Annons


Annons

Se nya underbara sommarbilden på kungafamiljen


Rapport från Solliden!

Äntligen samlade! Så länge Victoria, Madeleine och Carl Philip kan minnas så har Solliden varit en plats där kungafamiljen kan samla kraft och umgås ostört. Så även i år. Sommarens familjesemester har de dessutom valt att föreviga med en gruppbild.

Annons

Hovet publicerade just den här underbara bilden, tagen i Sollidens slottsträdgård. Det syns att bilden är tagen i samband med Victoriadagen eftersom kronprinsessan bär sin blå Camilla Thulin-klänning och sina silvriga H&M-klackar.

“Kungafamiljen skickar en hälsning från Solliden slott på Öland”, skriver hovet under bilden.

Foto: Jonas Ekströmer/Kungahuset.se

Exklusivt tillfälle att köpa samlarobjekt!

Fynda samlarobjekt från Victorias 40-årsfirande

Kungliga hovleverantören Paradisverkstaden har gett ut en helt unik kollektion med samlarobjekt till kronprinsessan Victorias 40-årsdag.

Begränsad upplaga: Beställ din favorit från Svensk Damtidning redan i dag!

Läs mer och beställ här


(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

89 kommentarer till “Se nya underbara sommarbilden på kungafamiljen”

  1. Julia Dahlgren,
   Instämmer. Det är synd att vi inte får se fler bilder av Alexander. Vi ser ju de andra barnen vid alla tillfällen och från alla vinklar.

 1. Sedan akte k-paret t Tyskland pa semester och “avbrot ledigheten” for att ga pa konsert. Enligt hovets informationsavdelning sa tycker k-paret mycket om konserter, sa presskaren maste ha missat att rapportera fran alla besok pa svenska dito evenemang (?).

  1. Dronning Silvia kan noget dronning Margrethe ikke kan og som aldrig er rigtig lykkedes for hende,grunden er måske, at hun ALTID har forskelbehandlet sine to sønner helt fra små! Og helt enkelt ikke har den varme og omsorg i sin personlighed, som dronning Silvia har for hele hendes snart meget store familie !!

 2. Kungaparet kanske besöker olika evenemang som inte annonseras offentligt.
  De kan smita in osedda och ut också.

  1. Självklart gör de det! Vad de gör på sin fritid/ privattid är ointressant och ska naturligtvis inte “rapporteras”! Däremot borde mycket mer av vad de gör på arbetstid rapporteras.

  2. Nota bene: K-paret avbryter ledigheten for att ga pa konsert, OCH hovets informationsavdelning uttalar sig = det ar inte ett privat engagemang

 3. Oj, det var mycket ljusblått, utom Madeleine och Sofia då. Ser lite “ensidigt ut”.

  josefin 09.11
  När kungen var ung tog den finska presidenten Urho Kekkonen honom under sina vingar, och kungen har ofta påpekat det stöd den gamle presidenten gav honom. I mångt och mycket var herrarna på samma våglängd trots åldersskillnaden. Kekkonens adjutant har efteråt berättat hur de båda avskydde opera och inte visste hur de skulle komma undan om en sådan stod på programmet 🙂

  1. sa hovets kommentar att k-paret tycker mycket om klassisk musik (inkl opera, eftersom Wagner namns speciellt) galer inte hela k-paret 🙂

 4. Camilla Thulins klänning tycker jag tyvärr påminner om en sköterskedräkt från 40-talet.. Färgkoordinerat iaf och trevligt att se dem alla tillsammans!

  1. Kul att du också tänkte på det. Synd att inte alla är färgkoordinerade. Madeleine och Sofia vill väl “gå sin egen väg” och avviker markant. Inte snyggt gjort.

  2. Kanske har det varit samma inledande historia som förra sommaren. Synd att vi inte får se en filmsnutt av infångandet det här året också, det var underhållande !

  3. Betty om du balanserade sittandez på ett smalt armstöd plus 1relativt stort barn i famnen såmåste man nog ha ett ordentligt grabbatag i ungen – för att inte tappa balansen själv…för en gångs skull ser dottern både fokuserad och avslappnad ut V har en lättare vikt i sin famn placerad på samma vis

  4. betty, om du tittar bättre på bilden så ser du att Madeleine håller tösen med ena armen & vilar lugnt med den andra. Leonore hänger mjukt med armarna över mammas arm & titta noga på foten som vilar på bänken. Den tar inte spjärn som för att rusa iväg.
   Fattar inte att ni inte ser hur avspänt det är!

 5. Om hela släkten är några veckor på Solliden, kanske det vore värt att pröva att ta bilderna senare när kusinerna och de andra har lärt känna varandra lite bättre igen.
  Man kunde ta några bilder av familjemedlemmarna fritt roterande i trädgården m.m.
  Utan så rigorös färgkoordination. 🙂

 6. Stajlad bild´´´´´´´´´´´´´´

  Stajlad bild (som vanligt) men trevligt att se alla samlade, Leonore på språng som vanligt, kul att Nicholas sitter bredvid mormor, Oscar allvarlig som vanligt vad mer kan man säga.

 7. Alla barnen är så fina men lille Nicolas är min favorit hur änglalik får man vara egentligen.

 8. Om de tvunget skulle ha samma färg, kunde de då inte valt gult eller orange, istället för den mesiga sjukhusfärgen. Fotot hade blivit betydligt gladare.

 9. Fin bild på hela familjen. Är kanske Alexander kungens favorit efter Estelle. Drottningen har nog Nicolas som andra favorit efter Estelle.

  1. Att Alexander är favoriten har nog de flesta anat ända sedan hans hertigdöme tillkännagavs och det fastställdes väl mer eller mindre direkt genom särbehandlingen på dopet. E är nog god tvåa.

   Hoppas att barnen inte behöver få reda på särbehandlingen och favoriseringen innan de är vuxna, det är varken kul för A, E eller de övriga kusinerna.

  2. Karin,
   Det är väl så långt från Kungens personlighet man kan komma att tala om favorisering och särbehandling.
   Var har du sett sådant? Jag kan inte tänka mig en mer hängiven morfar/farfar. Kungen är ju mycket strukturerad och han har nog kul med Estelle som kan lyssna på vuxna och uppföra sig utan protester och trots. De andra barnen är helt enkelt för små ännu.

  3. Marguerithe – ämnet har väl behandlats minst 50 gånger i kommemtarsfältet här.

   Alexander gavs automatiskt möjligheten att leva på ett slott och dess avkastning och behöver därför inte jobba en dag i hans liv om han är lagd åt det hållet. Särbehandling mot övriga prinsar. På dopet fick han “bättre” salut än de äldre kusinerna. De kan hänvisa till CP:s militärgrad hur mycket de vill, bilden de ger folket visar på särbehandling.

 10. Sådärja, nu är ordningen återställd – ännu ett officiellt foto där prins Carl-Philip inte håller i sin son.

 11. Det ser verkligen ut som mamma Madde fått hålla hårt i sin dotter för att få en bild,tänk att de är så lika med så mycket spring i bena.

 12. Årets familje/släktbild var verkligen fin(-ast), med vackert matchande färgval…och himlen var – också – oskyldigt blå

  Undrar om färgvalet månne ska signalera ngn politisk tillhörighet, eller 😛

 13. Kanske en hyllning till kungafamiljens favorit, Tomas Ledin – Blå blå vindar och vatten……..Blå blå himlar och hav………………

 14. Solliden uniform?? Nä, 2015 och 2016:s respektive sommarbild var både betydligt bättre och MKT naturligare
  Detta ser bara överstajlat och fantasilöst ut – synd på så fin bakgrund med grönskan och slottet…CG och fotografen borde ta lärdom av Margerethe och co brukar göra på Gråsten varje sommar vars foton alltid ser somriga avslappnade och personliga ut
  Ska de klä sig i samma färg undvik då samma nyans åtminstone finns inga kontraster annat än hos 2st som knappt märks

  1. Emma,
   tack för att du äntligen skriver på begriplig svenska.
   Detta vackra språk. Tack!

 15. Bra bild på samtliga, kungen och Daniel har numer samma uttryck och t o m Chris lyckas få fram nåt som skulle kunna tolkas som ett leende. Alexander är sötast och Silvia som vanligt snyggast. Vilken elegans hon har.

  1. Lycke,
   Du är alltid mitt i prick. Silvia är snyggast och Alexander är sötast.

 16. Madeleine är vacker som en sommardag. Alexander liknar sin morfar. Tror,att kungen favoriserar Carl Philip på grund, att CP är son och förlorade kronan.

  1. Ja kungen har helt klart önskat att sonen skulle fått ta över kronan efter honom, nog en stor sorg för honom att så aldrig kommer att ske.

  2. M,

   en så stor sorg att han kan ta sig rätten att vara oförskämd mot sina andra barn och barnbarn?
   I Victorias ställe skulle jag aldrig ha orkat med sådan behandling. Eller funnit mig i den.
   “Hängiven farfar och morfar”?
   Snarare en mardröm med på tok för mycket pengar och inflytande, uppbackad av ett vansinnigt system.

 17. Ser ut som en sommarhälsning från personalen på ett sjukhus. Två avviker i klädsel, kanske sommarvikarier? 🙂

  1. Bara som information till dig (och andra som behöver den) så är svensk sjukhuspersonal klädda i vitt sedan många år tillbaka.
   Manlig sjukhuspersonal har aldrig haft ljusblå kläder.

   Så din association blir lite skev och verklighetsfrämmande. 😀

 18. Skulle inte Victoria, som födelsedagsbarn, för en gångs skull fått vara centralfiguren på fotot. Drottningen är det ju alltid annars.

 19. Fin bild: naturligtvis var det lämpligt med fotografering i samband med födelsedagsfirandet på Solliden då alla var samlade.Någon dag efter var Sofia i Göteborg, och kungaparet åkte på en roadtrip i Europa. Madeleine och hennes familj lyser av harmoni. De andra är också justa.

 20. Blir så trött på dessa rubriker att allt ska vara så himla underbart när det gäller denna familj!!

 21. Jag förstår inte att det ska vara så stelt, kan man inte ta några bilder när de rör på sig och är lite naturliga, jag kommer ihåg de fina hagabilderna när Margaretha och syskonen lekte och kungen var med och lekte med sina bilar. Nu ska allt vara så tillrättalagt och korrekt. Låt barnen vara på marken och röra sig, nu sitter man och håller fast dem.

 22. Släpp småbarnen loss, får man se om de går än, jag tycker det är märkligt att man bär dem och håller fast dem och har dem i knäet hela tiden och på alla bilder.Undra på att Leonore vill slita sig och springa runt när hon äntligen får tillfälle.

 23. Ingen favorisering från kungens sida vad gäller Carl Philip och Alexander; det är gjort enligt stipulerade regler – kanske gammalmodiga men fortfarande gällande. Ljusblått är sommarfärg men positivt att Madeleine och Sofia vågar sticka ut färgmässigt. Och den som inte tål lilla Leonores sprallighet borde skämmas.

  1. Tvärtom ANITRA… Dåtestamentet + gåvobrev krävs hade vi manlig tronföljd
   NU har vi könsobunden dito varför ALLA 3 PRINSAR har samma såkallade “rätt” att taöver arrendet Stenhammar- alltså kunde likaväl Nicholas eller Oscar kunnat komma ifråga – det undanröjdes då hertig av S har “förtur” o CG specifikt gav det hdömet till CPsSon
   Andra khus hade prioriterat Oscar som Vs son&Estelles framtida standin eller “Spare” som ” naturlig kompensation” och ståndsmässig bostad som framtida kronprins då E tagitövertronen

  2. Tryckfelsnisse-ex:
   ” … då testaente och gåvobrev krävs”
   Skulle givetvis vara SKREVS!

  3. Emma
   Tack Emma för fakta! De regler & krav som gällde i det testamentet & gåvobrevet ändrades delvis till förmån för Kungen redan i samband med den stora renoveringen av Stenhammar, vilket innebar att folket fick betala en ganska så stor summa. Enligt reglerna skulle kungen ensam betalat allt! Att då ändra en så självklar sak som detta med manlig/kvinnlig arvtagare är ju en bagatell att göra i sammanhanget.

 24. Om majestätet gjort en tiondel av vad de folkvalda gjort hade en del på denna sajt gått i taket. Istället gnälls det över färgval på kläder, hålla handel resor till USA, hårvax, hårfärgningsmedel, bredden på leenden, barnbarnens (och Chris) obefintliga leenden, storleken på pengapungen för de som vill stötta Childhood m.m. m.m m.m.

  Detta samtidigt som de folkvalda och deras representanter har satt svenska medborgare och Sveriges säkerhet på spel – på ett sätt som trotsar all beskrivning.

 25. Ljust och fräscht….kommer mest att tänka på familjen Kennedy och Hyanis Port….eller kanske rent av en katalog från Gant eller Lexington. Trevligt…..men kanske lite intetsägande, tänk om man kunde få se lite av deras personligheter någon gång, hade varit kul.

  1. Fat de gånger vi får se deras personligheter så gillar ni dem inte i alla fall.
   De kan ju inte göra något som blir rätt i klagokörens ögon.

 26. Emma: kanske en treåring som Estelle kunde vara så pass väluppfostrad så att hon kunde sitta tillsammans de övriga och inte hållas i ett fast grepp hela tiden av mamma, jag tror att på denna bilden har det varit ett visst besvär med att infånga och hålla fast henne, trots din förklaring. Man ser ofta på bilderna när hon körs i barnvagn att hon är “bältad”.Flickan vill vara fri och springa och det är förståeligt, hon liknar sin mamma i det fallet.

  1. Inget barn kan knappast balansera själv på egen hand Utan stöd ifrån den vars ben X sitter på – utan att riskera trilla av – säger sig självt… som du ser avstår inte Vfrån att hålla i O med båda händer i ett ordentligt grepp
   Fotografen har bestämt att bara 2 barn skulle sitta på bänken flankerandes Silvias i mittfokus liksom att döttrar med make ska utgöra kanterna av bilden med Gs ständiga mittplacering
   Att L är avslappnad med fokus mot kameran syns på både mimik och kroppsspråk
   Görej1hönaav1fjäder

 27. Naturligtvis borde Kungen sitta på mitten av bänken!
  Han är den ende kunglige monarken vi har kvar!

 28. Caterine, det rör sig ju också bara om några minuter.Leonore hade kunnat springa av sig innan och direkt efter fotograferingen också.Jag fattar inte varför de kungliga numera alltid bär sina barn eller kör dem i vagn. barn behöver röra på sig då kan de också sitta still i 10 minuter.
  Det finns vissa klipp där Madeleine försöker tala med Leonore,men i vissa situationer krävs det att bara vara lite bestämd och inte diskutera.

 29. Jag skrev Estelle men jag menade naturligvis Leonore. Jag menar också att de kunde låta barnen springa lite, här sitter ettåringarna som ljus, men jag menar att nog kunde Leonore kunna sitta bland de små på bänken, men tydligen är hon mera vild än dem. Jag tycker också att det är märkligt att föräldrarna alltid ska kånka på dem, har de inga ben? Nog kan väl båda småbarnen gå de är ju över ett år, men det har man aldrig sett.

 30. De i Danmark gör sina fotograferingar som de vill o i Sverige gör kungen som han vill. Tur att ni har ngt att klaga på. Klart att barn ska röra på sig. Tycker föräldrarna att barnet är för livligt så bör man söka för det. Ju tidigare desto bättre.

 31. Kanske är de centerpartister el liberaler och vill med denna färgton markera detta…Med all sannolikhet är/blir de knappast någon vän av en socialdemokratisk politik,hur än minister L smilar och underdånigt bugar.Inte alls otänkbart att k-familjen, i det privata,skrattar gott åt L:s inställsamhet och ansats till frieri…Viktigare är,att L fokuserar på sitt politiska ansvar och transportskandalen säger mycket beträffande oansvariga ministrar och deras bristfälliga kompetens!!

  1. Nix Humaniora, som skåning tror jag helt enkelt de håller på “di himmelsblå”, dvs MFF 🙂

 32. Så trista kommentarer!
  Var stolt över vårt fina Kungahus!
  Vad spelar det för roll viken färg de har på kläderna??
  Ett härligt familjefoto som de valt att dela med det svenska folket. Vem bryr sig om detaljer! Hur orkar någon bry sig??

  1. Debatt förutsätter skilda uppfattningar och detta är ett debattforum sen många år
   Din åsiktsintolerans angriper ju själv ” med energi” s.k.”detaljer” så varför förvägra andra att tycka till om bilden – a la “dra alla över 1kam”?
   Inga har uttalat sig om “vårt Kungahus” utan om en informell semesterbild som skiljer sig från tidigare dito:n
   Om alla tyckte exakt lika här skulle sidan bli oerhört trist…

 33. Prinsessan Madeleine bär en ljus enfärgad klänning. Inget uppseendeväckande i detta val.
  Sofias stormönstrande klänning däremot sticker ut och drar blickarna till sig.

 34. Louise
  Om Sofia också hade haft ljusblå klänning hade du nog anmärkt på det också. Att hon inte har någon smak utan måste klä sig som dom andra, eller hur? Tror inte att du riktigt kan ta att hon går sin egen väg. Glöm inte att hon är född fri, inte född i en familj där allt ska vara enligt regelboken. Madeleine lever ju inte i Sverige och det är nog bra för henne, man kan kväva människor på många sätt.

  1. HKHarnas klädval numera styrs främst av att personA “inspireras” av personB en HKHkollega i eget eller utrikes Kungahus snarare än ditt förslag om “regelbok
   Här inspirerades Alex mor av just kollegan V enligt tvärsäkra SvDam

   Sagda “regelboks regler” måste för övrigt ingifta följa på likartat vis i vardagen precis som infödda – det är vad ingifte innebär att anamma deras levnadssätt på deras villkor – tvång – i utbyte mot titel och löneförmåner livet ut… som 1 ögla i 1kedja

   De har med flit o frivilligt enats om en viss färgnyans iförväg so what? ngt de undviker annars av&på arbetstid höggravida låter nog de slippa sånt…inte lätt att hitta plagg i “avtalad” nyans alla gånger m okej passform

 35. Denna bild tagen i all hast på Victorias födelsedag, därav herrarnas trista ljusblå skjortor. Förra året var ju inte alla på sitt bästa humör inför fotograferingen så i år passade man på för att få det överstökat.

 36. Att Leonore hålls fast ser man tydligt, hon är så stor att hon kunde sitta bland de andra små, men som vi har sett har hon spring i benen och alla måste rusa efter. Lite disciplin kanske inte skulle skada.

  1. Oscar och Leonor hålls “i” -inte “fast”
   Att de 2 sitter i famnen på resp mor har att göra med Bildkomposition och Blalans i bilden … inget annat L är uppenbart avslappnad och framförallt uppmärksam mot fotograf alla står familjevis såsom de är placerade: döttrar på var sin sida o son kungapar i mitten
   Enda alternativ hade varit att placera alla barn flankerandes Silvia och en rad barn framför Silvia med CG i mitten med hans barn+inlaws bakom bänken vilket hade blivit mer tidsödande o krångligt

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar