Annons


Annons

Margrethe har anlänt till Frankrike – Vad händer nu?


Semester efter prinsens chockerande uttalande.

Hur kommer det att gå i denna danska kungliga såpa, där prins Henrik nu säger drottningen gjort henne till narr. I onsdags kväll kom drottning Margrethe till Frankrike och vinslottet Château de Cayx för att semestra tillsammans med maken. Men frågan är hur det kommer att gå, hur kommer de att kunna ha det trevligt tillsammans efter prinsens senaste utspel?

Annons

Här ser vi drottningen anlända till slottet Chateau de Cayx i Frankrike.

– Min fru ger mig inte den respekt som en vanlig hustru ska ge sin äkta make.

Det är hon som gör mig till narr. Jag har inte gift mig med drottningen för att bli begravd i Roskilde, sa han i sen nya intervjun för Se og Hør som vi tidigare berättat om.

Henrik menar att han är lika mycket värd som drottningen och att hon nu har svikit honom.

– Det är min fru och inte jag som kan göra något åt det beslutet. Om hon vill att jag ska begravas med henne får hon göra mig till kungagemål.

Drottning Margrethe har ännu inte kommenterat makens utspel, men på nya bilder ser vi henne vandra på en marknad för att handla lite grönsaker, ni kan bland annat se dessa bilder på EkstraBladet här. Tidningen meddelar också att de inte längre kommer kalla honom för kung Henrik, som de tidigare gjort. Chefredaktören menar ayt han inte längre är värdig den titeln.

Vi återkommer givetvis så fort vi hör något mer om det danska drottningparet.

Läs mer: Prins Henrik vägrar bli begravd med hustrun

Foto: IBL


(296)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

79 kommentarer till “Margrethe har anlänt till Frankrike – Vad händer nu?”

 1. Det är väl inte drottningen som kan besluta om kungatiteln eller hur är det i Danmark? Har hon verkligen sådan makt? Det låter som ett barn i godisbutiken som inte får det han vill. Efter döden vet man väl inte skillnaden om man ligger i en sarkofag i Danmark eller kista i Frankrike.

  1. Arvsmonarki bygger på blodsband i rakt nedstigande led Det är inget att diskutera ens 1″icke-beslut” Kung är historiskt sett högsta titeln rangmässit enligt internationella regler och har gällt sen den tid då bara männen hade makt och befogenheter inom kungahusen
   Den enda titel på titelskalan som inte har nån Consort-variant(för ingift) är just kung som alltid är NR1! Bara i händelse av Valmonarki kan utomstående utanför regentbarnaskaran väljas IN MEN DÅ INGIFTA MÅSTE HA 1 RANGSTEG UNDER SIN INFÖDDE HKHMAKE/A är det omöjligt att en in-gift regentmake görs till kung då drottningen isåfall i praktiken “avskedas” eftersom “kung Henrik” OLOVLIGEN skulle frånta sin fru regentrollen som den med HÖGST RANG högst position inom monarkin…ETT ANNAT HINDER Henrik är inte FR FÖDSEL dansk så han kan inte bli regent i Danmark nånsin ……om inte M och hennes barn funnits hade nån av hennes systrar fått regentrollen

 2. … och alla tanterna i denna hörna fortsätter att fasa sig 🙂 Henrik gör rätt för att han helt enkelt är ärlig av sig. Heja Henrik! Skulle isdrottningen Margrethe ha mått så dåligt i sitt äktenskap så har hon haft hela 50 år på sig att skiljas men inte gjort det. Hon är säkert fortsatt upptagen med livet utanför sitt äktenskap så jag tror inte ett ögonblick att hon “lider” 🙂

  1. Det bästa som skrivits i detta ämne! “Isdrottningen” som du uttrycker det har avgått med segern.

  2. Det var väl inte bara tanter som FÖRfarasade sig. (För då hade det ju bara varit att skratta åt det, eller…)
   En hel del danskar av båda kön har uttalat en viss leda vid Henrik, ja rent av ilska över hans långvariga beteende mot Danmarks drottning, och därmed Danmark.

 3. Prinsgemalens rolle bliver her defineret af tidl. hofmarskall Søren Haslund-Christensen: “Hans vigtigste rolle, som Danmark skylder ham stor tak for, er, at han har tilført Dronningen den styrke og sikkerhed, som har gjort, at hun har kunnet passe sit arbejde så godt, som hun har gjort, fulgt med tiden, været lidt bagefter og nogle gange foran. eftertiden vil give hende en meget fin karakter, og han er en vigtig del af grunden”!
  Dronningen har selv sagt: ” Det var aldrig gået uden min mand”!

  1. Birthe Vejrum.
   Tack för definitionen & Margrethe’s ord! Det visar verkligen att hans roll är viktig. Högre kan han knappast komma utan att ta över Margrethe’s roll men man får faktiskt uppfattningen att han anser sig ha den rätten. Han talar om jämlikhet i äktenskapet men verkar inte inse att det är en helt annan sak jämfört med att tro sig ha rätt att vara jämställd m regenten!

 4. Om källan är Se och Hör så är detta en ickefråga, eftersom de är kända för sin vilda fantasi och av att göra hönor av fjädrar.

  1. Oj, ja du har rätt Ananas, såg inte filmsnutten tidigare! Håller med dig. Och Emma, du har helt rätt i att en intelligent man borde förstå att det Drottningen inte kan ändra på grundlagen och att saker är som de är. Varfös skulle det vara ett tecken på intelligens att vilja stå över sin fru, undrar jag??

 5. Skulle min man efter tiotals gemensamma år agera på det sättet skulle jag säga “tack och adjö”.
  Graven kan jag på nåt sätt begripa men inte gårdagens utspel. Det var sorgilgt att se filmsnutten.

 6. Har prins Henrik kanske blivit sjuk? Insjuknat i demens kanske. I början av sjukdomen förekommer ju t.ex. agressivt beteende..

 7. Marguerithe – vil du venligst klart definere, hvad du præcis mener med: “…Problemen började redan när barnen kom och Margrethe inte kunde ta till sig dem utan lämnade dem åt sig själva”???????????????

  1. Birthe Vejrum,
   En människa kan ju ha en splittrad personlighet. Jag tror nog att Drottning Margrethe varit en bra drottning för Danmark, inte minst nu i vår tid med den stora invandring som sker till Skandinavien där Danmark håller en bra inställning. Som mamma och maka däremot en katastrof. Många uttalanden har gjorts av Frederik där det framgick att bröderna var helt utlämnade och beroende av varandra. Tack och lov för Drottning Ingrid.

  2. En “splittrad personlighet”! Siger du, at Dronning Margrethe er skizofren?
   Margrethe ammer sine børn, der indrettes en børneafdeling på mezzaninen med en barneplejerske. Bare én og hun er der under hele drengenes barndom. Så drengenes barndom ligner andre udearbejdende forældres, der er lidt samvær omkring sengetid med sagor. Weekender har bedre tid, hvor vi har film med leg i haven på Fredensborg, somre på Cayx, hvor madrasserne er ude på terrassen, og de sover der i salig røre med hundene.

  3. Birthe Vejrum,

   Då kan vi strunta i all dokumentation i åratal och Frederik och Joachims egna uttalanden. Jag vill inte överbevisa dig. Tydligen stor harmoni.

  4. Vist ville drengene gerne have set mere til deres forældre, men det var samme situation som alle andre danske børn var/er i fra de som ca. 6måneder gamle babyer afleveres i vuggestuen og hentes igen efter arbejdstids slut kl. ca 16:30 så skal der handles mælk og andre dagligvarer, så er kl. ca. 18:00. Hvor meget tid tror du der er til samvær med mor og far?

 8. Prins Henrik får 8 millioner danske kroner i apanage, for dem kan han vel holde en hofstab nede på Cayx væk fra offentligheden? Hans udfald mod dronning Margrethe er uværdigt, han kan ikke være ved sine fulde fem = tænke klart/logisk.
  Da svenske prinsesse Lilian i sin høje alder blev senildement, blev hun passet i sit hjem og holdt væk fra alt offentligt, det samme burde ske med prins Henrik.
  Marguerithe, jeg tror faktisk ikke, du helt har tjek på, hvor meget han har bestemt i det ægteskab,er der nogen, der er blevet svigtet er det Frederik og Joachim, alt har drejet sig om prins Henrik, heldigvis havde især Frederik dronning Ingrids omsorg.

 9. Henriks aggressiva utspel,kan delvis vara en följd av pågående demenssjukdom.Tycker mig se och höra en viss förändring i hans person,utifrån den lilla filmsnutten.Får intrycket att han inte helt är vid sina “normala” sinnen.I grunden är det nog också en bitterhet och sorg över hur äktenskapet med Margrethe trots allt förlöpte.Tror också att dessa två,är helt olika personligheter.Hon rationell DRONNING till varje pris och han betydligt mer en känslomänniska med en annan livsfilosofi..

 10. Henrik är en mycket välutbildad man som naturligvis inte hela tiden vill stå i skuggan av sin fru.
  Om Margrethe hade önskat ett rent bihang så skulle hon nog gjort ett val som Victoria. Men så gjorde hon ju nu inte och får då stå sitt kast.

  1. Stefan,
   Bra skrivet! Drottningen valde en mycket intelligent man och får stå sitt kast nu. Här skrivs så mycket om vad Prinsen fått materiellt, som om det skulle betyda något. Att kunna tala känslornas språk betyder allt för honom och för de flesta.

  2. Stefan,
   Bra skrivet! Drottningen valde en mycket intelligent man och får stå sitt kast nu. Här skrivs så mycket om vad Prinsen fått materiellt, som om det skulle betyda något. Att kunna tala känslornas språk betyder allt för honom och för de flesta.
   Titeln prinsgemål borde avskaffas och den som gifter sig med en drottning måste ha en egen social position och kunna ha ett eget liv för att överleva som människa.

  3. Marguerithe
   En man med “intelligens” Har oftast mognad o trygghet i sig själv att ej störas/ta åt sig på personligt plan av att frun framhävs mer än honom
   – och självinsikt nog att inse btydelsen av att dennes främsta egenskaper i en dylik roll gynnas mest av en instinktiv anpassningsförmåga dvs att anamma kungahusets direktiv om faststälkda arbetssätt tillika komplettera sin makas behov utan knot Likaså kläcker en intelligent man inte ur sig klagomål till skvallerblaskor utan tar ipp det m rätt person mellan 4 ögon ….hitills har H på ett ointilligent sätt förolämpat sin fru i media med spridning till hela världen samt avslöjat att han känner sig underlägsen sina söner o fru för att han vill bli jämlik i ett sammanhang som alltid lär dikteras av kungligt protokoll och kungahustraditioner – vilket han gick m på för att fria till en blivande regent f måånga år sen Han saknar eget hkhblod så kung blir han aldrig En intelligent man vet också när det är dags att hålla tyst visavi frun och alla danskar som betalar hans liv i lyx

  4. Prins Henrik har ingen kandidateksamen fra noget universitet, han har læst lidt hist og pist på flere universiteter i Vietnam og Frankrig og han var kun 3. ambassadesekretær i London, dengang blev den slags diplomatjob især givet til adelige, også i Danmark.
   Men måske kong CG igen, inspiret af PH, vil tage arvefølgen op i Sverige eller CP selv, han blev jo født som kronprins!
   Kong CG har jo mange gange tidligere givet udtryk for, hvor utilfreds han har været med at arveloven havde tilbagevirkende kraft!!!

  5. Emma!
   Tack för dina välinformerade kommentarer! En intelligent man skulle aldrig handla på det sätt som Henrik gör. Att sedan kasta skulden på Margrethe & göra sig till martyr är skamligt!
   Han uttrycker sig ganska underligt: ‘Why just be His Highness but not His Majesty?’ Tydligen räknade han med att bli “samregent” med M. Och han vill tydligen att hela världen ska veta. Ett ex:
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4758192/Danish-Queen-s-husband-Henrik-refuses-share-grave.html

 11. Att vara prinsgemål och alltid, i officiella sammanhang tvingas gå tre steg bakom sitt överhuvud Margrethe dvs sin egen hustru, är säkerligen inte lätt.Det påvisar också hur oerhört otidsenliga många traditioner inom monarkier är.En form av diktatur helt oförenlig med demokratiska värderingar.MEN, Henriks agerande har inte någon betydelse i hans omvärld,han har inte någon politisk makt.Däremot den upptrappade aggressiva stämningen mellan USA och Nordkorea kan få konsekvenser för en hel värld….

 12. Är det tillåtet att skriva uppsatser igen? För en del men tydligen inte för alla.Det tar stutt vid 500 nedslag hänt ofta o man har endast ett litet ord till.
  Alltså görs det skillnad på folk.Ni är ej rädda om era pluskunder.

  1. Kerstin, jag kan i alla fall inte skriva en bokstav mer än det tillåtna. Har sett hur vissa skriver mycket mer och förstår inte hur det går till.

  2. Det gäller nog att ha försänkningar på redaktionen. En del kommenterar inte ens artiklarna utan har andra privata diskussioner om väder och vind i t.ex. Monaco.

  3. Hej Kerstin – jeg er enig med dig i, at det er vanvittigt irriterende når stop grænsen kommer, og man bare mangler et enkelt ord!
   Et godt råd: Se på din tekst om der findes 1 ord eller 2 som kan slettes/udgå , uden at meningen forsvinder?

 13. Der sker ingenting. Dronningen holder vel ferie og er ikke forpligtet til at komme med nogen udtalelser.

  Prins Henrik bad selv om at få fjernet prinsgemal titlen da han gik på pension og i stedet ville han være prins. Jeg tænker hans talen over sig er et utryk for at han ikke længere har tiden med sig – en slags panik før lukketid – og vel skal han ej være kongegemal!! Det kræver i øvrigt at regeringen skal ind i det og jeg tror ikke de giver Margrethe lov med den stemning der er i befolkningen

 14. Ja Marguerithe,tystnad,att inte kunna prata med varandra är förgörande i ett förhållande.
  Det när bitterhet och agg,vilket i en framtid kan få förödande konsekvenser.Har aldrig förstått förhållanden där man agerar som två neutrum vid sidan av varandra.Inga känslout-tryck,kramar odyl som är ett så viktigt incitament i en sund/frisk relation.Detta tillsam- mans med mycket annat naturligtvis.Alltför många lever i torftiga relationer,med brister i kommunikationen och ett utarmat känsloliv.Tragiskt!!

 15. Marguerithe – forskellen er at prinserne bliver passet HJEMME, og ikke i daginstitution som andre børn.
  Frederik husker intet om tiden før januar 1972, for her sker der et markant vendepunkt i børnenes liv og især forældrenes mulighed for at være der for ham og Joachim. Regentparret får nu travlt med audienser, udlandsrejser, møder og middagsselskaber. Her bliver de “weekendforældre”, og mormor ta’r over med stor kærlighed.
  Nej, Margrethe er ingen dedikeret småbørns mor, det er hun ikke alene om

 16. Omaka par? Det finns det även inom det svenska kungahuset. Titta bara på Carl Gustaf och Silvia! Sedan “året med kungafamiljen”-programmen började sändas på 70-talet så har alla kunnat se under åren hur CG många gånger har uppträtt sig plump mot S. Han har helt enkelt varit rent ohyfsad mot henne många gånger och “uppfostrat” henne framför TV-Kamerorna om hon har sagt något “fel”, eller haft “fel” i något som han uppenbarligen inte har gillat! Han har inte uppfört sig väl mot henne inför TV.

  1. EllaBella,
   Som den sydamerikanska kvinna Drottning Silvia är har hon nog accepterat att få stå ut med en del och tycker nog att mannen är “herrn i huset”. Hon har i vilket fall haft ett enastående tålamod.

  2. Har Margrethe betett sig på liknande tölpaktigt sätt mot Henrik?
   Det tog jag för givet att hon inte hade gjort.
   Det gör inte civiliserade människor, med undantag av Sveriges kung.
   I så fall borde han ha sagt ifrån och gett sig av för länge sedan, liksom Silvia borde ha gjort.
   Det var frågan om mänskliga rättigheter, antar jag, inte manliga rättigheter.

 17. Sus,mycket i vårt samhälle handlar dessvärre om “manliga rättigheter”, där vissa herrars liv och leverne skyddas till varje pris…bortom både lag och etiska normer.Att t ex förundersökningen mot Anders Borg läggs ner, är en rättslig skandal och vittnar om att “likhet inför lagen” är en meningslös klyscha.Ingen verkar våga/vilja vittna i ärendet och polis/åklagare verkar ha försetts med munkavle.”Likhet inför lagen” existerar bara i skrift som så mycket annat som har med rättvisa att göra..

  1. Förundersökningen mot Anders Borg lades ned då det inte fanns vare sig målsäganden eller vittnen, det är således ingen som anser sig utsatt för brott.

  2. Humaniora,
   Anders Borg har nog drabbats av hybris men här tror jag han har blivit lurad och provocerad. Inte tror jag att det var hans släkt som deltog. Ingen har ju sett eller hört något. Endast skrivit på Facebook. Hur kan man som Dominika P uttala sig som att “alla var lika fulla”. Är hon vuxen? Ibland känns det som att kvinnor kan bete sig hur som helst och ändå komma undan med allt.

  3. Stefan:
   Som Humanioran skrev “ingen verkar våga/vilja vittna”.
   Angående att Borg skulle vara en skicklig ekonom är ju VERKLIGEN diskutabelt. Sveriges ekonomi var väl inte de bästa efter hans och Reinfeldts 8 år vi makten! Skulle vilja kalla den katastrofal.

  4. Solstrålen!
   Detta är ju bara spekulationer och det går hursomhelst inte att leda en förundersökning till åtal enbart på rykten till Aftonbladet. Det är precis så det fungerar i en rättsstat, och allt annat hade varit det omvända.
   Att “hans” regeringen sedan förde en i högsta grad ansvarslös migrationspolitik är vi många som anser.

 18. Emma kl 13.52

  Håller med dig om att P Henrik skulle hållit detta på en annan nivå och inte gått ut i media. Han behöver kanske psykologkontakt eller annan person han litar på som han kan tala ut med.

  1. Bra dagens bästa förslag, Marguerithe!
   Han bör nog prata enskilt med nån utanför sin familj och kungahus varför inte prins Philip som har längre livs och yrkeserfarenhet än H (en fördel) men som ju kan se och förstå situationen ur fler vinklar även som regentmake – och familjeöverhuvud – därtill är han själv från Margerethes släkt så M kan va lugn f att vad som sägs inte hamnar i pressen vilket vore riskfaktor m valfri psykolog
   Sen kan han medla visavi Margerethe så att hon och övrig familj får arbetsro och vapenvila

  2. …eller helt enkelt en skilsmässoadvokat, kanske samma som Alexandra använde sig av med ett för henne lukrativt resultat.

 19. Vidare:Anders B uppträdde i Båstad som om ingenting hänt??!Fanns inga tecken på ånger eller dåligt samvete,istället njöt han fullt ut av att frottera sig med geliker,liksom att själv få synas och höras.Anders B må vara en skicklig ekonom,det är en sak,men i det fall han begått en brottslig gärning,ska utredning och påföljd vara en självklarhet.MEN,vi vet också att pedofilerna inom makteliten skyddas,ett annat bevis på rötan inom rättsmaskineriet.. Herrarna verkar,likt psykopater,sakna samvete!!

 20. Sanningen är nog snarare, att majoriteten vågar inte stöta sig med en maktfaktor i samhället, enär det kan skada “vänskapen” och/eller de framtida ekonomiska och sociala förutsättningarna..Vidare är ofta hämnden ljuv inom människosläktet..speciellt inom de prestigefyllda tupparnas oantastliga revir!!

 21. När Anders Borg grabbade tag på manliga kön och var stupfull under den numera ökända festen kom detta till pressens kännedom via dem som befann sig på festen. Vilka annars? De kunde tala när de fick vara anonyma. När det skulle vittnas då fanns det helt plötsligt inga vittnen. Så klart att det inte fanns det! Skulle Borgs vänner och bekanta ha vittnat mot honom så skulle deras vänskap med honom ha tagit slut där och då.

  1. Marguerithe.
   Han blev väl inte full på en fest i Skärgården med okända? Okända hade nog inte haft problem att vittna.

 22. Solstrålen,jag fick ändå uppfattningen att A Borg vare en kompetent finansminister.
  Alliansen hade jag hoppats mer på,men raserandet av den sociala omsorgen och drevet mot sjukskrivna var inte acceptabel. Här hade KD kunnat vinna framgångar, ifall de vågat stå upp för sin ideologi.Men nej,partiets flathet och feghet,att inte våga ställa krav i en gemensam regeringskoalition,gör att de idag är ett parti i marginalen som inte är till gagn för någon.Med andra ord, ett parti som strandat…

 23. Mitt inlägg angående sarkofagen gick inte så försöker en gång till…jag är glad att svenska skattebetalare kommer undan liknande konstverk med priset nästan 30 ml danska kronor…blev förvånad faktiskt efter googlande på de bilderna av “Dronningens sakrofag”…
  Tack Carl Gustav !

  1. Bästa Olga!
   Helt korrekt, och denna hennes sakrofag ställer även många frågor om hennes egna självbild.

  2. Olga:
   Jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste din kommentar og så at sarkofagen og gravpladsens indretning i Roskilde Domkirke koster ca. 30 mio DK.kroner! Kunne det virkelig passe ? Så jeg har Googlet det. 😉
   http://www.seoghoer.dk/nyheder/kongehuset/henrik-og-margrethes-gravplads-til-29-mill-var-klar-men
   Her ser man hvor meget prins Henrik faktisk har været involveret i det, han har sågar fået lavet en gipsafstøbning af ansigt/hoved.
   Desværre, tror jeg at hele hans nuværende adfærd må skyldes en tiltagende demens!
   Håber livvagterne holder journalisterne væk fra Cayx, de næste tre uger!

  3. Karina.
   Henrik var inte bara starkt involverad i byggandet av Sarkofagen, han ville att de skulle ligga i glasdelen! Men det ansåg Margrethe var en hemsk tanke!
   Det står också i artikeln:
   “Så småningom ska den placeras i Roskilde domkyrka, där alla danska kungligheter, sedan 1400-talet, ligger begravda.” Alltså troligen en ganska naturlig tanke för M.

   https://www.svenskdam.se/2017/02/margrethes-ovantade-beslut-forbereder-sin-egen-begravning/

 24. Bernadottefamiljen vill inte ligga på allmänna kyrkogårdar som vi andra får göra. De har en egen kyrkogård, det räcker.

 25. Man är två i ett äktenskap! Jag tror nog att M och H hade kunnat reducera dessa problem med större förståelse för och omsorg om varandra. Hon blev drottning vid en tidpunkt, när skillnaden mellan henne och hennes man var väldigt stor. Det är bättre nu, genom att Frederik, Haakon och kungarna i Nederländerna och Belgien har haft ett mer modernt förhållningssätt till sina respektive. Till och med i Storbritannien har man förnyats på många sätt.

 26. Vad har Margrethe hos sin man att göra om de inte kan hålla sams, slottet är väl hans privata och han vill säkert vara ifred där. Men nu är det program “Skyla över fadäserna” som gäller så nu kommer snart nya bulletiner och bilder.

  1. Man måste väl ändå säga att om två människor älskar varann, och har valt varann, så är det fullt rimligt att båda behandlar varann med en jämlik respekt. Att inte bli begravd tillsammans med sin partner visar på just alls ingen ömsesidig respekt två makar emellan. Prins Henrik reagerar nog på just detta, att inte bli bemött med respekt. Kungliga traditioner bygger dock inte på jämlikhet och respekt, så det är fullt förståeligt varför det blir problem.

 27. Klarspråk i Henrikfrågan
  Ingångsfakta när historien börjar:
  Henrik är fransman, (påstådd) adelsman, uppenbart välbegåvad med egen karriär inom den franska utrikesförvaltningen. 1967 gifter han sig med den danska kronprinsessan.
  “Kung Henrik”
  Det finns ingen annan rimlig förklaring till Henriks propåer om titulärmässig jämställdhet med hustrun än att detta i någon form förespeglats honom innan äktenskapets ingående.

 28. Forts. Klarspråk…
  “Gravplatsfrågan”
  Henriks poäng när det gäller valet av gravplats är, att drottningetablissemanget brister i konsekvens på ett närmast anstötligt sätt. Det som förvägrades Henrik under hans äktenskap med drottning Margrethe, titulär jämställdhet, kan inte kompenseras genom det morbida projektet om gemensam sarkofag och jämställdhet efter döden.
  Something is rotten in the state of Denmark.

 29. Historikern har säkert rätt i att Henri förespeglades en annan framtid när han gifte sig med Margrethe, att han skulle vara någtsånär jämlik och få ha sitt eget liv, annars skulle han väl aldrig ha vågat/velat ta detta steg. Vem och i synnerhet kanske en fransman är villig att helt avstå från sitt liv för en kärlek man aldrig vet kommer att bestå.I det fallet kanske Daniel är klokare som redan från början står tillbaka för sin fru. Och kanske Victoria låter honom få vara karl i sitt hus hemma.

 30. Henrik har bara gjort sig till ett åtlöje. Han visste mycket väl spelets regler då han gifte sig med Margrethe. Att dessutom gå ut i pressen och i det närmaste håna Margrethe är smaklöst och lågtstående. Att också sarkofagen är smaklös är en helt annan fråga. Förvånar mig att danskarna, som vanligtvis har så bra på snygg design, åstadkommer en sådan förskräcklig konstruktion…. och att den konstnärligt begåvade Margrethe godkänner den som sin gravplats.

 31. Emma som alltid med korrekta faktauppgifter!Tack för det.
  Ett kungligt äktenskap innebär inte bara kärlek och känslor utan också viljan att följa protokoll och kungliga traditioner och föreskrifter.
  Egentligen likadant för alla äktenskap: Inte känslor enbart utan också förpliktelser!
  Att grunda en familj innebär att man har ett ansvar att fullfölja. Kanske mer tydligt och självklart för oss katoliker men inte lättare.
  Tragiskt med prins Henrik. Kan de inte hålla honom borta från pressen?

 32. Catherine: Du skriver varför är Margrethe med sin man om de är osams? Tja du det finns kanske inte sååå mycket sanning. De som skriver kan ju vända det till det som de vill höra. Har inte lyssnat på Henriks uttalande live.

 33. Katta: det är för att till varje pris skydda monarkin och låtsas som allt är bra, därför skiljer de sig inte. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon man eller kvinna vill gifta in sig i en kunglig familj,att hela tiden vara nummer tre, (kungen/drottningen och barnen) efter dem kommer maken/makan.Att en modern man som Daniel vågade detta är obegripligt.

 34. Drottningen är ju född drottning medan hennes gubbe inte har nått med det o göra bara ingift. Hur dum får man vara som vill kalla sig kung. Visste han väl när han gifte sig att han aldrig blir kung. Han skämmer ju ut sig själv nu. Stackars drottningen som han pratar så illa om.

 35. Mari 10 augusti, 2017 kl. 18:37 ,

  Sarkofagen var Henrik mycket delaktig i att tillverka. Han hade inte något emot att de skulle ligga synliga i glasdelen heller men Margrethe tyckte det var en förskräcklig tanke. Dessutom verkar det vara en månghundraårig tradition i Danmark att Kungliga begravs i sarkofager i Roskilde kyrka.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar