Annons


Annons

Madeleines egna ord om dagens seminarium


"Ett viktigt ämne"

Idag har prinsessan Madeleine närvarat vid Min Stora dags seminarium på Gröna Lunds-teatern. På Facebook berättade hon med egna ord om dagen, ämnet och hur viktigt det är att vi “blir bättre på att se vad barn och unga med diagnoser är bra på istället för vad de inte kan.”

Annons

Läs också: Madeleines oväntade budgetval

Foto: IBL

(201)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

53 kommentarer till “Madeleines egna ord om dagens seminarium”

 1. “Flytta attityder” Vilken svengelska man ÄNDRAR attityder, man flyttar inte dem.

  Håller för övrigt med H/B. Behöver inte våra makthavare åstadkomma mer än plattityder och floskler.

  1. Ja läser i en annan tidning också om “kusinen” och varför han var närvarande.
   Snygg är han i alla fall.

  2. Vad händer d dessa blombuketter, delas de ut som nådegåvor till “behövande”?, vem betalar buketterna?

  3. T,
   Rasismen visar sig då och då. Drottning Silvia som inte kommer från Sverige ska tydligen tryckas till. Mycket fult att gå på enskilda människor!
   Sign Stefan och jag som går ut hårt mot det svenska samhället generellt får stort motstånd av de aningslösa.

  4. T

   Även kusiner kan vara mycket lika varandra. Jag har personligen en kusin som somliga tror är min bror eftersom vi är tillräckligt lika. Hans tvillingsyster däremot finns inga likheter med.

   Det är inte särskilt lyckat att sprida insinuationer om någon. Jag instämmer helt med Marguerithe i det fallet!

 2. Har Svensk Dam något att skriva om invigningstalet Madeleine höll.

  Jag antar att det var hon som gjorde det då hon från Kungahuset representerar Min stora dag.

  1. Mini, en DEL av invigningstalet kan du läsa i text ovan. Därefter hälsade Madeleine de anhöriga/föräldrar osv. välkommen. Det var deras dag–att berätta om deras erfarenheter/upplevelser med dessa barn med en mångfald olika diagnoser. Problem som de stötte på i skola, samhället i övrigt. Dessutom det som Madeleine tryckte på, nämligen att flytta focus från det sjuka, till det friska. Dessa barn är ofta mycket intelligent på vissa områden. Fint att experterna:föräldrarna, fick tala en dag.

  2. mini,
   Uppmuntran till dig från mig. Jag vet hur det känns att ha alla efter mig som vill sprida sina osanningar. Vi som undrar något är ju så försynta i våra frågor men får hårda okänsliga svar tillbaka.

  1. …Någon INVIGNING (eller invigningstal) var det väl inte tal om här överhuvudtaget, vad jag kan se!

  2. ” Seminariet ÄR en del av Min Stora Dags satsning på att öka förståelse för och kunskap om neuropsykiatriska funktionsvariationer, …”

   😉

  3. mini!

   Dessutom var hon inte bara för dagen tillsatt att representera från Kungahuset – hon ÄR beskyddare för Min stora dag.

  4. Gredeline.

   Trots att jag under rubriken Madeleine kommer till Gröna Lund, där räknat upp, ALLT som (det finns mera) Min Stora Dag gjort för barn i OBS. I
   SVERIGE!! Svenska barn! Så BLUNDAR alla för detta! Om någon vecka står det åter: Vad gör Madeleine?? Finns Min Stora Dag??? Vissa personer kan absolut inte ta till sig INFORMATION! Eller beror det på VILJAN att INTE se??? Det senare alternativet är mest sannolikt!!

  5. Helene

   Dette er ingen kritikk av Madeleine, men du overdriver hennes rolle i Min Stora Dag. Du snakker som om hun har stiftet organisasjonen, sitter i styret, drifter den daglige driften. Alle disse fine dagene disse barna får, du snakker som om det er Madeleines initiativ, som om hun er en av de voksne som følger barna dit.
   Madeleine er flott, Min stora dag er en fin organisasjon men Madeleine er kun beskytter ingenting annet. Hun inviteres til noen event, som dette seminaret, i løpet av året.

  6. Helene

   Du gissar nog helt rätt om kommande kommentarer! De kommer som ett brev på posten när det handlar om Madeleine.
   Och, jag tror också på att det senare alternativet är mest sannolikt!!

   Precis som om Carl-Philip närvarar varje vecka på det han är beskyddare för…

 3. Mini
  Prinsessan Madeleine närvarade och det var General Sekreteraren Helene Benno som öppnade upp Seminariumet med hennes tal.
  Ditt försök att misskreditera Prinsessan Madeleine Fru O’neill misslyckades igen!
  Lycka Till nästa gång
  CVM

 4. Val
  Tänk att för en gång skull har ni förstå rätt men jag gillade bättre ditt gamla
  nicknamn esse och jag kommer fortsätta vara domare precis hur länge
  jag vill.
  Önskar dig en trevlig dag
  CVM

 5. Det är viktigt att uppmärksamma olika funktionsnedsättningar, oavsett vilka personer eller organisationer som gör det. Att Madeleine gör det i sin offentliga roll är mycket bra.

 6. Det är bra att organisationer som Min Stora Dag fokuserar på autism i och med att den ökar så stort i hela världen, och självklart får alla föräldrar med funktionshindrade barn ett helt annat typ av familjeliv än föräldrar till “normalstörda” barn får/har. Jag tycker Ms inlägg på facebook var mycket bra och det ska hon ha eloge för. Man måste börja inrikta fokuseringen på de funktionshindrade barnens positiva förmågor och starka sidor och se dem som individer istället för att bara se sjukdomen.

 7. CVM

  Härligt att se att allt är under kontroll även i Monaco!!

  Visst är det besynnerligt att inte ens de som påstår sig vara leg. läkare intresserar sig det minsta för vad specialisterna och anhöriga talade om på seminariet – utan enbart ska sätta dit M. – gång efter gång efter gång?

  Tur att de allra flesta är skärpta & kan genomskåda syftet…

 8. Man blir verkligen stum av beundran när man ser vilken självuppoffring alla dessa kungliga gör i deras välgörenhetsarbete. Dag ut och dag in kämpar de oförtröttligt för en bättre värld.
  Och kom ihåg: Allt vad de gör står inte i kalendern!

 9. Det är väl bra att Madeleine och kusinen samåker till samma event? Kusinen var ej i närheten av Madeleine på själva föreläsningen. Kanske kusinen är seriöst intresserad av neurologiska funktionsvariationer ochhade anmält sig till denna dag. För mig helt naturligt att då samåka !

  1. Ja det er enig med deg i.
   Men da må det være ok at også Sofias søstre, eller Daniels søster eller foreldre, også følger med på event. Det kan vel tenkes at også disse har spesiell interesse av det som tas opp på et seminar.
   Gissar på at det hadde rent inn med negative og elake kommentar om f.eks V eller D hadde dukket opp med søster/svigerinne på et event.

 10. Hilde (08.4)

  Bästa Hilde, så trevligt att du följer det skriver. Men Hilde, då måste jag be dej vänligen att läsa igenom detta jag skrivit en gång till.-Ty ingenstans har jag skrivit:Madeleine följer med,,ej heller att hon styr den dagliga driften osv. Nej Hilde, inte ens d.Silvia med Silviahemmet och Childhood gör detta “själv”–Alla, har hjälp av sakkunniga personer som de anlitar. Om detta VET både du ock jag! Dock kanske du kan hålla med om att Madeleines projekt:Min Stora Dag,+ TankYou

  1. Helene

   Använd/a härskarmetod/er:

   * Förtal
   * Förlöjligande
   * förnedring i det offentliga rummet

   Bra rutet!!

  2. Helene

   Har aldri kritisert verken Madeleine eller hennes oppdrag, de organisasjoner hun støtter og jobber med.
   Synes det er fine organisasjoner som gjør mye bra. Det er flott at kongelige bruker sin rolle til sette søkelyset på ulike problem.
   DET jeg reagerer på er dine og mange andres overdrevne hyllninger hver gang M deltar på et eller annet. Man får inntrykk av at hennes innsatser er “over the top” , at hun alene redder verden( nå overdriver jeg litt) bare hun går ut av døra.
   Fortsetter

 11. Margurithe
  Tala om för oss som är efter dig varför ni alltid ifrågasätter Prinsessan Madeleine
  och inte hennes syskon??
  CVM

  1. …Likaså vore det bra att få veta VILKA som “vill sprida sina osanningar” samt vilka osanningarna är. Inget försynt svar precis.

   Försynta frågor………!! Var hittar man dem?

  2. Claes,
   Som den icke-feminist jag är tar jag alltid Carl Philip i försvar. Även Drottning Silvia har sagt att hans ställning mellan två starka systrar inte varit lätt. Du säger ju dig känna Kungafamiljen och då vet du ju redan. Jag förstår att syskonen är tighta men jag är ändå glad om Kungen gynnat Carl Ph något ang Stenhammar för framtiden. Så länge Kungen är frisk och vital behöver inte sonen vara rädd. Jag har också sekretess Claes och kan inte säga mer än så här.

  3. Claes, forts min kommentar 15/9 kl 14.55

   Både du och jag vet hur det går till i vissa salonger bakom stängda dörrar. Prinsessan Sofia är helt oskyldig och behöver inte göra avbön för något.

  4. Marguerithe,

   var det för att “stötta” sonen som kungen i pressen lät meddela att han inte ville ha Victoria som efterträdare utan sin son.
   Han trodde vidare att svenska folket ville ha en kung på tronen och inte en drottning.
   Dessa uttalanden gjordes när barnen var små men inte alldeles för små för att ana vad det handlade om.
   Hur föreslår du att (små) flickor ska kunna överleva i en sådan miljö utan en del skinn på näsan?
   Eller är kungen felciterad?
   Feminist blir man ofta då man ser den totala obalans och orättvisa som har rått och fortfarande råder i många samhällen. Med otaliga förslösade och förstörda liv som följd.Återigen, jag betvivlar att många av oss hade haft möjlighet att här uttrycka åsikter och överhuvudtaget hade åtnjutit några “självklara” ” mänskliga” rättigheter om det inte hade varit för de bespottade feministerna insatser.

 12. Fortsetter

  Har aldri sett hyllninger fra deg når det gjelder f.eks V og Ds innsatser for andre gjennom deres fonds, gjennom GEN-PEP, hjärt-och Lungfonden, idrettsdagen, Victorias engasjement for FN. Eller C-Ps fokus på mobbing og dysleksi.
  Det virker som om det bare er Childhood og Min Stora Dag som duger og gjør noe bra. Alt det de andre driver med er bare skit, ikke ekte engasjement, bare påhitt etc etc.

  1. Hilde.

   Skall ÅTER göra ett försök att besvara dina kommentarer. Ang. Madeleine:NEJ jag sätter varken henne eller någon annan på pedistal!!Jag anser INTE att syskonen med familjer skall ha HKH-titel!! OBS. Endast nu sittande regent samt Victoria! Sedan hoppas jag vi får på demokratisk väg välja,,det är demokrati! Varför jag skriver om Childhood: Den enda stora org. som d.Silvia startade:Kunglig. Dessa som du räknat upp, har vi EJ sett något resultat av ännu!! Fortsättning

  2. Hilde fortsättning.

   Jag har aldrig kommenterat syskonens “intressen” tex. Du tar upp Victorias roll i UD. Jag har EJ sett något resultat. EJ heller hennes “Rädda Östersjön” projekt. Ingen kommentar då inget synligt resultat ännu. Carl-Philips dyslexi projekt,,Nej jag har inte kommenterat detta av samma skäl, alltså :Inget synbart resultat ännu. —Hoppas att Du har vänligheten att läsa noggrant VAD jag skrivit, så är detta som verkar skava för dej,–uppklarat!

 13. Via Victorias fond sätts också fokus på barn- o ungdomar med funktionsvariationer. Speciellt runt hennes födelsedag visas inslag i tv. Positivt!
  Trevlig helg till alla!

 14. Sus 20/9 kl 08.55

  Kungen har väl aldrig sagt något sådant med den ordalydelsen! Han menar väl i så fall generellt att det är mycket jobbigt för en kvinna att bli regent och för hennes make inte minst. En icke kunglig man som gifter sig med en blivande regent bör behålla sitt tidigare arbete för att överleva som människa.
  Ang nutida feminism kan jag bara hålla med Alexander Bard (Opinion live) som varnar för den nya underklassen av män som växer fram.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar