Kungen och drottningen på prinsbröllop i Coburg

Kungen och drottningen på prinsbröllop i Coburg
Annons

Hubertus Coburg-Sachsens och Kellys bröllop

Vilken bröllopsyra och vilken nostalgi! Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsades som popstjärnor då de gästade arvprins Hubertus av Saxen-Coburgs och  Kelly Rondestvedts bröllop i Coburg, Tyskland.

Annons

Med en varm kyss beseglade arvprins Hubertus av Saxen-Coburg, 33, och amerikanska hustrun Kelly Rondestvedt, 34, sitt just ingångna äktenskap. Och sällan har väl St. Morizkyrkan i tyska Coburg badat i sånt härligt sommarljus som nu, det var som om solen rullat in genom kyrkporten och strött glans över brudpar, bröllopsgäster och blomster. Alla var så glada.
Kung Carl Gustav och drottning Silvia log varmt i sin bänkrad och möttes, när de kom, av ett öronbedövande jubel från de tretusen åskådarna som samlats utanför helgedomen för att kolla in noblessen som så elegant portionerades ut “pö om pö” ur de blankputsade limousinerna. Och tala om populära, kungen och Silvia hälsades som rockstjärnor vilket inte är så underligt – kungens mamma prinsessan Sibylla var ju faktiskt Coburg-tös och gifte sig i här Morizkyrkan med Sveriges arvprins Gustaf Adolf år 1932, och Silvia är ju halvtyska och snudd på nationalhelgon, så hennes och makens närvaro uppskattades. Silvia var så söt i vipp-prydd koaff och turkos sidendräkt.

400 gäster kom till bröllopet

Fler prominenta gäster (400 inalles) : exkung Simeon av Bulgarien och drottning Margarita i grönprickig sidendräkt, prinsessan Astrid av Belgien i djupblå klänning med gulspräcklig jacka och så långe maken prins Lorenz bredvid. Vidare: prins Leopold av Bayern med vackra hustrun Ursula, prinsparet Kubrat och Carla Maria av Bulgarien, greveparen Alexander och Nadja av Schaumberg-Lippe, Wolfgang & Leonille av Yenburg-Buendigen, prinsparet Karl Emich och Isabel av Leiningen och så kaffekungen Albert Darboven med fru Edda.
Men åter till brudparet, Hubertus och Kelly!
Hubertus är alltså son till prins Andreas av Saxen-Coburg & Gotha och dennes hustru Carin Dabelstein, stolt riddare av Ducal Saxen-Ernestine orden och inbiten golfare. Sedan fem-sex år jobbar han som investerare i New York och det var på banken som han kom i kontakt med charmiga Kelly för två år sedan och blev blixtkär. Kelly arbetar också inom banking, kommer från Pensacola i Florida och är sportig och supersocial. Kelly eskorterades in i kyrkan av sin stolte, medaljprydde och hisnande bländvite far, kapten Christian Rondestvedt. Vigselförättare var Cobergs borgmästare Norbert Kastner och ceremonien skedde på två språk.
– Vi är så lyckliga! jublade Hubertus och Kelly och pussade än en gångutanför kyrkan innan det var iväg med häst och blåblomsmyckad vagn till den stundande bröllopsmiddagen med massor av delikatesser och champagne.

Av Marianne Rolfstadius
Foto: All Over Press

[smooth=id: 41; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Kungen och drottningen på prinsbröllop i Coburg”

 1. Birgitta skriver: 26 maj, 2009

  Oj… Så här vill jag se Silvia ofta…Mycket näpet och klädsamt…Jättefin !


 2. Lollo skriver: 26 maj, 2009

  Tack vare sin skönhet blev Silvia gift med Kungen, tänk om hon hade varit alldaglig som jag, vem hade hon blivit gift med då? En cykelreparatör kanske eller en snickare?


 3. Lollo skriver: 26 maj, 2009

  Finns det närbild på silvias örhängen, jag tror att de är nya


 4. Gittan skriver: 26 maj, 2009

  Helt rätt Lollo..
  Vore roligt om vi fick lite mera närbilder på våra kungligheter när de representerar..Ofta är ju smyckena det som är pricken över i:et..
  Skärpning DAM ! Vi vill ha kommentarer om smyckena dessutom.


 5. sofia skriver: 26 maj, 2009

  Jag tycker mest Silvia ser ut som en gammal hushållerska på den här bilden. Vad är det hon har i håret?!


 6. Natasha skriver: 26 maj, 2009

  Håller med – Silvia är väldig elegant (as usual) och på den här bilden, särskilt om man tittar på de andra kungliheterna:
  1. Prinsessan Astrid av Belgien och maken prins Lorenz –
  Fel längd på klänningen, särskild om man har tjocka ben
  2. Prinsparet Karl Emich och Isabel av Leiningen –
  ”Dressed in darkness”? Undrar om hon har sett sig själv i spegel… och vad skulle vi alla säga om någon av våra princessor eller drottning Silvia hade på sig denna/liknande outfit?
  3. Wolfgang och Leonille av Yenburg-Buendigen –
  Hennes hatt ser oproportionellt stor ut. Och han (stackare!) – vad har hänt med hans ben? Förmodligen bara en ”dålig” bild?.. eventuellt tagen ”upifrån”?..


 7. Natasha skriver: 26 maj, 2009

  Sofia, jag gissar att denna kreation kan kallas för “huvudbonad” 🙂


 8. Gittan skriver: 26 maj, 2009

  Natascha..Det är ingen hatt Leonille har på huvudet utan kjolen till en sådan där billig stor docka man kan vinna på Tivoli eller Lisebergs lotteristånd !!
  FÖRSKRÄCKLIGT !!


 9. Natasha skriver: 26 maj, 2009

  Gittan, jag väckte min hund med min skratt!!! Jag bara försökte att vara “diplomatisk” och inte “hyenisera” för mycket 🙂 De där damerna har bevisat en gång till att att vara “kungligt” är ingen garanti på att ha smak.


 10. Lollo skriver: 26 maj, 2009

  Kul gittan att du också intresserar dig för smycken
  Trodde att jag var ganska ensam om det
  Jag skulle vilja veta mer om smyckena som kungens systrar har, historiken tex vem har burit det innan osv


 11. Gittan skriver: 26 maj, 2009

  Lollo…Jag hade aldrig sett ståldiademet innan Victoria började använda det. Kan inte minnas en enda bild där Silvia bär det..Och varför det kan man ju undra..Duger det inte med slipat stål kanske ? Jag tycker att det är ett av de vackrare diademen som Victoria representerar i och jag vet att det också har en historia från den tiden då det tillverkades p g a rådande modetrend, – stålet var nytt !!
  Sedan är frågan om det är privatägt eller “kronjuveler”…DAM får berätta…


 12. sofia skriver: 26 maj, 2009

  ja, men den är förskräckligt lik en sådan där liten hushållerskehatt – om man tar bort pärkorna och kråset då 🙂


 13. Ida Eriksdotter skriver: 26 maj, 2009

  Hur kommer det sig att alla damer är så förtjusta i att visa knäna? Det är mycket sällan den kroppsdelen är välskapt nog för att skyltas med, särskilt hos kvinnor i mogen ålder. Strax nedanför knälängd blir genast stilfullare. Vår egen drottning har i åratal “syndat” på den punkten. Tråkigt nog. Man ser inte yngre ut med korta kjolar. Tvärtom.


 14. bigge skriver: 26 maj, 2009

  Jag gillar inte alla dessa kommentarer som numera finns på hemsidan. Det är väl helt OK att avstå från att titta om man ändå bara måste gnälla sen.
  Ut med er, alla gnällspikar och förståsigpåare, i det vackra vädret coh rör på er i stället. Då blir man både friskare, brunare och kanske snyggare.


 15. Gun skriver: 26 maj, 2009

  bigge och får cancer!


 16. Natasha skriver: 26 maj, 2009

  Undrar varför man läser kommentarer om man inte gillar dem? Det är så enkelt att bara läsa artikel och avstå från att läsa allt som “alla gnällspikar och förståsigpåare” skriver = bullshit med andra ord!.. och dessutom skicka egna kommentarer sedan… I don’t understand…


 17. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 26 maj, 2009

  Vad är kungen arg på denna gång han ser ut som om det varit åsknedslag.


 18. Netaadika.bloggspace.se skriver: 26 maj, 2009

  Maggan, han är nog arg på det mesta vid det här laget. Annars tycker jag att han ser lagom statsmannalik ut, riktigt stilig faktiskt. Men Silvia spärrar upp ögonen och försöker se ut som 20 år igen.


 19. Margarethasolsken skriver: 26 maj, 2009

  Så trevligt att se bildspel från det vackra bröllopet.Mycket stiligt och förälskat brudpar.Vårt kungapar är populära och landets främsta PR. alltid lika vänliga och strålande. De är eleganta och välklädda,tycker verkligen om dem.


 20. Gun skriver: 27 maj, 2009

  Har nog aldrig sett kungen i sådan klädsel förr. Väldigt snyggt faktiskt.


 21. Sophia skriver: 27 maj, 2009

  Nästan alla herrar ser stiliga ut i jackett. Det är tråkigt att plagget inte används så ofta i Sverige längre.


 22. Alessandroelle.se skriver: 28 maj, 2009

  Jag tycker att alla har rätt.


 23. Irena. skriver: 28 maj, 2009

  bra sagt, Alessandro, håll ut, håll med!


 24. Bo skriver: 28 maj, 2009

  Neta – Håller med Dig om Silvias uppspärrade ögon som man ser ofta,det ger ett förvirrat intryck och inte representativt. Sen måste jag säga att Grevinnan Nadja av Schaumberg-Lippe verkligen var elegansen själv, riktig klass på hela stilen.


 25. Lolo skriver: 29 maj, 2009

  Tror ni att det är samma halsband som bruden bär som är på detta kort
  se länk
  http://www.royal-magazin.de/england/albany/albany-snake-bracelet.htm


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar