Annons


Annons

Prinsessan Madeleine på Gröna Lund – se bilderna!


Den gravida prinsessan är kvar i Stockholm.

Gravida Madeleine är kvar i Stockholm idag närvarar hon vid stiftelsen Min stora dags seminarium “När livet inte följer manus”. Seminariet äger rum på Gröna Lundsteatern i Stockholm och när Madeleine klev ut ur den svarta säkerhetsbilen strålade hon i takt med septembersolen.

Annons

Min Stora Dag är en rikstäckande organisationen som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser i Sverige. Madeleine är organisationens beskyddare och generalsekreteraren Hélène Benno välkomnade prinsessan i arla morgonstund.

Hélène Benno, generalsekreterare för Min stora dag, med prinsessan Madeleine.

Foto: IBL

(473)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

78 kommentarer till “Prinsessan Madeleine på Gröna Lund – se bilderna!”

  1. Stella, tyckere att leendet ser både varmt, engagerat och äkta ut, man måste inte gapflabba för att ge ett trevligt intryck.

  2. Elinor, du verkar känna Madeleine personligen. Hur yttrar sig hennes empati gentemot oss “vanliga” människor.

 1. Ingen morgontrötthet där inte, det var ju en rätt lång dag för dem igår. Min stora dag är en jättebra organisation, tror de gör många sjuka barn glada.
  Snygg blusjacka, diskret färg men väldigt snygg modell.

  1. AstridA!
   Det är väl bara att höra med våra vänner i Finland, där försörjer man inte president Niinistös hela storfamilj. Så skillnaden är mycket stor.
   Vad beträffar mitt bröd så erläggs detta inte ur statskassan utan av hårt beskattade medel, såå din jämförelse haltar högst betänkligt kära Astrid. Men ni kanske erhåller subventionerat bröd i Norge, nu när oljan sinat?

 2. Vore intressant att veta Säpos budget för kungafamiljen, den måste expanderat rejält i och med kungens välvilja att dela ut titlar.
  När spektaklet på Medborgarplatsen nyligen pågick så fick jag av en polis höra att varje polisman kostade 8000 kr per dag och Säpo lär definitivt vara dyrare.
  Med 13, och snart 14 personer som ständigt kräver beskydd så är det betydande summor. Uppskattningsvis ca 50 miljoner per år.

  1. Tror Stefan att en president med entourage kostar mindre? Det tror ikke jeg. Sluta dra pengar in i allt kungafamiljen gör. Allt kostar pengar. Även dina limpor går på några tusen varje år. Mina resor med trikken går på 7-8 tusen varje år. En liter mjölk kostar nästan 20 norska här i Norge. Hur många liter mjölk dricker inte barn i Oslo varje dag? Ska vi sluta få barn för att dom dricker mjölk? Så orimliga och tokiga är också dina ekonomiska analyser.

  2. Vet du, att i Finland hela rad gamla presidenter får alla kostnader från skattepengar. Fru Koivisto ( änka till president Koivisto) , Fru och Herr Ahtisaari, Fru Halonen och hennes Arajärvi. Stor pension, bostad om det behövs, säkerhetsfolk dygnet rund osv. Så det är inte bara Niinistö som får skattepengar ( visste du att presidenter betalar inte skatter själv ). Och presidentval varje 6. år kostar otroligt mycket.

  3. Finlands president får 126 000€/år, pensionerade presidenterna Ahtisaari och Halonen får 96 000€/år. Fru Koivisto lyfter änkepension men dr Arajärvi och Fru Ahtisaari lyfter endast sina egna arbetspensioner. Uppgifterna finns i statens budjet.

  4. MP och säkerhetsfolk och bostad om det behövs så länge de vill. Och privata sekretärer om de vill. Och resekostnader till utomlands i vissa tillfälle och självklart säkerhetsfolks resekostnader. Och bil från staten.

  5. MP och ” lön ” var 160 000 per år men Niinistö Ville sänka den på grund av han har privata inkomster så mycket. Presidentens make/maka får 50 prosent av presidentens lön som pension. Nuvarande presidentens budjet är är 9 miljoner euro.

  1. Ellinor, i somras mötte jag CP o Alexander i Båstad. Samt livvakt 2 m efter. CP hade även en kompis med sig. Kungligt uppdrag? Nej, han var i Båstad eftersom Sofia var på Norrviken med bl a Anders Borg. Så livvakten är nog med alltid. Även på motortävlingar.

 3. Ska samhället fortsätta med att ge över 100 milj kr per år till det svenska kungahuset? Är detta förvarsbart i längden när samhället inte ens har 100%-ig insyn i deras kostnader? Kungafamiljen har också fördubblats i antal på 7 år och då ökas också apanagekostnaderna. Detta kommer bli en stor sak för de yngre politikerna att ta ställning till.

  1. Kungahuset får inte apanage.Det är Hov och slottsförvaltningen som får ett
   årligt apanage/anslag..
   Höjningen beror inte på fler medlemmar i kungafamiljen.
   Utan på kostnadsökningar och lönehöjningar.Samt pengar för att öka säkerheten
   kring slottet och övriga kungliga byggnader.
   En del av detta anslag ska täcka kungafamiljens hushållsutgifter.
   Detta anslag får de då de inte har någon lön eller andra bidrag från
   socialförsäkringssystemet.Regler från 1809.

  2. Mona!
   De huvudsakliga säkerhetsarrangemangen ligger inte under det som betalas vare sig ur Hovstatens eller Slottsstatens anslag.
   Dessa arrangemang betalas huvudsakligen direkt ut polisens, säkerhetspolisens, försvarsmaktens eller Statens Fastighetsverks plånböcker.

  3. Tyvärr så krävs det mer säkerhetsåtgärder idag än tidigare, inte bara beroende på antlet medlemmar i kungafamiljen utan mest på samhällsklimat och hotbilden mot människor med pengar och makt. Det skulle bli samma kostnader om vi hade president.
   Med tanke på alla terrordåd i världen tycker inte jag att det är orimligt att livvaktsskyddet är högt.

  4. För att inte tala om hur kungen delar ut lägenheter i Hovstallet mm till släktingar, vänner etc. Dessa byggnader som kungen disponerar ägs av staten (=svenska folket) som även står för underhållet av byggnaderna. Kan inte den kungliga familjen och deras vänner köpa sina lägenheter eller ställa sig i bostadskön? Det får ju alla vi andra göra…

 4. Min stora dag verkar, utan att braskande er.
  Ett axplock: Osynlighetsrapporten:Öka kunskap om barn med neuropsykologiska funktionshinder.
  Kockläger 3 dagar för barn från Norrland-Värmland.
  Stadium Sports Camp. barn från Norrköping Gävle Örebro.
  Ridläger Skåne 4 dagar, barn från Skåne Halland Göteborg.
  Läger i Jukkasjärvi 4 dagar, barn från Hudiksvall -Stockholm.
  Äventyr i Abisko 3 dagar, barn från hela landet.

 5. Mona
  Hovstaterna fördelar sedan pengarna till KungaHusets medlemmar!!!
  Sluta tro att människor lever på luft……..
  Trevlig Dag
  CVM

 6. Obs. tillrättande läggande.
  Överskriften: Utan braskande rubriker, eller annan media”bevakning”! Det är så Madeleine önskar barnen skall ha det under sina vistelser. Medicinsk personal medföljer alltid på alla aktiviteter, då barnen är mycket sköra.

 7. Läste nyss i Expressen att Madeleine hade sällskap av Patric Sommerlath t Min stora dag. (Även foto) Nån av läsarna som vet om han brukar vara m på kungafamiljens åtaganden?

  1. Så familjenära som unge Sommerlath är, så är det bara precis som det ska vara.
   Mer än så ordar vi inte om det.

  2. Maria,
   Madeleine får ju lösa saker och ting på bästa sätt. Därför har hon sin kusin med denna gången.

  3. Maria, Patrik S. har ej något med detta att göra. Patrik hade en del bekymmer i sin uppväxt, därav flytt till “faster” Silvia i ungdomen. Bra att Madeleine tar med sin kusin. Idag talat de anhöriga till barn med olika funktionsnedsättningar ock dess problem. –Det jag tagit upp som första punkt ovan: Osynlighetsrapporten.

 8. Mona
  Säkerheten på Slotten betalas och sköts av Statens Fastighet i samråd med
  Säpo som är huvudansvarig för säkerheten av Kungafamiljen!
  CVM

 9. Strålande vacker prinsessa som tänker på att göra gott för andra. Glad att hon är så pass mycket i Sverige igen.

 10. Är inte iden att springa/gå runt i en skog lite här lite där ganska patetiskt… dessutom med en köpt blombukett…
  Vad hände efter hennes besök på fiskmarknaden i Tokyo….
  Mona du kanske vet……

 11. En sak som har fördyrat kungahuset är ju alla barndop nu och i faggorna, för det begär kungen större apanage, det beror inte alls på bara allmänt högre kostnader som någon påstod. Alla dessa medlemmar måste ju ha nya kläder, livvakter, stylister och diverse för att representera, så ju fler som anses jobba gör ju allt dyrare. Därför begär kungen högre apanage varje år. Jag föreslår att bara kungen och drottningen och möjligen Victoria ska behöva representera och få ersättningar.

 12. ja, nå er vi venner, Stefan. Tyvärr har du helt rätt i dina tankar. Kong Haralds far, kong Olav, hadde nesten aldri livvakt! “Folket er min livvakt”, sa han. Og folket var verkligen hans livvakt! Kong Harald måste ha livvakt. Oavsett vad man tycker politiskt: Folket har ändrats. Folktalet har vuxit och chansen för terrorism har vuxit. Så klart finns det undantag. Den versta terroristen i Norge var en av oss. Galningar kan man aldrig skydda sig mot.

 13. Bror!
  Nja, SD är än så länge bara mitt 2:a val. Kristersson må först få en chans att gira högerut. De allra flesta moderater önskar ett samarbete mellan de tre konservativa partierna, och så lär det också bli förr eller senare, var så säker på detta.

 14. Stefan (14:17)
  Uppskattar att du öppet tillstår dina partipolitiska prioriteringar.
  Det respekterar jag.
  På samma sätt förväntar jag mig respekt för mitt vänsterliberala val.
  Vad det valet sedan innebär för beteckning på valsedeln är däremot en annan femma.
  Not.
  Det enda jag är överens med KGB i Expressen om, är att “liberalen” Björklund “egentligen” är moderat.

  1. Svar t.Gredelin 13sept.kl.15:37 Enl.krimprofessorn GW Persson har CP mindre med säkerhetsvakter än Daniel.Att han hade det i Båstad kan ju bero på att han hade Alexander med sig.
   Däremot reagerar jag på att hon ej kan göra ett enda lite uppdrag själv utan måste ha ett stödben med sig.

  2. Kerstin B.

   Inget konstigt alls att D. har fler än C-P, han är ju gift med kr.prinsessan…

   Om C-P var tvungen att ha livvakt med till Båstad -enbart för A:s säkerhet -då borde de alltid ha vakter när de går utanför hemmet på promenader med honom också, eller hur? Jag föredrar fakta och inte egna gissningar.

   Jag har läst flera gånger att han har både livvakter & adjutanter dygnet runt. Vilket ej M. har!

  3. Forts. till Kerstin B.

   Madeleines uppdrag för Childhood är på heltid.

   Har hon alltid med sig ett “stödben”, menar du? Vilka är “stödben” åt henne annars då? Vilka har du sett?

   Hur som helst, detta du beskriver om “stödben” har absolut inget med C-P:s livvakter att göra!!
   Du beklagar dig till helt fel person. Lägg fram såna klagomål till statschefen i stället!! Jag kan inte hjälpa dig.

  4. Kerstin B 13/9 kl 19.06.
   Din sista mening i kommentaren är det nog bara du och jag som förstår.

  5. Kerstin B.

   Se där, där dök ju ett “stödben” upp för din räkning också…!

 15. I London har prinsessan Madeleine ingen livvakt. Har jag hört.
  I Finland har de gamla presidenterna egna bostäder. Ingen heltids vakt. Och alla betalar sina kläder. Det finns ingen klädkonto för presidentens fru.

  1. KMS

   Så sant! Madeleine har varken Livvakt eller Adjutant i London, inte heller någon av alla övriga förmåner som resten av familjen i Sverige har.

 16. Nej A fia jag jobbar inte på hovet eller på denna tidning.
  Det jag skriver om finns att läsa om på hovets hemsida .
  Verksamhetsberättelsen är inte svår att ta till sig.
  Den är skriven på svenska.
  Hovet har kostnader för säkerhet.De skulle inte få anslag till säkerhet
  annars.

 17. prinsessan Madeleines engagemang för utsatt barn Childhood/Thank you och även svårt sjuka Min stora dag är väl utmärkta sätt att använda sin prinsesstitel för att göra gott.

  Heja monarkin

 18. Kerstin Bergström.

  Detta du skriver ang.”stödben” —. Du vet att Patrik Sommerlath är Madeleines kusin, eller hur? D.Silvia tog hand om PatrikS. då han i sin ungdom hade lite problem. Patrik S idag:Gift/familj. En mycket diskret man. Känsligheten/mjukheten är kanske ett arv från faster Silvia, vilket även Madeleine ärvt. Tror att han delar Madeleines intresse för barn ock dess rättigheter. Fint av Madeleine att ta med honom, något som de övriga syskonen Bernadotte kunde tänka på.

  1. Helene

   Ikke noe galt med Patrick Sommerlath eller at han var på dette eventet.
   Men hvorfor var det fint at Madeleine tok han med? Hvorfor bør de andre søsknene ta han med når de skal på oppdrag?
   Om det er ok bør det vel være ok at Sofia tar med sine systrar, at Daniel tar med sin kusin eller sin pappa? Tenk om Victoria hadde dukket opp med svigermor?
   Gissar på at det hadde rent inn med elake og negative kommentarer om at de ikke hadde noe der å gjøre? Hva er annorlunda med Patrick S?

 19. Helene
  Varför har Prinsessan alltid “stödben” med sig för att dela ut medaljer till
  sjuksystrana på Sofia hemmet.
  Sofia har inte ens startat Play Ground själv utan med Frida.
  När Sofia invigde Södertälje Nya Sjukhus hade hon flera “stödben” med sig.
  CVM

  1. CVM

   Ja, nu snackar vi stödben!!

   Barbro E., Frida W, barnen i SA, systrar, föräldrar, Christina Saliba med hela sitt team, egen stylist från dag ett…sedan många år. Fortlöpande stödben av olika slag…

 20. Det mest komiska idag är väl ändå att en av Tanterna först beklagar sig inför MIG (!!!) för att hon inte gillar att Madeleine har “stödben”.

  Sedan rycker en annan ut och uppträder som “stödben” åt de övriga två!!

  🙂

 21. Varför är många så fixerade vid pengar? Ett käbblande fram och tillbaka om hur mycket si och så kostar och vem som får vad.

 22. Det var ju väldigt vilket famlande i okunskap det var ang “stödben”. Det gäller att veta vad det handlar om innan man uttalar sig.

 23. Hilde kl.01.05

  Hilde, vänligen läs mitt svar till Kerstin Bergström. Du skrev din kommentar efter mitt svar till Kerstin B. Läste Du inte detta???

 24. Stefan och CVM en del av säkerheten betalas av hovförvaltningen.Finns en vaktstyrka’¨
  med anställd personal.
  Solliden är en stor park med tillträde för allmänheten så bevakning behövs.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar