Annons


Annons

Se bästa bilderna från kungaparets bröllop!


I dag firar kungaparet 41 år som gifta.

Grattis på bröllopsdagen! Idag är det 41 år sedan kungaparet sa ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm. Det var lördagen den 19 juni 1976 och klockan var 12.21 när Silvia Renate Sommerlath blev Sveriges drottning, klädd i elfenbensvit sidenduchesse från Dior i Paris.

Annons

– Jag ville ha en enkel klänning, och så blev det. Jag tycker att den blev värdig och vacker. Den är sydd i ett underbart tyg med härlig lyster, berättar hon i boken ”Drottning Silvia”.

Det här var det första kungabröllopet i Sverige på 179 år och flera hundra miljoner såg vigseln på TV. Silvia var 32 och kungen hade nyligen fyllt 30. Bland de 1 200 bröllopsgästerna fanns kungligheter från hela Europa.

– Det var en dag fylld av stor och varm glädje, en dag som jag kommer att minnas i hela mitt liv, säger drottning Silvia.

Se bästa bilderna nedan:

12
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Foto: IBL

 


(2.14k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

28 kommentarer till “Se bästa bilderna från kungaparets bröllop!”

 1. Mycket vacker Silvia, diademet väldigt snyggt placerat, Victoria hade väl samma men det satt helt annorlunda.

 2. Marguerithe och KMS

  Visst var det fint men kanske man också ska tänka på att tiderna, modet och även sederna förändrats. Viktigast är dock att brudparet får ett bröllop enligt egen smak.

 3. Har sagt det innan tråkigaste klänning av alla, det bästa bröllop var Carl Filips o Sofias:-) så härligt men ändå inom kungliga “ramen”

 4. Tur att Kungen hade den goda smaken att välja en flicka från folket som dessutom tog hans ämbete på allvar!
  Att sedan deras Bröllop blev det vackraste och Kungligaste vet ni säkert varför!
  Tack Drottningen för det ni gör och har gjort för Sverige i mer än 40år
  CVM

  1. Claes,
   Ja Silvia Sommerlath hade den goda smaken och uppfostran att inte utmana kungligheten med något eget önskemål ang bröllopet, möjligen blommorna i buketten. Just därför är hon vår kungafamiljs kontinentala geni. Hennes barn gör väl så gott de kan och de är en produkt av sin tid.

  2. Lyd Betty, lyd bestammelsen, sok ej att mannabragder hinna utan finn din värdighet min van i aran av att vara kvinna……
   A-M Lenngren….hundratalas ar sedan, med ironi redan da!

 5. helt rätt Marguerithe, barnen är en produkt av sin tid.
  Det var ett underbart bröllop med en fantastiskt vacker brud

 6. Husker godt dette bryllup, og en vakrere brud skal man lete lenge etter. Brudekjolen var klassisk enkel, slik at brudens personlighet fikk komme frem.

 7. Silvia var väldigt vacker men det var synd att hon inte hade en sista inprovning av klänningen innan bröllopet. Den satt inte bra på henne, säkert två nummer för stor.

 8. Silvia var fantastiskt vacker som fästmö, brud och nybliven mamma. Sedan får man komma ihåg att på den tiden hade vi inte samma tillgång till multimedia som nu, så hon blev en sensation. Men visst var hon fantastiskt vacker, med en utstrålning som få kommer i närheten av…en exotisk skönhet av sällan skådat slag i Sverige på 70-talet, men även intelligent och seriös som få. Många som är födda kungliga har inte klarat av uppgiften och ansvaret lika bra som hon…!

 9. Det tog sin rundliga tid men nu har också jag förstått, att det även bland kungligheter görs skillnad; den mellan skit och pannkaka som korrespondenten vid Côte d’Azur har för (o)vana att uttrycka saken.
  Vissa är som Caesars hustru och får inte ens misstänkas, andra ses mer eller mindre som var mans niding. Och gud nåde den som inte förstår att rätt stämma av tilltalet.
  Men vem har bestämt att den kungliga rangkorrelationskoefficienten ska beräknas just så här?

 10. Silvia hade en trist brudklänning men det var mode på den tiden. För övrigt ett fint bröllop enligt den tiden.Silvia var en mycket vacker brud. Hon är fortfarande väldigt fin.

  Tycker att Victoia var finast som brud, har aldrig sett en mera strålande och överlycklig brud som äntligen fick gifta sig med sin Daniel.

 11. Ja du Bror livet är orättvist ibland men du kan alltid fråga på “närmare” håll
  varför det blir sååå??
  “Han” har säkert mycket goda råd att ge dig men ett tips är att gör det diskret
  såå blir det mindre spekulationer om vem som är vem och mindre charader
  för CVM
  Trevlig Tisdag
  CVM

  1. Misstänkliggöranden och insinuationer kan säkert ha effekt i vissa sammanhang. Åtminstone tycks CVMs erfarenheter vara av det slaget. Men särskilt blanka vapen är de inte. Och det är väl ändå det senare som en gentleman väljer, oaktat att han ägnar dagen åt att skriva kattnekrologer.

 12. Drottningen är klok, väluppfostrad och omdömesgill. Som brud klädde hon inte ut sig, varken till filmstjärna eller mannekäng, som man gör nuförtiden. Hon klädde heller inte av sig! Silvia Sommerlath valde en enkel, täckande och anspråkslös modell, uppsydd av Dior i ett högklassigt material, precis som det anstod henne. Dålig passform! Man tar sig för pannan. Vive la reine! Silvia forever!
  http://4.bp.blogspot.com/_4W8n5_HgAvE/TB4vhDnn0OI/AAAAAAAACrI/-7D7CEynQ9k/s1600/dior%5B1%5D.jpg

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar