Annons


Annons

Annie Lööf: ”Min man och jag delar på allt ansvar”


Centerledaren kryssar mellan förskola och förhandlingar.

Politiken har alltid varit viktig för Annie Lööf. Och efter att hon blev mamma är den än viktigare. Dottern heter Ester och fyller två år i september.

– Hon är väldigt lik mig när jag var liten. Hon är en mini-Annie, både till utseendet med rött hår och till sättet, säger Annie och skrattar.

Annons

Annie och maken Carl-Johan, 37, delade på föräldraledigheten och nu delar de även på hämtningar och lämningar från och till förskolan.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

– Min morgon ser väldigt mycket ut som alla andras. Det är matvägran från dottern, skrik och bus och vägran att ta på sig kläderna. Sen tar jag den gängliga semestervagnen och går till förskolan, säger hon.

Annie föddes i den lilla byn Maramö utanför Värnamo 
i Småland, den 16 juli 1983 
och hade en Bullerbylik, trygg barndom på landet. Hon var en ”skötsam plugghäst” i skolan, som var kamratstödjare och engagerad i elevrådet.

– Den stora revolten var väl när jag som 22-åring kom hem till mina föräldrar och sa att jag ville pausa min juristutbildning i Lund för att ställa upp till riksdagen, säger hon.

Föräldrarna stöttade hennes beslut och hon kom in i riksdagen 2006. Sin juristexamen tog hon ut ändå – dagen innan hon presenterades som valberedningens förslag till parti ledare för Centerpartiet 2011. Starten blev tuff för Annie. Hon och partiet hade siffrorna emot sig.

Nu, sex år senare har Annie verkligen vind i seglen. För inte sedan hon föddes 1983 och Thorbjörn Fälldin var partiledare har Centerpartiet haft så bra siffror, 14,2 procent i den senaste Sifo-­undersökningen.

Dessutom toppade Annie Lööf DN/Ipos lista i januari över vilken partiledare väljarna har störst förtroende för. 38 procent av svarade Annie Lööf.

Så det är förståeligt att Annie är glad. Hon känner sig väldigt rörd och tacksam över stödet och säger att hon hoppas gå hem hos väljarna för att hon står för sina värderingar även när det blåser. Samt för att hon är tydlig i sina värderingar och beredd att göra förändring.

(114)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

21 kommentarer till “Annie Lööf: ”Min man och jag delar på allt ansvar””

 1. Konsttanten
  Dags att uppdatera dig eftersom den moderna familjen lever faktiskt som
  Annie Lööf gör!
  Idag är det vanligt att kvinnan också gör karriär……..
  Den modena kvinna ställer krav idag!
  CVM

 2. Det finns likheter mellan politiker och kungligheter, deras normala liv blir extraordinärt så fort de erhåller en titel….

 3. Annie Lööf plockar röster från det havererade miljöpartiet och från moderaterna. Hon måste dock tydligt välja sida innan valet, annars lär partiet spricka som en ballong. En röst på Lööf får inte bli en röst på Löfven.

  1. Stefans “analys” av svensk inrikespolitik i allmänhet och Annie Lööf i synnerhet säger mer om honom själv och hans bevekelsegrunder än det förmår kasta ljus över möjliga oppositionsalternativ på taburetterna.
   All heder åt Annie Lööf som, till skillnad från AKB, så tydligt tagit avstånd från ett parti vars kandidat till justitieministerposten argumenterar med stöd av järnrör och nu är dömd för misshandel, om än ringa sådan.
   Det är troll som spricker i solen Stefan, inte Annie Lööf!

  2. Bror!
   Det går inte att isolera ett parti som nu samlar flest arbetare i Sverige, detta är ett förakt för folkviljan.
   Jag har aldrig gjort någon hemlighet i att jag önskar en Alliansregering (eller delar av nuvarande Allians) stödd av SD, av den enkla anledningen att det inga andra regeringsdugliga alternativ finns. Det parlamentariska läget är som det är med tre block varav två måste samarbeta, detta måste även Fru Lööf rimligen inse och ta ställning till innan valet om drygt ett år.

  3. För att något skingra dimman:
   Var 5:te väljare är inte sverigedemokrat. Den verkliga andelen ligger i storleksordningen 1,5-2 procentenheter.
   Vidare måste borgerliga partier beakta följande rörande sina väljare:
   – de röstar “mot”, inte “för” (“mot” = mot s)
   – de dras till uppfattat “starka” ledare (jmf ovan!)
   – de byter parti inom blocket, s k borgerlig kannibalism
   Allt detta baserat på statistisk tendens och i jämförelse med vänsterväljare.

  4. Forts.
   Om man så här dryga året innan valet lägger örat mot marken och lyssnar av det politiska trampet, så ser den mest troliga regeringskonstellationen ut så här: s+l+c+mp med passivt stöd från v i vissa överenskomna frågor.
   Varför?
   Givetvis för att hålla sverigedemokraterna borta från allt reellt inflytande.
   Det parti (partier) som tar sd ombord på regeringsskutan går förr eller senare i kvav. Snarare förr. Och den seglatsen repar man sig inte ifrån i brådrasket.

  5. Bror!
   Det som fungerar utmärkt i Norge och Danmark kommer även göra så i Sverige!
   Det viktigaste är att begränsa allt inflytande från vänsterpartiet och miljöpartiet. Att det förstnämnda hyllade kommunistdiktaturer ända tills muren föll bekymrar då dig inte?
   Inledningen av ditt första inlägg var det nog ingen som begrep. Så är det väl inom alla partier, själv RÖSTAR jag på moderaterna, men jag säger mig inte VARA moderat – om det nu var detta nu menade?

  6. Stefan,
   Instämmer. Någon gång måste dödläget brytas och SD behandlas som vilket annat parti som helst. Vi har en skendemokrati.

 4. Annie Lööf delar allt hemansvar med sin man, säger hon.
  Förhoppningsvis är det ansvaret inte större efter september nästa år.

 5. Det känns att landet behöver mycket mera yrkesmänniskor av olika slag och riktiga specialister …de alldeles för högt avlönade och med för mycket förmåner “politikerna ” och även ” kungliga ” kan väl halveras utan ngn märker ngt alls.
  Tyvärr läget är ganska kritiskt på många platser och de ” verbal begåvade ” pratande huvud redan på våg att prata landet ihjäl…

  http://www.expressen.se/nyheter/qs/en-polisbil-vaktar-hela-dalsland/

 6. Bror 6 juli 15.40,

  Jag önskar val mycket tidigare. Det är alldeles för farligt för landet att vänta ett drygt år. För övrigt är det de modiga människorna vi kan lita på.

  1. Marguerithe!
   Ju förr desto bättre, och tills dess hoppas jag att de tre konservativa partierna närmar sig. Sedan är det upp till Lööf och Björklund att välja sida. Lööf har egentligen bara kopierat Reinfeldts flumliberala politik så varför hon nu höjs till skyarna kan man fråga sig?
   Trevlig helg!

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar