Annons


Annons

Margrethe kämpar för att hålla masken


Danska drottningen markerar.

Genom att gå i armkrok visar nu drottning Margrethe att hon och prins Henrik fortfarande är enade. Efter dessa stormiga dagar i danska kungahuset befinner de sig nu i Frankrike där paret är på semester.

Annons

I går kväll sågs Margrethe och Henrik gå i armkrok på väg till en konsert.

– Jag är glad över att vara här, sa prinsen på flytande franska till folket som hade samlats, skriver danska kvällstidningen BT.

Skärmdump av danska BT.

Läs mer: Prins Henrik chockerar igen: “Hon har svikit mig”

Foto: Stella Pictures


(261)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

37 kommentarer till “Margrethe kämpar för att hålla masken”

 1. Är det inte dags att Margrethe inser att Henrik vill vara ifred. Hon valde honom för en herrans massa år sedan, men nu är han väl gammal nog att få bli fri om det är detta som han vill.

  1. Hon borde ge sig själv “fri” också, kan man tycka.
   Det kanske är det som pågår. Det ska ske så snyggt som möjligt.

  1. Ingen vet vad man har framför sig men alla vet vad man har.
   Jag har lagt märke till en tendens att “prata ner” äldre människor som är mycket trist.

 2. P G Gyllenhammar fnyste åt den svenska kungafamiljen Bernadotte med sina franska anor där det inte har pratats franska i det svenska hovet på decennier. Men eftersom denna familj idag uppför sig mer som rockstjärnor än som en kunglig familj räcker det med leenden och så blir den svenska pressen nöjd.

  1. NU handlar ju artikeln uttryckligen om det danska kungahuset. Som om det inte skulle finnas möjligheter däremellan att hacka på svenska.

  2. EllBingo – Why does the Swedish royal family have to speak French. French went out as the court language eons ago. Look at the English royal family, they only speak English.

 3. Enligt SVT har Prinsen sagt: hon ger mig inte den respekt som en vanlig fru ger sin äkta man. En mänsklig önskan kan man tycka, men som många män inte får idag. Möjligen vår kung.

  1. Marguerithe
   Vad H säger och tycker är hans Subjektiva Uppfattning – utan 1 uns av rättvis bedömning av sin/deras livssituation …inte vad som de facto “är”…
   Nån “vanlig fru” har han EJ skaffat sig – utan ingått 1 äktenskap o OFFENTLIG ROLL …I LIVSLÅNG “KOMBO”
   Och respekt förtjänar man o ingalunda ngt du må kräva… särskilt inte efter Hs självömkan o anklagelser via MEDIA

 4. Inte håller väl Margrethe masken inte, hon talar ju klarspråk.
  Om ändå vår kung gjorde detta, detta hade jag innerligen hoppats att han skulle göra.

 5. Men snälla Margrethe, visst hör det till kungligheters främsta egenskap att hålla masken vad än som händer, men det här armkroks-gåendet är bara patetiskt. Så genomskinligt att man vill visa att allt är frid och fröjd mellan makarna.
  Varför åka till vinslottet, vila upp sig hellre i lugn och ro i något av drottningens andra slott.
  Eller så vet hon mer än andra om makens verkliga hälsa – och då lämnar man ju honom inte i sticket.

  1. @…”det här armkroks-gåendet är bara patetiskt.”

   INTE ALLS! Det har ett syfte. Prins Henrik har, på äldre dar, ett dåligt balanssinne, om nu inte märkt det förut. Det är han som “armkrokar” och behöver stöd och inte Drottningen.

  2. Kickan,
   så vitt jag vet har Henrik alldeles utmärkt gått utan “armkrok och stöd” då han varit på sina resor i Egypten, hemma i vinslottet osv. Käpp har han ibland använt.
   Att i dessa dagar, med Henriks utspel, gå i armkrok till gemensam konsert som ett gammalt, harmoniskt par – det är patetikt tycker jag.
   F.ö att han säger att han “älskar drottningen högt” är ju också lite konstigt efter att direkt gått åt henne personligt. Då hjälper inte läpparnas bekännelse mer.

  3. @annica, helsingfors kl. 09:13

   Som sagt var…IDAG blev Prins Henrik t.o.m. inlagt på sjukhuset för sin åkomma. Prins Henriks s.k. “fönstertittarsjukan”, som den kallas på danska, ger förträngningar i blodkärlen vilket gör att han bara kan gå några hundra meter i taget, innan han måste stanna upp och han har därför haft sjukpersonal som stöttat honom när han är ute och går. Annars instämmer jag med det Du skriver.

 6. Samtidigt som Prins Henrik säger det om sin fru säger han också att han älskar Drottningen mycket högt,man kan inte komma dragandes med “jämstäldhet” när man vill gå 600 år tilbaka i tiden som Prinsen vill.han säger det själv i et TV program att en Drottning gav makten till sin mand .Det är att bli Majestät och Kung med vad det innebär han önsker.

  1. Ja- …… og ifølge Grundloven er Kongen = statschefen.
   Så det kan Henrik aldrig blive, måske er det endelig lykkedes efter 50 år, at få ham til at indse/forstå, hvordan magten er fordelt i Danmark.
   I Grundlovens § 3 står, at 1) den lovgivende magt er hos Kongen og Folketinget i forening (derfor skal DM underskrive alle love), 2) den udøvende hos Kongen (som statschef) og 3) den dømmende hos domstolene.
   Så den titel han nu ønsker: kongegemal, vil stadigvæk ikke gøre ham ligeværdig med statchefen Margrethe!! Dronningen gør ham ikke til en nar, den titel har han selv klaret at skaffe sig !!!

  1. Margareta, Jag tycker också synd om Margrethe!Han bär sig förskräckligt åt!
   I varje intervju talar han om att bli jämlik när det gäller tronen (han talar inte om äktenskapet). Han vill inte kallas Hans Höghet utan Hans Majestät.Det kan bara finnas ett Majestät så alltså vill han ha kungamakten.

 7. Grethe
  Instämmer! Det finns också med i artikeln här där han kallas: ” the ‘world’s grumpiest royal'” .Han citeras:”‘Denmark, which is otherwise known as an avid defender of gender equality, is apparently willing to consider husbands as worth less than their wives,’ the Prince Consort said. ‘Why just be His Highness but not His Majesty?’

  Han sa, 2015, till Le Figaro att han “diskrimineras” (av samma skäl).

 8. han har ingen rätt att kräva vara i fred .det valde han bort när han gifte sej , tycker han ska håla tyst .och vara nöjd-.

 9. Låt nu detta par leva isär och emellanåt framträda som ett par. Det är en helt ok livsform på äldre dagar. Föredömligt att inte skiljas utan bevara familjekonstellationen. Värdefullt för den yngre generationen att ha farmor och farfar som ett par även o de inte lever ihop dagligdags. Dronning Margrethe är fantastisk! (Prins Henrik kanske inte mår bra och behöver uppsöka frisören.)

 10. Marguerithe: Instämmer den 11/8, kl 14 27!

  Jag är för jämnlikhet, men är ej feminist! Alltför många kvinnor kväver mannen.

  Hoppas att Margareth och Henrik kommer fram till en lösning

  1. Vad i hela friden?
   Det har traditionellt varit så att kvinnan inte har ägt sitt liv, hon har själv varit en ägodel, och detta lever tyvärr kvar.
   Exakt vad menar Henrik med respekt?
   Gäller den åt båda hållen, eller är det den gamla vanliga modellen?

 11. Det mesta tyder väl på att prins Henriks omdöme inte är helt okej. Han är inte riktigt kry längre, inte har varit det de sista åren.

 12. Vad detta par har gemensamt kan inte vi veta och ska inte ha en massa synpunkter på. Förmodligen har de det väldigt bra på tu man hand när de vår vara ifred för media och alla andra. Kanske är Henrik inte så frisk, vad vet vi?? Mår illa av alla synpunkter på ett åldrande par.

 13. Henrik har väl alltid haft lite svårt med han offentligt är av lägre rang än hustrun. Tror dock att hans senaste utspel mest är ett resultat av att han lider av hälsoproblem, både fysiska och psykiska, som bara förvärras med åren. Är väl inget konstigt med att ett äldre par går arm i arm.

 14. Ang långa äktenskap. Alice Timander yttrade på den tiden att man ska inte tro att 50-åriga äktenskap har varit lyckliga. Det är alltid den ene som fått kompromissa hela livet. Vederbörande har kanske inte brytt sig om detta men det är inte nyttigt för hälsan att alltid få acceptera andras beslut. Det är viktigt att ta p!äts själv.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar