människa själv få bestämma om
  utan att fördömas av andra.

  Att ett aktivt utträde – ur något som man själv får välja medlemskap i – kan kokas ner i omdömet “bristande allmänbildning” om man väljer att lämna kyrkan är en mkt märklig slutsats.

  Att allt människor gör handlar om pengar vittnar om inskränkthet/besatthet

  Meta,
  Det är helt korrekt påpekat.

 18. Man blir lite undrande minst sagt över nya ord som kommer in i samtalet. “Troende” har kommit det sista året och det använde vi på 70-talet om personer som var med i frikyrkliga sammanhang. Kyrkan i Sverige är en tradition och handlar inte så mycket om bönemattor. Vi har bröllop och döper våra barn i kyrkan för att det är fint och högtidligt. Alla i Sverige får ju också göra som man vill som vi ser. Sv kyrkan är tillåtande.

  1. “Vi har bröllop och döper våra barn i kyrkan för att det är fint och högtidligt” Hyckleri!

 19. forts min kommentar 11.09.
  Vi ser mer och mer hur diktaturerna växer fram, nu senast Turkiet där man i religionens namn uppmanar folk att skaffa massor av barn. Befolkningsökningen ser jag som det enskilt största hotet mot miljön och jorden generellt. Hur kan man skaffa 10 barn när man inte kan försörja ett enda av dem?

  1. @”Befolkningsökningen ser jag som det enskilt största hotet mot miljön och jorden generellt. Hur kan man skaffa 10 barn när man inte kan försörja ett enda av dem?”

   Amen to that!
   Där är de flesta västländer ett gott föredöme med sina ca 2 barn/familj.

 20. Svenska Kyrkans ledning per idag har dessvärre övergivet mycket i Kristendomen. Nu är det tyvärr vänsterliberaler, varav en är miljardär, som lagt beslag på de flesta biskopsstolarna och därifrån framför sina politiska budskap. Men visst finns det många utmärkta kyrkoherdar kvar och dessa förtjänar all respekt!

 21. Jag har också gått ur Svenska kyrkan, men det beror dels på att den har blivit som Stefan skriver här ovan, dels på att jag gått över till den Katolska läran. Tänk, så kan det vara, och det kostar mycket mer, men är värt det.

  Titta gärna på detta alternativ ni som undrar eller söker.

 22. De som hör till kyrkan är inte ett dugg mer kristna än de som inte hör. Jag talar om att tro på Gud och försöka leva också för andra människor, inte bara för sig själv. Men religion skall man i allmänhet inte diskutera. Var och en skall få ha sin egen vilja och egen tro. Monarkisterna tror ju också fastän ingen kan bevisa någonting.

 23. Ändra för flera veckor sedan betalning till autogiring.(3v sedan) Är man ej välkommen längre som plusprenumerant,eller vore isf bra att få reda på nu saknade jag tidningen igår. Var det därför ni skicka ettinbetalningskort på över 1000 kr.Har aldrig tidigare fått så högt?

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar