Annons


Annons

Agneta Sjödin: Därför försvann jag från tv-rutan


Agneta Sjödin satsar på författarkarriären.

I dag fyller den folkkära tv-profilen Agneta Sjödin 50 år! Vi har sett henne i tv-klassiker som “Fångarna på fortet” och “Tur i kärlek”, och i hela 27 år har hon varit en av de mest populära programledarna i tv. Men de senaste åren har Agneta Sjödin tagit ett steg tillbaka från rampljuset och synts allt mindre i offentliga sammanhang.

Annons

Agneta Sjödin och Gunde Svan var under många år programledare för “Fångarna på fortet” tillsammans. Bild: Johan Söderlund/Aftonbladet/IBL Bildbyrå

I stället har programledaren valt att satsa på sin författarkarriär. Hon har redan skrivit flera böcker, bland annat om kost och träning, och för tillfället jobbar hon med manuset till en dokumentär om en folkgrupp i Indonesien.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Jag kände att jag behövde någonting mer liksom. Jag behövde förmedla någonting mer, berättelser som fanns inom mig. Det är så mycket jag vill förmedla i mina böcker. Det är sånt jag inte kan förmedla i tv, säger TV4-profilen till Expressen.

“Ett komplement”

Samtidigt avslöjar hon att hon börjar bli lite sugen på att återvända till tv-branschen.

– Jag tycker att det är kul att jobba med tv och jag behöver det som ett komplement till mitt skrivande, skrivaryrket är rätt ensamt, jag tycker att det är kul. Det blir en bra balans. När man kliver åt sidan så där och sätter sig och börjar skriva då är det ju andra som kliver in på arenan, säger hon till tidningen.

Nu fyller tv-stjärnan 50 och hon säger till Expressen att det känns bra att bli äldre – “man bli coolare och lugnare”. Hon bor tillsammans med dottern Maja, 19, som hon har tillsammans med artisten Niklas Strömstedt. De två har en fin och kärleksfull relation och hon berättar att de aldrig bråkar.

Agneta Sjödin tillsammans med dottern Maja Strömstedt. Bild: Patrik C Österberg/IBL Bildbyrå

“När man minst anar det”

Just lever Agneta Sjödin som singel. Äktenskapet med barndomskärleken Per Alkebäck, som hon gifte sig med 2007, tog slut 2009. Men hon har inte tappat tron på att kärleken ska dyka upp.

– Den kommer nog rätt var det är, när man minst anar det. Jag ser mig inte som en person som skulle leva ensam i livet, säger hon till Expressen.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Av: Minna Wallén-Widung

Foto: IBL


(910)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

8 kommentarer till “Agneta Sjödin: Därför försvann jag från tv-rutan”

 1. Det är svårt att vilja ha allt samtidigt. Den Svenska Modellen! Det går inte!

  Man får dela upp det i olika kapitel. Först det ena, sen det andra.

  Agneta, tror nog du klarar dig bra själv!

  1. Bra skrivet Claes. Det är pinsamt att alltid vilja synas i media av dessa orsaker. Det är nog typiskt svenskt idag.

  2. Marguerithe

   Det är väl ingen nytt fenomen, det starten väl med Lill Babs med alla sina karlar?
   Nej, nå blir hon väl ledsen………

  3. Tomine,
   Vi tänkte nog inte så om Lill-Babs på den tiden. Vi såg henne som den människa och artist hon var och hennes privatliv var en bisak. Numera kommer helt ointressanta människor fram i media bara för att de råkar byta man en gång i veckan.

  4. Marguerithe

   Nå får vi icke glömma Ingrid Bergman som jag läste om i barndomen och hennes skandaler på den privata sidan.
   För min del får folk gifta och skilja sig hur mycket som helst och jag kan icke bry mig mindre.
   Tur ingen har räknat mina för det är ganska enkelt.

  5. @CVM skriver 21 juli kl. 09:09

   “Svenska flicka titta bra ut”…och vissa utsvävande charterresenärer, har inget särdeles bra rykte utomlands vad gäller kyskhet, trohet, anständighet, osv.
   Till skillnad mot några av hennes dito vackra kollegor på TV4, så har Agneta åtminstone bara barn med EN man, det bör man åtminstone ge denna andligt sökande norrländskan credit för.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar