Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Helena Trolle-Kallenbäck bjuder på vegetariskt på Östermalm

09 jan, 2018, 10:05 
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamer som bjuder på en utsökt middag. Helena Trolle-Kallenbäck lagar en lyxig risotto med svamp som uppskattas av vännerna.
Annons

 

– Mat ska innebära skönhet och glädje, antingen man äter den i goda vänners sällskap eller ensam. Jag lägger upp maten vackert, dukar fint, tänder levande ljus och häller upp ett glas gott vin – även om det bara är jag vid matbordet, säger skådespelerskan Helena Trolle-Kallenbäck, som i dag bjuder tre av sina äldsta och bästa vänner på en trivsam middag i sin bostad på Östermalm i Stockholm.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Helena Trolle-Kallenbäck lagar mat
Mat är skönhet och glädje!

Det blev en Motalaträff eftersom samtliga kommer därifrån. Helena, som varvar sin tid mellan sitt hem i Skåne och sin lägenhet i Stockholm, har – erkänner hon – aldrig haft mat som huvudintresse i livet. När hon är ensam äter hon gärna sallader.

Annons

– Sallad kan varieras i alla möjliga former, vill man göra dem mer matiga kan man ha i ris och pasta. En väldigt god variant som jag ibland gör är rysk sallad med rödbetor,  inlagd gurka, ägg och potatis.

Fin dukning hemma hos Helena Trolle-Kallenbäck
Vackra blommor, tända ljus och brutna servetter, här låter Helena fantasin flöda.

– Matlagning har aldrig varit något huvudintresse, för mig har konsten och kulturen kommit i första rummet. Men mina föräldrar tyckte jag skulle lära mig sköta ett hem och skickade mig till en hushållsskola i Uppsala. Jag lärde mig visserligen att baka, sylta och safta hjälpligt, men den mesta tiden ägnade jag åt att roa mig. Jag tog plats i en familj och för pengarna jag tjänade tog jag tåget in till Stockholm och gick på Operan!

Annons

Just dagens middag är ganska lättlagad och helt köttfri, vilket Helena uppskattar, med en vegetarisk förrätt, en risotto med svamp, som gästen Kattis själv har plockat i skogarna i Östergötland och sist en krämig citrontårta. Ekologiska viner serveras till.

Se hela receptet HÄR!

Helena med sina äldsta och bästa vänner, alla från Motala. Ralph Edenheim, antikvarie och ledamot av gastronomiska Akademien, med hustru Katarina ”Kattis”, konstnär, och Britt Marie Aruhn, hovsångerska.
Helena med sina äldsta och bästa vänner, alla från Motala. Ralph Edenheim, antikvarie och ledamot av gastronomiska Akademien, med hustru Katarina ”Kattis”, konstnär, och Britt Marie Aruhn, hovsångerska.
ekologiska viner, det vita Falanghina del Sannio och det röda I Sassi, båda från Italien. Drinken är den friska champagnen Jean Marie.
Till maten serveras ekologiska viner, det vita Falanghina del Sannio och det röda I Sassi, båda från Italien. Drinken är den friska champagnen Jean Marie.

Här har du Helenas meny

Se hela receptet HÄR!

Av: Ann Löfberg Foto: Per Arvidsson

Annons