Annons


Annons

Prinsessan Mako ger upp kungliga titeln för kärleken


Vad gör man inte för kärleken?

Den japanska prinsessan Mako, 25, valde att ge upp sin kungliga status för att få gifta sig med sin pojkvän Kei Komuro, 25, som hon träffade under sin tid på Tokyos International Christian University.

I helgen visade det nyförlovade paret upp sig för pressen. De berättade att pappa prins Akishino och mamma prinsessan Kako har godkänt förlovningen. Naturligtvis har paret även frågat kejsaren Akihito om lov, det är alltid obligatoriskt i den japanska kejsarfamiljen.

Annons

Prinsessan Mako berättade också om vad som först fick henne att bli förälskad i sin blivande make Kei.

– Hans vackra leeende. Det var som solen, sa hon.

När hon väl lärt känna honom märkte hon att han var både ärlig, hårt arbetande och att han hade ett stort hjärta. Bröllopet ska antagligen stå till hösten nästa år, berättade paret lyckligt.

Foto: IBL 

(268)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

35 kommentarer till “Prinsessan Mako ger upp kungliga titeln för kärleken”

  1. Christina Kari Helsinki samt sissi.

   Kan bara säga som sign. KMS, Touche! Måtte solen lysa i grannlandet. 🙂

 1. Ett uttryck av stark självkänsla/egenvärde,med en realistisk och distanserad uppfattning av diverse världsliga/mänskliga påfund och epit som i grunden saknar värde..!!

  1. Nu kan ju Japans kejsardöme inte jämföras med våra europeiska monarkier. Kronprinsessan har ju varit psykiskt sjuk sedan bröllopet p g a pressen.

 2. Det japanska folket är märkligt. Ödmjukt, ansvarstagande och plikttroget men samtidigt historiskt väldigt aggressivt.
  Många anser det vara likt det svenska folket. Just i denna fråga så är det dock stor skillnad!

 3. Som KVINNA har japanska infödda sessor historiskt en redan fr dag 1 en i huvudsak UNDERORDNAD ROLL med enda “öde” att gifta sig/föda barn…så det är snarare förväntat fr hovets sida att de gifts BORT FRÅN KUNGAHUSET OCH ANTAR SIN MAKES NAMN LIKT SVE TRONFÖLJD TILLOMED 1980 VAR MANLIG utestängande döttrar/systrar från tronföljden (olika villkor)
  Hagasessorna fick ofrånkomligen civil status vid bröllop utan sin då medfödda status: rang+titel
  I efterhand “gjorde” brorsan dem till ranglösa adliga sessor som kompensation – undantaget B som valde adlig prins i republik T med hovet ignorerandes weimaravtalet avseende tyskars förlorade hkh-rang

 4. cissi:
  Instämmer inte! Vänta och se, han har en framtid inom monarkin! De flesta blir inte vuxna förrän de får barn, sägs det, och det stämmer på både nära och kära, plus övriga!

 5. Den japanska prinsessan hade inget val. Hon är kvinna och gifter sig med en “ofrälse” och därför måste hon avsäga sig. Hade hon varit prins och gift sig med ofrälse så hade prinsen fått behålla både titel och förmåner. Så det går inte att jämföra med Sverige

 6. KMS och Helene

  Tack detsamma, med glimten i ögat. Här är det så kyligt så fick dra på mig, heter det “lusekofte” men i övrigt är jag jättenöjd med vår president.
  OT,tycker att det är helt onödigt med ett val nästa år som hissar upp kostnaderna men så går det till i en verklig demokrati. Niinistö besökte just den älskade presidenten Trump och klarade sig galant.

 7. Varför alltid dra in Carl Philip i alla trådar här? Vad har han med en okänd japansk prinsessa att göra? Han klarar sig alldeles utmärkt på sin förmögenhet + design. Hans prinsessa är dessutom utmärkt. FB-sajten visar massor med grattishälsningar till parets lille son utan mobbing eller antydan till sådan. Det är tyvärr alltid de goda människorna som råkar illa ut idag.

  1. Oh la la Marguerite. Sa var gang Du kritiserar P M och hennes sjavforsorjande make sa ska vi inse att du gor det for att papeka deras godhet. Den logiken ar for rolig.

 8. Helene! Tack det samma!

  Christina Kari Helsinki! Jag är också nöjd med president Niinistö. Han klarar galat även Putin. Solisteina är det,menee kallt. Väntar resan till Israel i november.

 9. KMS

  Lyckliga du som har möjlighet att åka till varmare klimat. Alla mina resor är uppskjutna. Jag är med “hund”. !8 åriga katten, Freddie Mercurys död tog mig så hårt att den enda utvägen blev, valpen. Namn; George Michael. Kommer om en vecka.

 10. Konstigt att bara vår prins borde avsagt sig kgl titel i smb med giftermål med ofrälse. Inte Victoria och Madeleine?

  1. Anitra, nja,,man får väl i detta hänseende beakta bakgrunden på den tilltänkte, passar bakgrunden som representant för ett land och dess befolkning? Bakgrunden bör väl vara en “vägvisare” för folket, eller hur?

 11. Christina Kari Helsinki! Min son bor i Israel med familjen. Jag är alltid välkommen dit. Har ett eget rum där . Kan inte stanna länge,för har min gammal 94 år mamma här i Finland. Du har dina härliga djur. Så alltid är det nån man ska ta hand om.

 12. Kickan, de har ett helt annat sätt att uttrycka respekt i Japan, det är inte alls något konstigt att han bugar sig så mycket. Om du har varit i Japan upplevde du säkert att Japaner i allmänhet har en helt annan syn på vänlighet och respekt än vad vi har i Europa. PÅ gott och ont.

  1. @Gunnel skriver kl. 14:53

   Javisst,har jag märkt det kära Du. Men jag har också fått lära mig – i efterhand – att ju DJUPARE Du bugar dig ju mer visar Du din respekt. Hans bugning var ju därför, närmast för en kunglig och inte för några dito “commoners” som journalister, de facto, bara brukar vara…

   Denna “tradition” gäller även i kungadömet Thailand och deras fina ödmjuka – men så hierarkiska – hälsningar.

 13. Størst af alt er kærligheden …… og den har Mako valgt. Når man har set hvordan Kronprinsesse Masako er blevet psykisk påvirket af at leve i det lukkede gyldne bur, som det kejserlige liv må siges at være, uden egentlig kontakt med familien og livet udenfor, så er fremtiden for Mako også et liv i den frihed hun oplevede noget af som studerende blandt vanlige mennesker. Hendes faster valgte også kærligheden fremfor den kejserlige prinsessetitel.

 14. Marguerithe

  Facebook-sajten är hårt modererad av Svensk Damtidning. Inga negativa kommentarer släpps fram.
  Sajten når ju en större allmänhet än ankdammen här. Som ändå censureras med egendomligt nit.

  I övrigt är det bara du själv som nämner Carl Philip.

 15. Jag tror att svenska folket snart kommer att tröttna på alla dessa prinsar och prinsessor i tät följd, på “sidolinjen”.Kronprinsessan med familj är helt i sin ordning, med tanke på tronföljden, men nu börjar det bli för många “andra”.Det står nog inte på förrän CP & S annonserar sin tredje. Det känns som lite tävling här.
  Prinsessan Mako gör helt rätt. Hon kommer nu också att kunna leva ett någorlunda normalt liv med sin älskade; utan hovets rigida regelverk. Här äter man kakan och behåller den.

 16. Det är ordning och reda i den japanska monarkin. Därför tror jag också att det är mycket lätt för det japanska folket att mera respektera sina monarker, än i en monarki där man strör titlar runt och till vem som helst.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)

Annons

Laddar