Annons

Annons

Stefan Löfven om prins Gabriel: “Han var lugn och harmonisk”


Berättade om mötet med lillprinsen.

Äntligen vet vi vad Carl Philips och Sofias yngsta son har fått för namn. Det blev en liten Gabriel Carl Walther, hertig av Dalarna. Strax efter kungens konselj mötte vittnena förste vice talman Tobias Billström, statsminister Stefan Löfven, överhovmästarinna Kirstine von Blixen-Finecke och ordenskansler Ingemar Eliasson journalisterna i Karl XV-salen. Enligt kunglig tradition åkte de till Villa Solbacken imorse för att bekräfta bevittna den lille.

–  Det var fantastiskt roligt att få se ett sådan litet underverk, sa Tobias Billström som inledning.

Och Stefan Löfven bekräftade hans ord och beskrev stämningen hos den lilla prinsfamiljen som “väldigt varm”. Dessutom berättade statsministern att lillprinsen utan tvekan var en liten Gabriel. Men vem är han då lik?

– Man ser lite drag av både Carl Philip och prinsessan Sofia, förklarade överhovmästarinna Kirstine von Blixen-Finecke. Däremot tyckte hon inte han liknade storebror Alexander.

När Stefan Löfven blev ombedd att beskriva Gabriel med tre ord sa han “lugn, mätt och belåten och harmonisk.”

Foto: IBL, SVT

Annons
(0)
(0)
Annons

Annons


Annons


Kommentera här!

24 kommentarer till “Stefan Löfven om prins Gabriel: “Han var lugn och harmonisk””

  1. Mountfern!
   Har detta med IT-skandalen helt gått dig förbi?
   —–
   Jag visste inte att Ingemar Eliasson var kvar vid hovet.
   Säga vad man vill om honom, men det Tsunamitalm han skrev åt kungen måste han ha en stor eloge för.

 1. Att Stefan Löfven blir lyrisk över små barn är rörande och fint. Han var genuint lycklig förra gången då han suttit i 15 minuter med Alexander i famnen. Synd att han inte fått egna barn.

 2. Emma, jag tycker också att det är något magiskt over nyfödda. Plötsligt finns de och man vet inte vad de ska utvecklas till och vad de ska uträtta här i världen. Alla möjligheter i en så liten kropp. Vad ska de få se, vad ska de få höra, vad ska de få göra…

  1. Inte “magiskt” utan “maaagiskt” ihop med ett fånigt saligt flin
   Kommentaren min va 1 reflektion hade noll med babysar att göra utan löfvens skämskuddevarning-pinsamma kroopsspråk och sätt ATT säga det på då SL ytterst lismande och i högsta grad UNDERDÅNIGT överdrev …jag förväntade mig ett värdigare och mer korrekt beteende
   1 statsminister I TJÄNST ska inte va så uttalat starstruck ock inställsam… utan korrekt, enligt mig ialla fall CGhar själv sagt att han ogillar uppenbart fjäskande (det är då han tappar tålamodet m sina avsnoppande kommentarer)

 3. Stefan Löfven är såå stolt och lycklig över att få vara en del av sällskapet..MEN, Sverige är i mångt och mycket ett land i kris, såtillvida att våldet och kriminaliteten eskalerar,sjukhuspersonal hotas av kriminella element,poliser i yttre tjänst som har till uppgift att verka för lag och ordning,är en mycket utsatt yrkesgrupp..Dessa grupper har heller inget livvaktsskydd som exempelvis herr Löfven OCH inte minst den stora allmänheten…

 4. Löfvens 3 ord blev 4. Men kanske han kom ihåg svältande barn då han berättade att lille Gabriel såg mätt ut.
  Tala inte om de “lata” politikerna. Löfven arbetar ju intensivt och har ägnat mycket tid för planering för detta möte. Sådant som inte syns.

  1. Christina,
   Ja nog är det mycket nu för “alla” inblandade.

   Förhoppningsvis behöver inte statsministern ägna dyrbar arbetstid åt att repetera Sveriges geografi som vår blivande statschef – enligt säker källa – så nesligt måste göra vid mogen ålder.

   De tiotal hertigdömen som familjen redan tilldelat sig bör väl iaf Inte vålla några huvudbry vare sig var de är lokaliserade i landet – på kartan – eller vad som kännetecknar dem, utgår jag ifrån.

 5. Idag är det kriser av alla de slag runt om i världen. Men för den skull ska man väl inte låta bli att glädja sig över ett nyfött barn?
  Det behövs minsann även ljuspunkter.

 6. “Stefan”. Jag är ingen beundrare av någon partiledare av idag, men jag har märkt att du har tydliga antipatier åt ett visst håll. Har statsministern gjort någonting som du kan godkänna?

  1. Pia!
   Svar: Nej, inte vad jag kan erinra mig om. Men det går säkert att plocka fram någon detalj om man gräver djupt.
   Trevlig eftermiddag!

 7. Stefan är en av få som gillar mannen i väst.Yttersta högern.
  Vad säger Stefan nu när M stängde igen högerdörren?
  S vill avskaffa monarkin som Stefan avskyr.Högerflygeln vill behålla
  kungen,kyrkan och försvaret.

  1. Kära Mona!
   Vem är mannen i väst?? Menar du Ingemar Eliasson?
   Moderaterna skulle behöva ta några kliv till höger, ja, men att kalla dem för yttersta högern är bra oförskämt av dig. Kristersson är här inget bra val.
   Kyrkan står sedan länge på egna ben och försvaret hoppas jag alla vill behålla och förstärka. Att socialdemokraterna önskar avskaffa monarkin har jag inte sett några tecken på.
   Trevlig kväll!

  2. Mona,
   Tack och lov för politiker som sätter Kungen, kyrkan och försvaret högt. Det tror jag även att de flesta svenskar gör.

 8. Löfven gillar att frottera sig med högadeln, men han borde hellre ta tag i sjukvårdskrisen och i synnerhet i sitt gamla län. Han har ju en gammal mamma som kanske kan behöva sjukvård och i så fall blir skickad länet runt i jakt på vård. Men han har inte vågat sig hit på länge. Det är roligare med prinsfödelser, förstås.

 9. Alla som är villiga monarkister som villiga kristna medlemmar i den svenska kyrkan, kom ihåg att rösta i kyrkovalet. Själv så slipper jag gladeligen göra detta och jag slipper också som tur är kyrkoavgiften. Tyvärr slipper jag än så länge inte den monarkiska tvångsskatteavgiften men här gör jag som de flesta demokrater gör – ser framåt mot den dagen jag har friheten att slippa den.

 10. Det var ett hemskt hackande på vissa synpunkter. Alla har rätt att uttrycka sina åsikter och sen behöver vi inte svara på kommentaren på ett otrevligt sätt. Visa respekt mot varandra i stället.

 11. Var detta sällskap i New York och bekräftade att Leonore var “rätt” barn också?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

Annons

Laddar