Annons


Annons

Brigitte Macron i sin första stora intervju – om åldersskillnaden och att välja kärleken


Brigitte Macron berättar om hur det är att vara gift med en 24 år yngre man. 

Brigitte Macron är i dag 64 år och 24 år äldre än sin man, president Emmanuel Macron, 39. De träffades för drygt 20 år sedan då han var dramastudent och hon var lärare. 2007 gifte de sig, ett år efter att Brigitte skilt sig från sin dåvarande man, bankiren André-Louis Auzière.

Annons

I intervjun med ELLE berättar Brigitte om hur de först träffades medan de arbetade med en föreställning på skolan.

– Det var ingenting mellan oss då, säger hon till ELLE men medger att det “skvallrades” om dem. – Jag var bara bekymrad över mina barn, Sébastien, Laurence och Tiphaine.

Gilla Svensk Damtidning på Facebook

När hon ser tillbaka på sin relation nu säger Macron att hon skulle ha saknat sitt liv om hon inte tagit beslutet att vara med mannen hon älskade.

– Det finns stunder i livet då du måste göra viktiga val – och för mig var det här ett sådant. Det som sagts under de senaste 20 åren är obetydligt. Självklart äter vi frukost tillsammans, jag och mina rynkor, han och hans ungdom, det är så det är.

Brigitte och Emmanuel Macron

Att åldern ställs i fokus så fort en kvinna är tillsammans med en yngre man är både tröttsamt och omodernt. Åldersskillnaden är ungefär lika stor mellan president Trump och hans fru Melania – vilket det (så klart) inte har varit lika mycket fokus på.

Brigittes dotter Tiphaine Auziere (som är politiskt aktiv i Emmanuel Macrons La Republique En Marche) gick under presidentkampanjen ut och beskrev kritiken av åldersskillnaden som åldersrasistisk och misogyn.

– Det här är attacker som inte skulle ha riktats mot manliga politiker eller en man som var tillsammans med en kvinnlig politiker. Så jag tror det bottnar i mycket avundsjuka, och tycker att det är mycket olämpligt. (…) Jag tycker det är skandalöst att vi i Frankrike, på 2000-talet, håller på med sånt här.

– Om folk inte har nåt annat för sig än att kritisera, så låt dem göra det, det kommer bara att föra oss närmare varandra, säger Tiphaine.

Hela intervjun med Brigitte kan du läsa på ELLE.com under helgen.

Källa: ELLE.com Foto IBL

Av: Lisa Arnell

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

(4)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

72 kommentarer till “Brigitte Macron i sin första stora intervju – om åldersskillnaden och att välja kärleken”

 1. Intervjun har väckt stor uppmärksamhet i franska medier och med all rätt, den rättframma Brigitte hymlar inte med ålder eller rynkor. Hon symboliserar mod och oräddhet och kärleken som övervinner allt.

 2. Herregud jag förstår honom mycket väl. Hon är ju vacker som en dag och även mycket intelligent. Vad kan en man mer begära. Skit i åldern. De har ju varit gifta i 10 år så visst är det KÄRLEK.

 3. Kong Harald reiser på Statsbesøk til USA , for å se hvordan en folkevalgt president har det! Bra studiebesøk , kjære konge !

  1. Det är inte ett statsbesök så Du kan lägga ned
   de oupphörliga anspelningarna på
   “folkvald president”.

 4. Man får inte blanda ihop kärlek och politik, det är de som älskar varandra .Om det franska folket älskar dem är fortfarande en öppen fråga.

  Att göra henne till rikets första dam och tillägna henne en staty är en mindre intelligent tanke.

  Folket har röstat på hennes man inte på henne!

  Jämför med Carla Bruni och vilken roll hon spelade vid sin makes sida.

 5. Pernilla A: BRA kommentar!

  Monica Lewinsky sa, att åldern är en siffra i hur länge vi har varit på jorden. Hon född -73 och Clinton -46.

 6. Där det finns starka och djupt innerliga känslor mellan en man och en kvinna, kan inget som helst förhindra detta,även ifall försök görs.Att få uppleva något sådant är en nåd,fantastiskt och underbart..Åldersskillnaden har här ingen som helst betydelse,i sanning helt egal!!

  Tillägg:Det gäller naturligtvis alla parkonstellationer, inte enbart heterosexuella!!

 7. Nu stämmer det ju inte riktigt, de träffades vid en taterpjäs i skolan;då var hon inte hans lärare; sedan bytte hon skola just för att de inte skulle ha en lärar -elev -relation.

  Humanoria, mycket fint skrivit

 8. Mycket värre är det med gubbsjuka gubbar som sitter med unga Jenter knappt
  fyllda 20 år som söker efter “lyckan” vad lycka är för dessa Jenter kan man
  fråga sig joo endast det materiella!
  När boutiqerna på Rivieran öppnar upp såå står Jenterna i kö för att mildra
  sitt dåliga samvete med att köpa märkes väskor etc
  Gubbarna jaa dom ligger nog kvar i sängen och sover vidare för att kunna
  leva ut sina fantasier igen.
  Näää tacka vet jag en “tant” med henne står man stadigt i alla väder!
  CVM

 9. Hade åldersskillnaden avsett mannen som 24år äldre hade frågan inte ens diskuterats under intervjun då media och omvärlden alltid ser det som fullt normalt att hustrun är yngre och ibland betydligt yngre …alltså oavsett hur många år

  1. Exakt! INGEN har haft en speciell interview med D Trump avseende hans rynkor jamfort med Melanias avsaknad darav. Samma aldersskillnad.

 10. Önskar dem naturligtvis fortsatt lycka, men är nog lite skeptisk till en så stor åldersskillnad. När hon är 75 är han 50 och ja …

 11. Macron är tyvärr en alldeles för ung president som definitivt inte är mogen sin uppgift. I Sverige har vi Annie Lööf som potentiell motsvarighet.

  1. och i USA har vi motsatsen: en aldrig som verkar ha overlevt sig sjalv, mentalt och intellektuellt. Tom republikaner ifragasatter “fitness for office”

  2. Buch-Thor är inte heller vuxen för sin partiledar roll.
   AKB är inte heller lämplig som statsminister och inte Björklund
   eller Åkesson.

  1. Jag kan ju bara utgå ifrån mig själv dvs. vid 26 syntes 50-åringar vara gamla och vid 50 26-åringar barnsliga. Livserfarenheten och kanske även livsstilen är helt annan hos en 50- än en 26-åring, och det gäller även om mannen är den äldre.

   Men det är klart vi är alla olika och huvudsaken är att dom är lyckliga.

 12. Birgitte Macron får nå en langt mer fremtredende rolle ved representasjon av Frankrike – enn presidentfruer har hatt tidligere ! Og er man ikke kongelig så vil man så gjerne være det !

 13. Seriöst, är det ingen som reagerar på att en gift 42-åring med 3 barn blir ihop m en 18-åring som just ska börja sitt vuxna liv? Oavsett kön. Macrons föräldrar skickade iväg hnm för att komma bort från denna kvinna, jag får säga att jag förstår dem.

  1. Det är inte populärt att tänka (rationellt) på SvD -sidor)…här ju bara den gränslösa som hyllas ( kärleken, åldersskillnaden, möten osv)…för mig känns starkt när en mogen och mentalt stark personlighet bli ihop med en ungdom (tonåring ?) oavsett kön …

 14. I vanlig ordning sticker jag ut hakan.
  De reservationer man idag kan se och höra bland franska väljare handlar endast till liten del om åldersskillnaden mellan makarna Macron. Inte ens det faktum att förhållandet har sin upprinnelse i en lärar-elevrelation förmår framkalla någon större upprördhet.
  Istället är det den smygande känslan av att inte ha fått veta hela historien som börjar skava alltmer. Politiskt är det långt ifrån någon drömsits för president Macron.

 15. josefin!
  Du skall inte lita på allt som står i NYT och WaPo.
  USA har aldrig gått bättre än nu. Trump gör succé.

  Lycke!
  Jag instämmer till 100 %

 16. Vissa här missade tydligen biologilektionerna. En man kan få barn högt upp i åren, vilket en kvinna ej kan. Att en äldre man väljer en yngre kvinna är väl därmed självklart och naturligt vilket det omvända däremot icke kan anses vara.

  1. Stefan, DU har nog missat det senaste – att aven spermier aldras och att aldre fader har hogre risk att avla barn med bl a autism. Ingen ar Forever Young!

  2. Alla kanske inte anser att reproduktion är det viktigaste här i livet. Det finns ju så många andra som sköter om den biten, t.ex kineserna, ti-hi!

 17. Bror
  Det Franska folket är vana vid Presidenter som orsaker skandaler……..
  Genom åren har vi sett Holland Sarkozy Chirac och för att inte tala om
  salongskommunisten Mitterand som hade en stor förkärlek till nätstrumpor
  höga klackar och ett glas Petrus!
  Mr Macron “felsteg” kommer rinna ut i sanden även om tidningen Le Monde
  gör allt för att “smutskasta” honom!
  CVM

  1. Till skillnad från idag har det nästan alltid varit stuns i franska presidenter. Det är inte utan att man beklagar den honey-trap som satte krokben för DSK.
   Han, om någon, hade kunnat fullfölja en lång och mäktig fransk presidenttradition.

 18. Olga
  Tack för en klarsynt kommentar och ett sunt tänkande!
  När en man “raggar” på 15 åriga tonårstjejer på solsemester i Thailand
  är det ingen som reagerar utan tar det som “normalt”
  För mig är det kriminellt dessutom sjukt när män beter sig på detta sätt.
  Macrons kärleks historia är vacker och oskyldig!
  CVM

 19. Lycke
  Informera dig innan du kommenterar. Det var inte Emmanuel Macrons föräldrar, som skickade honom till Paris. Brigitte Macron bad honom åka för att slutföra utbildningen där.
  I övrigt är Macrons mor och Brigitte mycket goda vänner.

  H/B
  Vilka besitter den ‘smygande känslan’ du talar du om? Media? Befolkningen? Jag är bosatt i Frankrike och tillåter mig att undra. Paret har varit mycket öppna om sitt äktenskap från första början förra året, dvs när Macron kandiderade.

  1. Du vet mycket väl vad “den smygande känslan” refererar till. Och gör du inte det så är du näppeligen boendes i Frankrike.
   För övrigt är jag alldeles för gammal och rutinerad för att gå i en så enkelt gillrad fälla som att “förtydliga” sig.
   Dessutom håller jag med författaren Stig Larsson när han säger, att det är helt omöjligt i det av moralpanik drabbade Sverige att föra ett intelligent samtal om attraktion mellan äldre män och yngre kvinnor.

  2. H/B,
   Bra skrivet! Eftersom det inte går att föra en vettig konversation i Sverige idag inom så många områden avstår man ibland helt.

 20. Stefan hur kan du tycka att Trump gör succé,Han är en katastrof för USA och
  världen.Tycker du att hans försvar av högerspökena i Charlottesville var en
  succé.

  1. Är inte “vänsterspökena” lika illa? Precis som han sa. Jag ser det som ett sakligt konstaterande av ett faktum.

  2. Solstrålen,
   Instämmer. “Vänsterspökena” ställer verkligen till det i vår omvärld. Folk i Virginia hade en så befriande inställning till Trumps uttalande. Det var alltså utspel från bägge sidor. Detta säger man rakt och rättframt utan spel för gallerierna.

 21. Stefan
  Han har både körkort och en gedigen utbildning däremot behöver han
  inte någon vespa eftersom han älskar sin Brigitte jämförelse med ex presidenter
  som hade höga bränsle kostnader för sin vespor!
  Trevlig Afton
  C

 22. Ingrid
  Rikets första dam blir hon inte, och inte vill hon bli heller. Av samma skäl som du anger – det var hennes man som valdes. Däremot har hon och Emmanuel begärt en sk charte för att skapa total transparens kring hennes uppgifter och kostnader. Alla presidentfruar har kostat, men ingen vet hur mycket.
  Staty? Var har du hittat den uppgiften?
  Betr Carla Bruni är Brigitte långt mer populär. Hon är mycket efterfrågad och får ca 200 brev per dag.
  Självklart får på presidentparet kritik. Främst från yttersta vänstern och högern. En Marche! är ju ett mittparti.

 23. Brigitte belägrades, han gav sig inte, trebarnsmamman bröt till slut upp från sin stabila borgerliga tillvaro.- Vad du än gör kommer jag att gifta mig med dig, sa han till henne. Det gjorde han också. Hon anser att han förvandlat hennes liv till ett fantastiskt äventyr. Enormt populär jämfört med sina företrädare i presidentpalatset.
  Hennes barn älskar honom. Han anser att han inte behöver egna barn med all den kärlek han får från dem.

 24. Trots de strängar som paret Macrons kärlekshistoria slår an hos både män och kvinnor, så går det inte att bortse ifrån att det är som politiker och landets president Macron ska bedömas.
  Det är fullt möjligt att hans storseger innebar ett brott mot den tidigare franska ordningen där partiet följer personen men under en ny bokstavskombination. Det har ju varit den gängse ordningen på den borgerliga sidan.
  Men osvuret är som alltid bäst. Mycket sitter fortfarande i väggarna.

 25. Yrsa
  Beroende på källa så finns det olika versioner men faktum kvarstår: en medelålders person m familj som blir tillsammans med en så ung mska som man dessutom känner sen denne var 15 är fel på många plan, det är helt enkelt osunt. Denna fråga är högst subjektiv, så du får ha din åsikt så som jag har min.

 26. Bror
  DSK har talets förmåga både på gott och ont……
  Vad han gjorde mot sin Fru dvs ljuga om sin otrohet i det offentliga rummet
  är på en mycket låg nivå likaså att försöka “förföra” hotellets städerska på
  ett groteskt sätt!
  Näää Bror även om han hade vänt 10 blad tror jag Franska Folket hade
  fått nog av denna profitör på hög nivå.
  Däremot hade Gala och andra skvallertidningar fått anställa fler “journalister”
  för att bevaka alla icke offentliga “möten”
  Bonne Journee
  CVM

 27. Mona 21 augusti, 2017 kl. 16:15
  Nu glömde du visst bort Löfven, Fridolin och Sjöstedt.
  En mer för uppgiften omogen trio har nog Sverige aldrig skådat. T.o.m regeringen Ullsten fick mer uträttat.

  1. Stefan,
   Jag hoppas nu på Ann Heberlein som ska kandidera till moderaterna. En vettig människa i sammanhanget.

  2. Kära Marguerithe!
   Hur kan du önska den snälla och sköra Ann något så hemskt som att byta det trygga och anständiga seminarierummet mot politikens kokande häxkittel?

  3. H/B.
   Politiken är hård och skoningslös, men det är de sköra som är de mest intelligenta. A Heberlein har väl ansett sig orka med, trots allt.

 28. Deras förhållande hölls hemligt tills han var 18 år, men det “skvallrades” tydligen innan.Hon var bekymrad över sina barn. men hade tydligen inget emot att ha ett förhållande med någon som var 2 år yngre än hennes äldsta barn (född 1975) och jämngammal med hennes andra barn (född 1977). Macron född 1977.

 29. För mig är Macron endast intressant som politiskt fenomen. Varför?
  Det franska politiska systemet fungerar som ett omvänt amerikanskt “spoils system”. Partier kommer och går men politiker består. Och med dem hela deras entourage. Så kan man enkelt beskriva la classe politique française.
  På detta är nu folk av allt att döma hjärtligt trötta.
  Är Macron den de väntat på?

 30. Inget ovanligt att elever blir förälskade i sin lärare.
  Som lärare är det brukligt att avleda eleven och att ha ett professionellt bemötande.
  Men vist finns det undantag här också.

  1. Det är Edith Södergran under sin gymnasietid i St. Petrischule i St. Petersburg ett både vackert och rörande exempel på.

 31. Sjelen kjenner ingen alder. Og kjærligheten overvinner som kjent alt. De av oss som fordømmer gjør det ut fra våre egne begrensninger.

  1. Magdalena så vackert och framför allt så sant skrivet. Kärlek mellan människor som älskar varandra gläder inte alla utan den tråkiga avunden och dubbelmoralen sticker upp sitt fula tryne! Det finns tydligen ett outtröttligt behov att söka fel vilket kanske innebär att de som klagar mest också vantrivs med sitt liv och mår som sämst.

 32. Magdalena – så når jeg IKKE aksepterer at en mann på 45 gifter seg med en 9 åring og missbruker henne , så fordømmer jeg ut i fra egen begrensning ? Den var for drøy !

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar