ANNONSSAMARBETE MED EUCERIN
Artikeln innehåller reklamlänkar

En jämn och återfuktad hud efter 50 – här är produkterna som ger resultat

21 nov, 2022, 08:02 
AvJenny Thorell
Efter 50 blir vår hud torrare, mindre spänstig och pigmentfläckar kan dyka upp – men med rätt produkter kan du få förnyad lyster och mindre rynkor. Så här gör du för att hitta en hudvårdsrutin som passar för just din huds särskilda behov.

Hudvård för mogen hud behöver inte vara krånglig eller kostsam, men vad den däremot bör vara är resultatinriktad på de förändringar som sker med huden när vi åldras. När vi är 50+ förändras nämligen hudens struktur – och vår hudvård behöver vara fokuserad på att ge oss fukt, spänst och lyster. Att uppdatera hudvårdsrutinen i takt med att vi åldras kan därför hjälpa oss att få en hud vi trivs med, trots att den förändrats.

I takt med att vi blir äldre förändras också hudens behov. Många kan uppleva att huden har blivit torrare med åren och tappat sin spänst och lyster. Att stärka huden med rätt produkter kan vara ett steg på vägen för att ta hand om vår hy när den åldras – och det är något som Eucerin med sin innovativa guldserie Hyaluron Filler + Elasticity, har tagit fasta på.

eucerin guldserie
Eucerins guldserie fokuserar på resultatinriktad hudvård för 50+ och ger spänst, fasthet och lyster.

Produkter med aktiva ingredienser

Guldserien från Eucerin har utvecklats särskilt för att hjälpa mogen hud att se och må så bra som möjligt – hudvårdsserien ger dig en mer återfuktad, slät och strålande hud. Men en annan viktig detalj med serien är också att de numera också ger resultat på pigmentfläckar. En undersökning* som gjordes i våras frågade nämligen kvinnor 50+ vad de saknade i sin hudvård och majoriteten berättade att de saknade produkter med pigmentsreducerade egenskaper. Eucerin har därför utvecklat sin produktserie så att den nu också innehåller ämnen som bidrar till att reducera pigmentfläckar.

Dag- och nattkräm

Dag- och nattkrämen Hyaluron Filler + Elasticity Day och Hyaluron Filler + Elasticity Night innehåller återfuktande hyaluronsyra som fyller ut rynkor och och ett nytt Kollagen-Elastin komplex som ökar hudens kollagenproduktion och stödjer cellförnyelsen. Dag-och nattkrämerna innehåller också den patenterade ingrediensen Thiamidol som effektivt reducerar och motverkar oönskade pigmentfläckar. Dagkrämen finns tillgänglig med SPF 15 och SPF 30.

Serum

kräm

Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum minskar pigmentfläckar, ökar hudens spänst och slätar ut mogen hud. Med hjälp av den patenterade och unika ingrediensen Thiamidol reduceras pigmentfläckar och hjälper till att minska melaninproduktionen i huden, vilket förhindrar nya fläckar att uppstå – första synliga resultatet kan väntas efter 2 veckor. Hyaluronsyra hjälper huden att behålla sin naturliga fuktbalans och den aktiva ingrediensen Arctiin förbättrar hudens elasticitet.

serum

Ögonkräm

Även ögonkrämen Hyaluron-Filler + Elasticity Eye SPF 20 jobbar som resten av serien genom att förbättra hudens spänst och fylla ut rynkor. Formulan som innehåller Kollagen-Elastin Komplex ökar hudens elasticitet och ger ökad lyster. Som en skyddande bonus innehåller ögonkrämen också SPF 20.

ögonkräm

Glöm inte händerna

När det kommer till hudvård så lägger många av oss krutet på ansiktet, men Eva tipsar om att inte glömma händerna, eftersom även de åldras. Med Hyaluron-Filler + Elasticity Hand Cream, en handkräm med SPF 30 så förbättras hudens spänst, pigmentfläckar minskar och händerna skyddas mot för tidigt åldrande samtidigt som de återfuktas.

handkräm

Eucerins Hyaluron Filler + Elasticity-serie finns just nu till 30% rabatt här (länk till Doz Apotek)

* Undersökningen gjorde av OMD Insight and Partners på uppdrag av Eucerin. Totalt deltog 500 kvinnor i åldern 50+. Undersökningen gjordes mellan 4-12 maj 2021.