Annons


Annons

Se underbara filmen på Madeleine och Leonore


Mor och dotter verkar ha en så fin relation.

Treåriga Leonore växer så det knakar och under Victoriadagen kunde vi konstatera att hon är mamma Madeleine upp i dagen! Dessutom verkar mor och dotter ha en otroligt fin relation. När prinsessfamiljen hade intagit sina platser i Slottskyrkan, inför kronprinsessans Te Deum, talade Madeleine lugnt och stilla med sin lillsessa samtidigt som Leonore höll henne om halsen.

Se filmen på Madeleine och Leonore nedan:

Annons
Gilla Svensk Damtidning på Facebook

 

Foto: IBL, Stella Pictures

Kronprinsessan Victoria 40 år! Köp vackert samlarobjekt direkt från Svensk Damtidning!

Här är ett unikt samlarobjekt och vacker minnessak från Kronprinsessan Victorias 40-årsdag!

Som en hyllning till Kronprinsessan Victoria och hennes 40-årsdag tog den Kungliga Hovleverantören Paradisverkstaden fram en fantastiskt vacker version av den kända vasen “Fröhus”.

Vasen är inspirerad av den skulptur som Kronprinsessan fick av Paradisverkstaden på sin 40-årsdag.

Missa inte detta unika tillfälle att köpa ett samlarobjekt till ett fantastiskt pris – direkt från Svensk Damtidning!

Begränsat antal: Läs mer och beställ direkt här!

Läs mer och beställ vasen här

(1.06k)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

87 kommentarer till “Se underbara filmen på Madeleine och Leonore”

  1. Silvia har nog haft många anledningar att hålla masken genom åren men detta var knappast en av dessa.

  1. Nu är bilden faktiskt tagen EFTER en 50minuters sittning i varm kyrka utan svalkande a/c

   Madeleines barn satt lugnt & stilla i kyrkan f övrigt – att dottern SEN ville röra på sig efter så lång sittning och för henne trist vuxenanpassad ceremoni
   är inte förvånande
   Efterföljande fotografering – med Vs familj+övriga vuxna – skulee ju inte ha med Vics syskonbarn f övrigt ändå…så vad är problemet?

 1. Att Ni bara orkar att hitta fel pa allting. Says more about you, the writers, than about your objects of derision.

 2. Kanske hela “Londonfilialen” drar sig för att vara i Sverige med tanke på det bemötande de ofta får här.
  Även barnen attackeras numera ogenerat.

  1. Ja, verkligen! Man kan tycka att barnen skulle vara befriade från elaka attacker…men icke. Väldigt obehagligt.

  2. Sus

   Tom. barnen attackeras ogenerat, det är så lågt, att jag finner inte ord! Så rätt du har i din kommentar. Människor ser det de önskar se, deras alldeles egna tolkningar blir för dem en sanning. Fruktansvärt! Att tidningen tar in dessa fula kommentarer är skrämmande.

  3. Helene

   Men det du skriver her gjelder jo også deg selv.
   Les din kommentar lenger ned under Konsttantans innlegg.
   Du synser og tolker det du ser på bildene og det er jo din sanning. Da må du jo også akseptere at andre ser og tolker noe annet enn deg. De har vel like stor rett som deg til å si sin mening. Eller er det bare Madde-fansen og de som bare har noe positivt å si som får uttrykke seg?

 3. Stackars Chris, han gör det bra, även Silvia, som låter Madeleine ta ansvar för att Leonore skall sitta ned. M fixade det lugnt och snyggt, även om hon blir nervös.
  Att sitta i kostym/skjorta/slips en het dag i kyrkan med två små, då pärlar nog svetten ur pannan. Hela familjen är fin; är ngt speciellt med dem!

  1. konsttanten.

   Det speciella du skriver om,,,är nog att detta är en stabil familj som är så trygga i sig själva att de inte behöver “spela teater”. De är sig själva helt enkelt. Bra!

  2. Helene

   Hvilke(t) par i kongefamilien er ikke trygge i seg selv og “spelar teater”.
   Hvilke(t) par er ikke stabil(e)?

   Sorry, men jeg synes det er så tåpelig med “min pappa er sterkere enn din”-kommentarer. Ingen av oss har vel belegg for å uttale oss om hvordan de er privat. Det blir bare synsing. Hvorfor må noen favoriseres, være bedre enn noen andre?

 4. Sus,
  Här är ingen som attackerat Madeleines barn vad jag sett. Det är föräldrarna man undrar lite över. Chris O´Neill ser faktiskt utmattad ut. Det blir fel för både föräldrar och barn när man inte börjar uppfostran dag 1. Kunglighet uppnås ju från 0-2 år och det tror jag är sant. Barnuppfostran är ju ett arbete som inte ska märkas varken för förälder eller barn. Det ska ske naturligt. Då slipper vi också höra om alla dessa yngre föräldrar som inte sovit på 10 år. Detta sagt av egen erfarenhet.

  1. Då bör du börja med att läsa igenom dina egna kommentarer om Leonore. Vissa saknar verkligen självinsikt här.

  2. Marguerithe.

   Kunglighet uppnås redan vid 0-2 års ålder enl. dig. Ber dig förklara hur detta sker.–Ammas barnet på ett spec. kungligt sätt? Gråter ett barn på ett kungligt sätt eller gråter det inte alls? Blöjor,,nej nej, de blir från 0 år torra, vet att sköta detta på ett diskret sätt? Frågor hopar sig i min lilla hjärna. Vår snart 6 åriga dotter, van vid arbetande föräldrar, van vid en mormor (barnläkare)som inte “pjåskar”, när hon vistas i St-hlm hos dem. Och,,Vi har alltid sovit gott. 🙂

  3. Hur uppfostrar man ett spädbarn?

   Genom att inte ta upp det när det gråter? Låter hemskt i mina ögon.

  4. kunglighet blir man vid 0-2 ars alder. Bra att veta, da kan de ingifta fortsatta koppla av helt, oaktat titel o formaner.

  5. helene,
   För svar se min kommentar till Claes nedan. Det var Barbro Hultman som nyligen berättade om vad man krävde av Kungen som barn.

  6. Jaha…Referera typ 70år bakåt då CG va liten säger ingenting om hurdant VDs barns uppväxt NU blir/behöver läggas upp på sikt
   Hapgabarnen fick örfilar på löpande band Marguerithe – av såväl modern som Nenne för att de “trodde” att det var bra även i förebyggande syfte…inget VoD lär prova på sina barn det var inget “kungligt” över den fostringsmetoden – eller modernt nog att övertyga nutida föräldrar ESTELLE är inte jpbbpliktig åt hovet förrän på myndighetsdan tidigast.
   Nu närmast ska de gå på dagis och sen grundskola gymnasium…sen vänta ut CG OCH V

 5. Ni behöver inte vara oroliga Drottningen har stålsatt sig vid betydlig mer
  komplicerade situationer en Gudtjänst för sin 40 åriga dotter!
  Däremot verkar det alltid fruktansvärt varmt inne i Slottskyrkan kanske dags
  att investera i ett bättre luftkonditionerings system!
  Kanske Kyrkan skulle få fler besökare på köpet!
  CVM

 6. Sus! Tack för dina fina ord! Tack även CVM för dina sanna ord. Hälsningar från den soliga Tel Aviv KMS

 7. Kunglighet uppnås 0-2 år men hallo titta på intervjun Hennes Vänliga Höghet
  där säger KronPrinsessan att Estelle förstår väldigt lite när det gäller hennes
  roll……….
  Estelle är 5 år gammal
  Låt barn vara barn så länge dom vill och behöver!
  Tävlan hos föräldrarna vems barn som talar flest språk etc är löjlig
  Däremot när barnet kommer i tonåren behövs hårda nypor och strikta regler
  så att dom inte hamnar i fel sällskap!
  CVM

  1. Claes,
   Kungen fick lära sig som barn att blöjor inte togs med när han var två år. Det ansågs inte kungligt att inte kunna hålla sig. Det låter lite hårt idag men det finns en tanke bakom. Tror inte heller på tonårsproblem. Kan föräldrarna sätta sig in i hur man själv tänkte vid 11 och 15 år så kan man upptäcka att tonårsstrul är något konstruerat.

  2. I didn’t know that you, Marguerithe, were so old fashioned that you used child-rearing practices from the 40’s.
   And I wonder why you specify the age 11 & 15? Are all children alike & are 11 & 15 especially distinctive years for everyone? I hardly believe so!

   Thanks, Claes!

 8. Leonore är en väldigt charmig och levnadsglad liten flicka. Föräldrarna gör ett bra arbete med att låta henne få utvecklas i sin egen takt. Ingen drill här.

  1. Absolut.
   Jag ser en liten vänlig lustigkurre som vill liva upp stämningen, eller bara virvla iväg i sin egen värld, och inte någon utstuderad provokatör, som en del vill få det till
   Hon är tre år ffs. Om hon inte orkar med, eller faktiskt stör, är det bara att hon slipper, vilket ju har hänt flera gånger.

 9. Jag kan inte se annat än välmenande omsorg i de kommentarer som fällts om de yngre i kungafamiljen. Att däremot vifta bort Leonores motoriska oro med att barn “har spring i benen” är däremot att inte ta ett vuxenansvar.
  Trösterikt i sammanhanget är barnmedicinen idag har väl utvecklade metoder att sådana här gånger ge både barn och föräldrar stöd och hjälp.

  1. Det var det dummaste jag hört! Leonore är supercharmig det är verkligen inget fel på henne, att ni orkar sitta o recencera barnen o för den delen deras föräldrar? De är fina alla!

  2. Instämmer med Kerstin Larsson! Ovanligt dum & faktisk elak insinuation. Leonore är en charmig & söt tjej. Att alla inte sitter där man satt dem hör till livet. Jag tycker föräldrarna är ovanligt smarta som låter henne få vara barn & inte superdrillar henne! Stilla satt hon i kyrkan när det var meningen att hon skulle sitta still. Sen var det bara naturligt att hon ville röra på sig.

 10. Vadför lämnar Madeleine inte barnen hemma. De är inte moga att sitta stilla. Undrar vadför Leonore måste bete så provokativt varje gång?

  1. Leonore uppför sig precis som en 3½ åring gör, inget konstigt i det. Och så var Madeleine också!

 11. Marguerithe:
  Jo, det har varit negativ kritik mot barnen.
  Det är i n t e lätt för föräldrar idag, att få regelbunden rutin emot barnen, när livet är så oregelbundet i plats, miljö och personer/släktingar mm.
  Dessutom är det glucossirap, och inte socker i glass/godis, som det var förr. Glucossirap är ett riktigt “uppåttjack”!!

 12. Folk här verkar chockade när vi attackerar Madeleine eller hennes barn, medan de är samma attackerar andra familjemedlemmar eller barn. ta dina ord för dig och sluta alltid kritisera dem du inte gillar.

  1. Val det är dig jag inte gillar dock under ditt vanliga nicknamn!
   Sofia och hennes Prins gör framsteg varje dag var såå säker med Prinsessan
   Madeleine kan det inte bli mera fel sååå ditt argument håller inte denna gång
   heller!
   Önskar dig en riktigt fin båt sommar
   CVM

  2. Och VARFÖR anser du det vara okej att “attackera barn” över huvud taget Val – oavsett vems det är?
   Hitills för övrigt så är det bara just Madeleines som “drabbats” …så dina ord klingar falskt

   Leo/Nic skötte sig i kyrkan
   De skulle inte vara m på gruppfotot
   Så vad ger dig rätt att “attackera” (ditt ordval) dem isåfall?

   Alla barn duger som de är och bör visas respekt
   Så små barn ska inte hellet utsättas för bedömning – av den typen som avges mot vuxna hkhare som figureratiDvDam

 13. Fin liten familj! Verkligen fin relation mellan mor & dotter. Så fint Madeleine pratar med Léonore & får henne att sitta ner. Båda barnen skötte sig jättefint i kyrkan!

  Att det var varmt i kyrkan var väl inte så konstigt, speciellt inte för dem som fick sitta mitt i solljuset som Silvia & Chris bl.a.

 14. Jag tänker att Chris ska dra en lättnadens suck när spektaklet är över. Undrar om han hade räknat med sådant när han började dejta med Madeleine. Men han drar sig ju undan till London oftast och låter frugan åka hem då och då.

 15. Och jag tänker……äntligen skriver ni lite rart om en småbarnsmamma och inte en pratybrud som ni alltid annars vill vinkla. Fortsätt att visa denna sida, vanliga människor.
  Och no som vara vill kritisera och hitta fel…….VARFÖR läser ni ens Svenskdam? Fattar inte.

 16. Härlig film på familjen O`Neil! Familjen utstrålar harmoni! Madeleine har en nära relation till båda barnen liksom Chris. Tror ej Silvia höll masken eller stålsatte sig för familjen O`Neil!

 17. En underbar familj! Madeleine ger intrycket av att vara en klok och god mamma. Alla som har barn vet vad som krävs för att få barnen att sitta stilla i kyrkan. Dessutom vara i blickpunkten för hela svenska folket!

  1. Tack PernillaA. Chris O´Neill är säkert en mycket ansvarstagande man men har aldrig själv levt ett familjeliv och var helt oförberedd på att han skulle ta del av så mycket praktiskt med 2 barn så tätt. Familjen skulle kanske behöva en barnflicka till om man har råd.

  2. Gulligt av sign. Marguerithe att ha sådan omsorg om fam. o’Neill, dessutom om deras ekonomi. (18/7 kl 11.28)

 18. Alla tolkar vi utifrån bilder eller som här en kort filmsnutt… Där helene & andra ser en trygghet & stabilitet ser jag spänning & noll harmoni mellan C & M. Inte ett leende dem emellan, irriterade & nervösa blickar. Sanningen ligger väl ngnstans i mitten 🙂

  1. Prinsessan Madeleine såg i varje fall ut som hälsan själv och strålade, med sina vackra, varma ögon. Gulligt var då hon lade armen om sin man, när de fotograferades utomhus. Men, jag tror inte Chris är särskilt förjust i att behöva åka till lilla Sverige och offentligt “visa upp sig”. Därför gjorde han rätt i att avsäga sig allsköns titlar; förty andra fina akademiska titlar har han ju ändå…

 19. Monarkins band till kyrkan är den verkligt oförglömliga detaljen i det ståtliga offentliga födelsedagsfirandet. Te Deum arrangerades alltså i ett land som dels avskaffat statskyrkan dels tvingar statschefen att offentligt bekänna sig till särskild trostillhörighet bestämd vid Uppsala möte 1593. Ingen sekulariserad demokrati nånstans i världen behandlar sin statschef på det viset. Sverige är värst.

  1. Jag antar att Allegra tycker precis som jag att kungafamiljen ska få välja tro själva precis som alla andra! Inget som vi behöver lägga oss i.

 20. Monarkins band till kyrkan är den verkligt oförglömliga detaljen i det ståtliga offentliga födelsedagsfirandet. Te Deum arrangerades alltså i ett land som dels avskaffat statskyrkan dels tvingar statschefen att offentligt bekänna sig till särskild trostillhörighet bestämd vid Uppsala möte 1593. Ingen sekulariserad demokrati nånstans i världen behandlar sin statschef på det viset. Sverige är värst.

 21. Hilde kl.19.04 samt kl.19.19

  Bästa/Bäste Hilde.- Oj, vilken reaktion på denna min enda kommentar av alla otaliga bilder samt kommentarer till dessa. Nåja, sign. Bror har kl.17.55 redan utifrån bilder sett att nu bör barnmedicin kopplas in. Ett så starkt uttalande sväljer du rakt! Dessa kommentarer jag läser , säger mej att här hör jag inte hemma!

 22. Kunglighet blir man i späd ålder, skriver Marguerithe. Hur går det till? Sträng disciplin med bestraffningar när barnet inte lyder? Har ni sett filmen The King´s speech med Colin Firth. Är det något sådant som rekommenderas för barnen i den svenska kungafamiljen?

  1. Julia Dahlgren,
   Avslutningsvis i detta ämne: Det är väldigt lätt att uppfostra barn på ett för barnet omärkligt sätt och jag tycker synd om mamman här som inte förstår det. Hade det handlat om Sofias barn hade kritiken aldrig tystnat.

  2. “Kunglig” är egentligen bara blodsband till regent och viss kungafamilj
   inget man plötsligt “blir 0till2år” VIA ELLER TACK VARE VISS TYP AV UPPFOSTRAN
   Regentbarn drillas ändå successivt in i sin roll för att kunna bemästra kommande arbetsuppgifter
   PARALLELLT M ORDINARIE UPPFOSTRAN
   Det framgick både i senaste V intervjun liksom intervjun m 15åriga Victoria att de lever normalt svenssonliv går i vanliga
   skolor och har vanliga kamrater
   Utöver slott livvakter o ekonomiskt oberoende osv Klart att de ingifta svenssonifierar dvs präglar familjens livsval och livsstil då de är offwork – kungabarn idag har till skillnad från förr 2 helt skilda liv 1 synligt 1osynligt

  3. Tack Emma & Julia!

   Margurithe, jag som tyckte det var precis det som mamman i filmen gjorde med sin lilla tös. Pratade lugnt & naturligt & (omärkligt) fick tösen att sätta sig & sen satt den lilla utan att störa det minsta.

 23. Att titta på pressbilder och tro att man kan utläsa hur folk mår,känner eller hur varmt det är i kyrkan.om ni som skriver tänker efter,gör inte ont,så inser ni
  Att det kan man inte.
  En bild är ett ögonblick i kungafamiljens liv.
  Chris är inte född med kameror och journalister och han kanske inte gillar
  att bli filmad eller fotad.själv undviker jag all fotografering.

 24. Undskyld mig et barn på 3 år kan godt sidde stille. Bare se på Prinsesse Isabella da hendes søskende blev døbt. Hun skal selvfølgelig ha lov at være barn men det er forældrenes ansvar at få barnet til at opføre sig roligt.

 25. Bara att inse att varenda en som kommenterar har ingen aning utan allas tolkningar är subjektiva. Och var och en har rätt till sin åsikt och ska inte såga dem som inte håller med. Men det är onekligen intressant att fundera på vilka långtgående slutsatser främst Madde-fansen drar utifrån enstaka bilder och filmsnuttar.

 26. Mona: Jag beundrar Chris; han har ofta glad mimik, och för sig perfekt. Han fick visst solen i ansiktet plus kostym o stress. Tänk att komma till ett land där alla talar svenska runt omkring!!

  Jag blir mer och mer charmad av Leonore, skall bli spännande att följa henne!

 27. Marguerithe kl.13.02

  Marguerithe, Nog talat om detta, som i mina tankar låter som en “skröna”, en hemsk sådan. Vi är hemma i Falsterbo en kort stund för att se F. horse show. Har varit i Lofoten och sett midnattsolen, Amazing!! Sedan Island och bad i varma källor, dotter med hela tiden, gick jättebra. Nu packar vi om igen för vidare färd, innan förskola, arbete, och allt blir “vardag” igen. –Ha det så gott.

 28. Är det ingen som har fattat att Léonores dans sker u t a n f ö r kyrkan. Inne i kyrkan störde varken Léonore eller Nicolas.

  Vad gäller Silvia så ser man att hon är klart störd av filmkameran. Vem sitter helt nöjd & ler medan filmkameran rör sig runt omkring? Hon måste vara medveten om att det inte är on som är i blickfånget men kanske anar hon att hon kommer med i utkanten. Finns inget i reglboken som tydligt talar om hur ma ska bete sig. De flesta blir störda av det & det syns.

 29. Julia Dahlgren
  Instämmer helt i det du skriver!

  CVM
  Klok som vanligt & med glimten i ögat 🙂

  BROR
  Om det skulle finnas något fel på Léonore så hade säkert läkarna redan reagerat & hjälpt till.
  Var försiktig med att ställa diagnoser när du endast sett flickan vid så få & korta tillfällen, inte heller träffat henne personligen!
  Glöm inte att alla barn är olika utan att det därför automatiskt är f e l på något av barnen.

 30. Barn har – precis som vuxna – olika temperament!
  Hur svårt kan det vara att förstå något så enkelt?

  Vissa är lugna och stillsamma och andra är livliga.
  De stillsamma är bekvämare att ha, men nu är det inte bekvämlighet det handlar om.
  Det handlar om att låta barn få vara dem de är.
  Alla är inte och ska inte vara likadana!

  Att en 3-åring sitter stilla i kyrkan betyder inte att alla 3-åringar kan göra det.
  Men även livliga barn måste få delta i familjens aktiviteter!

 31. vad roligt med en nyfiken liten flicka, som utforskar och tanjer granser. Spontan och uppsluppen verkar det som. sa ska det se ut!

 32. Heja,heja prinsessan Leonore, Härligt att se att en liten 3 1/2 års liten flicka får vara barn och bete sig som ett litet barn.

 33. Kickan 10.22

  Ja precis, leendena brukar komma fram så fort kamerorna är i närheten. Håller med om att Chris m sina egna akademiska titlar inte behöver även en prinstitel, så var ju tyvärr inte fallet m övr ingifta.

  1. Hade Chris fått en kunglig titel hade ju detta varit en hederstitel som inte ska blandas ihop med hans mastergrad, i övrigt den vanligaste utbildningen i Sverige idag. En sjuksköterska som utbildas idag går ut med mastergraden så att vederb direkt kan fortsätta till doktorsgrad. På detta forum finns ett osunt tänkande kring studier generellt. Vet inte om detta beror på att man själv saknar högre studier efter gymnasiet.

  2. Marguerithe
   Ett kungligt bröllop föregås av ett kungligt frieri …vilket i sin tur MEDGER INTRÄDE I KUNGAHUSET OCH SÅLUNDA KUNGLIG TITEL alltså med Khusrang HKH – INGEN “ADLIG” TITEL alls…och inget kopplat till ens CV eller studier utan enbart kopplat till att man som person godkänts av regent och regering – att få giftas in i KF
   Chris avböjde titel samt att ingå i Kungahus som bekant
   Kungl Hertig va den titel som va aktuell f C ONEILL
   CG adlar ej och “adlig hertig” existerar ej i sve ( bara 1 fransk h bor här) & det är bara infödd före detta kunglighet som ev kan “bli” adlig(ranglös) prins-princessa i teorin eft ha lämnat khus likt hagasessorna som blev civila som nygifta
   I Chris fall va det 1beslut för honom om att ingå i eller stå utanför Khus
   Och han föredrog att förbli civil

 34. Marguerithe
  Jag svarade halvt skämtsamt på Kickans kommentar om Chris, kanske inte framgick. Är inte säker på din avslutande kommentar, men studier är grundläggande och idag kan i princip alla plugga vidare, även för att det inte finns så många kvalificerade jobb annars. Utom prins/prinsessa då. Och jodå, jag har universitetsexamen.

  1. @”På detta forum finns ett osunt tänkande kring studier generellt”

   Högre studier kan väl aldrig vara osunt?! Brukar tyda på mindervärdeskomplex och att man själv inte har någon högre utbildning, om man tycker så…
   Däremot har jag tidigare påpekat att jag tycker synd om dagens ambitiösa ungdomar som av Headhunters avkrävs minst dubbla utbildningar, för att komma ifråga om toppjobben. Den utvecklingen är inte sund. Tar längre tid att bli produktiv, komma ut i arbetslivet och sedan skaffa familj.

  2. Kickan,
   Jag har ett barnbarn som studerar till doktorsgrad och vi i familjen tar det helt naturligt utan att det ska diskuteras huruvida det är såååå fint eller ej. Den mobbing som Sofia fått utstå för att hon inte har en avslutad akademisk examen är inte värdig det svenska folket. Mobbing och inget annat. Det är alltid bra med grundutbildning men entreprenörerna som kan erbjuda människor arbete och försörjning är oslagbara.

 35. A lovely movie! A very diplomatic mom who easy gets her daughter to sit down. I get the impression of a small harmonious family. Neither Leonore nor Nicolas interfered during the church ceremony.

  On the other hand, there was another little child whose parents seemed to have some problems, but I’m sure it will be better as time goes by, as it does for the vast majority of children.

 36. Nuförtiden har kanske intelligenta, livliga flickor som Leonore bättre chanser än i föregående generationer.
  Låt oss hoppas.

 37. Jag skriver med tanke på er som klagar & ständigt återkommer till detta att en 3-åring ska kunna sitta stilla en stund & påstår att Léonore inte gjorde det. Lägg för en gång skull då märke till fakta & dikta inte ihop egna antaganden :

  Léonore (& Nicolas) satt lugnt & stilla under den ca 50 min långa ceremonin i kyrkan!

  Först senare när de kom ut på Borggården började Léonore dansa omkring. Det var en naturlig reaktion efter att ha suttit stilla under något som främst de vuxna förstod!

 38. Madeleine och Leonore är mycket söta tillsammans. Som alla småbarnsmammor, vill hon lyssna på sin dottern och uppleva saker med henne.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar