Annons


Annons

Norska kronprinsen och kronprinsessan i blåsväder


Paret besöker inte så soliga Skottland.

Det var inget vidare väder när kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit kom till Orkneyöarna för ett officiellt besök. Man firar den gamla vänskapen mellan Norge och de ödsligt belägna öarna utanför Skottlands kust. Regnjackorna på och huvorna uppfällda, men det norska kronprinsparet är vana vid att vistas utomhus i alla årstider.

Annons

Besöket startade på kyrkogården St Olaf där norska soldater ligger begravna. Kyrkogården ligger utanför Kirkwall som är öarnas huvudstad. Haakon och Mette-Marit välkomnades av ett stort folkuppbåd som både spelade och sjöng för gästerna. Paret besökte också den imponerande St Magnus katedralen och det unika området Skara Brae.

(326)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

4 kommentarer till “Norska kronprinsen och kronprinsessan i blåsväder”

  1. Altid klædt på efter vejret og situationen! Modsat Mary, som man i går kunne se på en bådudflugtrundtur i Københavns kanaler sammen med Japans kronprins i superhøje stiletter.

  2. I Norge har vi alltid känt släktskap till folket på öarna norr om Skottland. Dessa öar har bevarad mycket av nordisk språk och kultur sedan vikingatiden. Folket på Orknöarna (Orkneyöarna är kaka på kaka…) har norska gener. Det är ingen “gamal vänskap” mellan Orknöarna och Norge utan under landnåmstiden var inte norrmän så populära. Det blev bättre efter att Danmark raffade åt sig Island o.s.v. vid skilsmässan i 1814! Eller var det Carl Johan som tackade nej till öarna i väst?

  3. Har den gode Haakon låtit skägget växa ut igen efter rakningen vid norska kungaparets 80-års galamiddag?
    Förmodligen tycker frugan Mette-Marit som jag att han klär väldigt bra i skägg.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar