Annons


Annons

Läs kungens ord till Donald Trump


Skickade kondoleanstelegram till Vita Huset.

Med anledning av orkanerna Harvey och Irma har kungen skickat kondoleanser till USA:s president Donald Trump.

“Drottningen och jag vill uttrycka vår djupaste sorg till de som drabbats av de förödande orkanerna Harvey och Irma. Våra tankar är hos offrens familjer och det amerikanska folket.”

Annons

Foto: IBL

 

(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

34 kommentarer till “Läs kungens ord till Donald Trump”

 1. Härligt bild på Trump, och inte som de vinklade bilderna i SVT vilka bolagets enda oberoende journalist, Janne Josefsson, kritiserade på Publicistklubben.
  En ledare som öppet talar klarspråk är precis vad USA och världen behöver, även om det av media manipulerade svenska folket tycks älska politiker som skolats i ungdomsförbunden i att slingra sig och linda in deras svek och lögner i silke.
  Att USA nu går som tåget är ingen överraskning!

  1. Stefan, som den USA-kännare du ger dej ut för att vara, bör du ju också veta att det är definitivt inte D.Trumps förtjänst att USA “går som tåget”.
   Ang. klarspråket som du hyllar–D. Trump är väl snabbare än orkanen Irma i hastighet räknat,,att ändra åsikter!

  2. Helene!
   Det är så framgångsrika entreprenörer agerar. Man slänger ur sig tio idéer, varav nio hamnar i papperskorgen och en blir en stor succé.

  3. Det konstigaste, i betydelsen mest oväntade, jag upplevt i den här gruppen är att jag nästan alltid instämmer helhjärtat i vad du säger så fort du går utanför ämnet monarki eller enskilda kungligheter. Otippat verkligen men överraskningar är ju upplivande.

  4. Motvikt Stefan I!
   Andy Borowitz on Trump
   As the republicans go from Abraham Lincoln to Teddy Roosevelt to Donald Trump, it’s no surprise they don’t belive in evolution.

  5. Bra, Stefan. Äntligen någon som tänker logiskt och kritiskt istället för att följa medie-propaganda och upprepa politiskt korrekta, indoktrinerade “fakta”.

  6. Stefan och teorin om papperskorgen, börsen och politiken (13:00)
   Av alla stolliga “teorier” och definitionsförsök om politik man sprungit på genom åren, står Stefans insatser inom politologin i en viss särklass. Han har missförstått precis allt. T o m snedhattarna Wachtmeister & Karlsson framstår vid jämförelse som riktiga djupingar.
   I sann Trumpanda är nu politik likställd med chokladhjulet på Tivoli, vinst var tionde snurr – kanske!

  7. Käre Bror!
   Nu är ju detta med entreprenörskap bannlyst i de politiska teorier du ivrar för, så jag har överseende med att du nu inte hängde med.
   Föreslår att du åker ned till Nice och inhandlar lite studiematerial, så kan du också passa på att prova lyckan på det nya chokladhjulet på Promenade des Anglais.
   Lycka till!

 2. Det är hög tid att förändra språkbruket då det gäller kondoleanser.Det slentrianmässiga uttrycket att “vi känner djup sorg” etc,är inte helt korrekt.Vi känner inte “djup sorg”,då det gäller människor som drabbats av svårigheter av olika slag,såvida det inte är personer i vår omedelbara närhet.Däremot kan vi känna djup medkänsla och se det som en oerhörd tragedi för de berörda.Ett ärligare sätt att uttrycka sig.CG,du bör också inkludera övriga svenskar i dina kondoleanser ss ett enat folk!!

 3. Förstår inte hur sign Stefan kan hysa sådan beundran för denne D Trump. En oberäknelig person/ledare som gång på gång skapar frustration och uppgivenhet i leden…Avsätter anställda när andan faller på och då han får kalla fötter..osv osv.Världen behöver stabila,insiktsfulla och ansvarstagande ledare med mycket god omdömesförmåga.Vad jag förstår, saknar Trump dessa egenskaper liksom flertalet övriga världsliga ledare!!

  1. Humaniora!
   Att folk hyser olika åsikter är väl nu inte så konstigt och inget man behöver grubbla kring. Det vore betydligt värre om alla tyckte likadant.
   Det allvarliga i Sverige per idag är att alla som från det politiskt korrekta hyser avvikande åsikter hånas och fryses ut.

  2. Stefan,
   Jag håller helt med. Sverige är idag ett slutet land där vi i stort sett bara kan samtala om mat, trädgårdsskötsel, “gymmet” för att inte riskera att bli nedslagna på väg hem. Med yttrandefrihet menar man att skriva anonymt och mobba andra människor på nätet. Vad man än kan tycka om USA är det fortfarande ett fritt land.

  3. Marguerithe och Stefan!
   Nu är det verkligen hög tid att ni båda ger er ut i naturen och andas frisk luft. Alldeles uppenbart har ni vistats i något synnerligen oventilerat utrymme på tok för länge.
   Tryck gärna ut några rapporter från Us News och deras Best Countries Rankings att ta med som läsförströelse.
   Sverige är fantastiskt!

  4. Bror!
   Tror du verkligen att dessa skrivbordsprodukter förbättrar situationen i dagens Sverige, med ett samhälle i upplösningstillstånd till följd av alla dessa vänsterliberala gränslösa experiment? Du kanske skulle våga dig utanför Askim när du är i Sverige?

 4. Håller med Humaniora, det är urdåligt att Kungen inte inkluderar svenska folket i sina kondoleanser till andra länder och deras befolkningar. Det känns nästan narcissistisk att han inte förstår att det är Sverige och Sveriges folk han skall representera, inte sig själv och sin allt större familj.

  1. LapNor, Tyvärr saknas den insikten du efterfrågar. Kungen med sin familj är sig själv nog! Vi kan tyvärr inte begära så mycket där, vad gäller insikt osv.—

 5. Stefan, att vi har olika åsikter och värderingar,är självfallet bra och tecken på att vi inte är en enda grå massa av enbart pk-personligheter.Din sista mening instämmer jag i, intoleransen mot det icke vedertagna tyckandet är en mycket tråkig och osund utveckling i vårt land.Men, att reagera på samhällsfarliga företeelser och falanger handlar inte om “grubblerier”..Det är istället en nödvändig och alltigenom frisk/hälsosam reaktion på samhällsomstörtande och farliga grupperingar….

  1. Humaniora!
   Trump visade i och med nomineringen av ny domare till HD att han håller fast vid det frihetsälskande republikanska partiets värderingar där konstitutionen sätts i centrum.
   De samhällsfarliga företeelserna i USA hittar vi på vänsterkanten, krafter som nu gör allt för att tysta det fria ordet och som inte drar sig för att använda våld för att uppnå sina mål.

 6. forts:…som om de får möjlighet att växa i styrka är förödande för vårt demokratiska land.
  Fascismens utbredning är fullkomligt oacceptabelt i ett liberalt samhälle.Förföljelse av olika folkgrupper som inte anses passa in betr “det ariska idealet”… muslimer, judar, zigenare etc är ett mycket primitivt uttryck från människor som sitter fast i politiska och ideologiska doktriner och en ytterst skev världsbild.Förföljare/Mörkerfolket måste bemötas med kraft och inte låtas utöka sina territorium!

 7. Stefan,om vi ska vara rättvisa och se problemen rent objektivt…de samhällsfarliga företeelserna finner vi både på yttersta vänster- och yttersta högerkanten…Alla ytterlighetsinriktningar har en rigid samhällssyn, allt utifrån fundamentala sekteristiska påfund och normer..!!

  1. Humaniora!
   Högerextremisterna måste givetvis hållas under uppsikt, men de är i sammanhanget och precis som i Sverige en liten skara.
   Herregud, i Norge kom en marxist-leninist in i Stortinget igår. En mycket oroande utveckling med rent totalitära krafter i ett parlament.

 8. Nu ser officiella kondoleanser ut på det sätt som kungen skriver.
  Har sett kondoleanser från andra statschefer som ser ut på liknande sätt.
  I kungens kondoleanser är det underförstått är det en kondoleans från Sverige
  och dess medborgare.

  1. Nej, officiella kondoleanser ser inte ut så. Norges Kung talar om det norska folket och Norge när han kondolerar. Det gör även kungens kusin Margrethefe att inte tala om drottning Elisabeth. Nej, vår Kung tycks tro att han är den Solkungen Ludwig den XIV, “staten det är jag”. Men den sentensen har inte mycket med valspråket för “För Sverige i Tiden” Vår kung går i otakt med tiden. Ludwig den XVI blev den sista franska kungen….vilket ordningsnummer är det nu igen Carl Gustaf har… so

 9. Men Mona, det är ju på grund av hur kondoleanser är utformade som jag riktade min kritik??Inget som måste vara statiskt utan istället föränderligt,var delvis min tanke..!!

 10. Härligt. Rakt på sak precis som Donald är. Han behöver allt stöd han kan få stackaren. Media och vänstern har varit osmakliga i sina kampanjer mot honom.

 11. I was deeply saddened to learn of the loss of life and the devastation following the recent terrible floods caused by Hurricane Harvey.

  Prince Philip and I send our sincere condolences to the victims of this disaster, to those who have lost loved ones, and to those who have seen their homes and property destroyed. My thoughts and prayers are with those affected.

  ELIZABETH R.
  Så skriver den engelska drottningen på hemsidan.

 12. Riktigt upplivande läsning som omväxling!
  Stefan håller med dig i det mesta, men tycker nog att Trump är lite väl oberäknelig för att vara President i ett land som USA. Jag gillar att han inte är rädd för vad andra ska tycka. Här i Sverige är de flesta så rädda att hamna utanför “normen”.

 13. De är alldeles sant i det som Stefan skriver. Följer man USAs politik så lär man sig veta det här och då handlar det inte bara om att se det från endast en synvinkel, men majoriteten av svenskarna gör inte det och inte ens de journalister som ska representera 2 av landets största dagstidningar d v s Aftonbladet och Expressen. I USA råder åsiktsfrihet, man får tycka vad man vill och det även i media. I Sverige av idag, och det mer än någonsin tidigare, så existerar inte det fria ordet längre.

 14. Jag ser att Carl Gustaf fortsätter att skriva sina kondoleanser med: “drottningen och jag”. Det svenska folket är som vanligt inte med här. CG är visserligen bara en statschef på papper men hör det inte till att han ska prata för Sverige också i sådana här offentliga sammanhang? Han får en påse med skattepengar av oss så är detta inte det minsta man kan begära av honom då i hans roll? Man kan tro att han sitter där ensam ute på en öde ö och är helt självförsörjande och avskilt från folket.

  1. Detta ämne har väl varit uppe förut. Kungen skriver från sig och sin familj. Statsministern skriver för svenska folket.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar