Triss i kungligheter på romantiskt bröllop

Triss i kungligheter på romantiskt bröllop
Annons

 

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Det var triss i kungligheter när Jan Dinkelspiel och Ellen Stendahl vigdes i helgen. Med på bröllopet var både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Nikolaos av Grekland.

Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Nikolaos av Grekland fanns bland gästerna när Jan Dinkelspiel och Ellen Stendahl i helgen blev man och hustru i Katarina kyrka.

Annons

 

Kronprinsessan Victoria med sin Daniel Westling.
Kronprinsessan Victoria med sin Daniel Westling.

Svensk Damtidning var givetvis på plats för att bevaka bröllopet. Till tonerna av filmen ”Änglagårds” signaturmelodi skred prinsessan Madeleines bästa väninna Ellen Stendahl fram till altaret i Katarina kyrka på Söder i Stockholm för att säga ja till sin fästman Jan Dinkelspiel, även känd som Robinson-Jan!

 

Hon var vacker som en dag i sin vita klänning med puffärm och djupt urringade rygg, och hennes långa blonda hår var uppsatt och delvis dolt under den skira, vackra slöjan. Vid sin sida hade hon sex tärnor och sju bedårande brudnäbbar.

Brudparet såg på varandra länge och man riktigt kunde se dem stråla av förväntan, glädje och lycka. När sångerskan Pernilla Andersson sjöng ”Fields of Gold” rådde det ingen tvekan om saken: Kärleken låg verkligen i luften…

 

Det vackra brudparet Jan och Ellen Dinkelspiel.
Det vackra brudparet Jan och Ellen Dinkelspiel.

Men det var inte bara brudparet som visade sin förälskelse – kyrkan rymde även en stor dos kunglig kärlek! Kronprinsessan Victoria, för dagen fantastiskt vacker i cerise, och hennes Daniel Westling fanns bland de 200 gästerna och kort efter dem kom också prinsessan Madeleine med sin fästman Jonas Bergström.

 

Dessutom hade faktiskt prins Nikolaos av Grekland flugit till Stockholm för att vara med vid bröllopet! Hans flickvän Tatiana Blatnik var tärna och var även hon strålande elegant i en lång grå klänning och höga svarta klackar.

 

Prins Nikolaos av Grekland
Prins Nikolaos av Grekland

Vigselakten, som var cirka 40 minuter lång, bjöd på mycket musik och många tänkvärda ord och var både stämningsfull och personlig. Det var ett väldigt lyckligt brudpar som sedan tog emot familjens och vännernas lyckönskningar ute på kyrkbacken, medan rosenbladen regnade. Och därefter väntade bröllopsmiddagen på familjen Dinkelspiels herrgård Trångsund.

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

75 kommentarer till “Triss i kungligheter på romantiskt bröllop”

 1. Sigris skriver: 29 augusti, 2009

  Häftig klänning Madeleine har! Orange är ju inte direkt vanligt!


 2. Martin skriver: 29 augusti, 2009

  hittade en kul intervju med Fergie btw intressant hon promotar en film “Young Victoria” som hon hade ett finger med i och Bea spelar med i
  http://www.youtube.com/watch?v=g1ETDSwc0Vk


 3. Christina Helsinki skriver: 29 augusti, 2009

  Färgen på Victorias klänning är fin. Men solvargsgrinet???


 4. Irena skriver: 29 augusti, 2009

  Ellen Stendahl är stilig och ser ut som om hon gifter sig med sin systerson…men en Dinkelspiel är alltid en Dinkelspiel, även om han bara räcker upp till ens axel….men troligtvis är det kärlek, Ellen Stendahl kommer inte från någon nykrämar-familj och har förmodligen tillägnat sig vissa värderingar.
  Madeleines klänning är smashing och väcker mitt ha-begär…vill vill vill också ha en sådan! En uppgift för modebloggaren Lotta Wretman; Vad är detta för klänning?


 5. Anna skriver: 29 augusti, 2009

  För ovanlighetens skull föredrar jag Victorias klänning framför
  Madeleines..


 6. JacquelineTrissikungligheter skriver: 30 augusti, 2009

  Brudparet lyser av lycka och förväntan. Hertiginnan av G o H har i och med förlovningen förvandlats till en sexvamp. Ingredienserna är totalblonderat hår, make-upen, klädstilen och dess färgnyanser samt de vältrimmade armarna. Den blivande hertigen Jonas och hans fästmö har sedan förlovningen utstrålat ett lyckorus “recently engaged” och gör det fortfarande.


 7. Amanda skriver: 30 augusti, 2009

  Madeleine slår ju Victoria med hästlängder. Men, det är ju inget ovanligt.


 8. Amanda skriver: 30 augusti, 2009

  Förresten, på de här 2 bilderna är olikheterna på paren så otroligt stora. Jonas håller om Madeleine, precis som på förlovningen, ömt, naturligt, spontant. Victoria ‘ krokar i ‘ Daniels arm, visst, politiskt korrekt, men herregud, stelt och tråkigt.


 9. Irena skriver: 30 augusti, 2009

  Daniel är antagligen lite skakad av sina framtidsperspektiv; Vem skulle inta vara det i hans skor??
  Ett råd till Daniel, ishockeygrabben ifrån Ockelbo: Satsa dina krafter på den svenska idrottsrörelsen, och du kommer att klara dig fint vid Victorias sida. Men glöm för tusan hakar inte att fotboll är världens viktigaste sport!


 10. JacquelineTrissikungligheter skriver: 30 augusti, 2009

  Kronprinsessans ceriserosa-röda klänning vore väl något för den svenske modeskapare som ska rita Victorias brudklänning. Mera tyg upptill och långa ärmar. Förläng sedan tygschoken fram ner mot skorna. Lång slöja förstås.


 11. JacquelineTrissikungligheter skriver: 30 augusti, 2009

  Kanske är det samma person som har låtit sy upp Victorias klänning (bild ovan) som ska göra brudklänningen?


 12. JacquelineTrissikungligheter skriver: 30 augusti, 2009

  De bägge blivande hertigarna ser liksom övriga manliga bröllopsgäster ut som svarta skalbaggar. Men snygga är dom och stiligt ser det ut.


 13. Irena skriver: 30 augusti, 2009

  Precis Jackie: Mer tyg upptill: Det fulaste som finns är djupt urringade eller blottade axlar till brudklänningen.


 14. Anna skriver: 30 augusti, 2009

  Tycker att både Victoria och Madeleine var alltför urringade..


 15. Sara skriver: 30 augusti, 2009

  Någon som vet ngt mer om Fru Dinkelspiel?


 16. Margareta Jansson skriver: 30 augusti, 2009

  “prinsessan Madeleines bästa väninna Ellen Stendahl fram till altaret i Katarina”
  Kan man ha mer än en bästa väninna?? Undrar, därför att vid varje tillfälle någon av prinsessornas väninnor gifter sig, döper sina barn, förlovar sig etc. är den aktuella väninnan alltid “prinsessans bästa väninna”. Jag tycker ni ska sluta att kalla alla prinsessornas väninnor för “bästa väninna” ni kan ju i stället skriva “en av prinsessans bästa väninnor”.

  Tycker
  Maggie


 17. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Det är nog manga som vill vara “sessans” bästa väninna….
  Margareta har helt rätt, man har en bästa!!!


 18. Christina Helsinki skriver: 30 augusti, 2009

  Många gånger funderat om man som blivande prins eller prinsessa, genast kan hitta någon bästis från kretsarna. De bästa vännerna brukar finnas från tidig barndom och ungdom.

  Nu är Daniel ´bästa vän´med K-J Persson. Marys bästa väninna, heter hon Amber Petty, är glömd, och Marys nya bästisar är någon som passar. Vänskap, det är något helt annat.


 19. Martinecremefraiche.blogg.no skriver: 30 augusti, 2009

  Victorias kjole var utrolig fin!


 20. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  De bästa vännerna brukar man ha med fran ungdoms-o. studenttiden, när alla lever “lika”… Glädjande nog fick jag ett par riktigt goda vänner till ur kretsen föräldrar till mina barns kamrater….


 21. JacquelineTrissikungligheter skriver: 30 augusti, 2009

  Det är väl för att av och till umgås hon mer eller mindre med de olika väninnorna. För att ingen ska känna sig mer åsidosatt av att någon kallas “bästa väninna” i pressen, måste man skriva “bästa väninna” om alla. Hon är väl rädd att förlora dem de är bra att ha. Håller med Margareta Jansson, det är bättre att skriva “en av prinsessans bästa väninnor”.


 22. Christina Helsinki skriver: 30 augusti, 2009

  Rose,

  Men då har man ett gemensamt, genuint intresse via barnen. Men att hoppa in i kretsen och halvt vara tvungen att lämna sin bästisar, så är nog för mig en artificiell vänskap. Tror nog att det är litet strösått med Daniels och Marys vänner, sedan ungdomen, på de kungliga festerna.


 23. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Westlings bäste vän sägs numera vara Allessandro Catenacci, jag för min del kan inte finna gemensamma nämnare dem emellan….
  Hoppas Westling har klokhet värna om de vänskaper han besatt innan tiden med kungahuset!!!


 24. Christina Helsinki skriver: 30 augusti, 2009

  Men Catenacci, är en affärsman. Kanske det är nyttigt att vara vänner, både för Catenaccis restauranter och Westlings gym. Men hur många av Westlings nära vänner har blivit bästis med Victoria?


 25. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Catenacci är av annan kaliber än Westling….


 26. MollyMolly skriver: 30 augusti, 2009

  Victorias kjole er nydelig tilhenne. Fargen kler henne særs godt.
  Men hvem er denne Dinkelspiel? Så i Expressen at han har kallenavnet “Robinson” Dinkelspiel fordi han hadde vært med i dokusåpen Robinsom på TV. Det er vel litt uvanlig for en kongebarn-venn?


 27. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 30 augusti, 2009

  Anna, både Madeleine och Victoria har ju schalar med sig för att ha i kyrkan. Sen är det ju kalas och då kan man vara (nästan) hur hurringad som helst.


 28. MollyMolly skriver: 30 augusti, 2009

  Riktig observert Neta! Prinsessene går uten sjalene til ære for fotografene! Så blir det litt mere blikkfang for leserne og noe mer og kommentere for slike som oss!


 29. Karin skriver: 30 augusti, 2009

  Victoria var aldeles nydelig. Gallakjoler skal være utringede, og Victoria kan absolutt bære en slik kjole.


 30. sofia skriver: 30 augusti, 2009

  Madde sticker ut med hästlängder igen före
  Victoria! Något bättre där ändå Vickan! Stilpoäng! Intressant att Ellen Stendahl är så god vän med Tatiana Blatnik att T var tärna. Någon som vet hur de unga damerna känner varandra?


 31. Annatwink.se skriver: 30 augusti, 2009

  Madeleines klänning kommer från Oscar de la Renta….väldigt snygg! En av mina favoriter från sommarkollektionen 2009.

  http://www.style.com/fashionshows/complete/slideshow/S2009RTW-ODLRENTA?event=show1862&designer=design_house78&trend=&iphoto=49


 32. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  tank om man hade haft en dotter som kladde sig sa val som Madeleine
  och var sa trevlig o snygg…. 🙁


 33. Christina Helsinki skriver: 30 augusti, 2009

  Anna,

  Tack för linken, men nu ser ju klänningen helt annorlunda ut på den asmagra mannekängen. Tycker att den inte är så bra på Madeleine. Litet kärringhängig. Hon passar nog bättre i en annan typs klänning.


 34. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Det är mkt sympatiskt av Dig, Martin, att Du skriver “dotter” o. inte nagot annat…..


 35. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  men Rose jag har tva soner redan 🙂 ville haft fem barn men sa bidde det inte…nur zwei stora familjer har mer kul i regel…. tank vilken stolthet en fader kanner for sin sota dotter och vad en dotter betyder for honom i retur….!! fraga Neta hon vet…!!


 36. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 30 augusti, 2009

  Tror faktiskt att Martin menar det. En dotter alltså. Men jag kanske är naiv?


 37. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  hmmm missar jag nagot har??? ??


 38. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 30 augusti, 2009

  Kommentarena går om varandra här. Ja, Martin, så är det. Pappa och dotter, alltså. Kram.


 39. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Ja där kommer katoliken fram i mig….Andra krafter styr….Är fint Du har tva söner, Martin!!!


 40. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  hugs and kisses i gar hade vi 90 grader i SF ovanligt for oss dvs ca 31 grader men i Sacramento hade dom 41 grader C inte ovanligt for dom
  PBS visade en entimmesshow om Roger Moore “A Question of Class”
  mkt bra o trevligt Moore var min hero nar jag vaxte upp . The Saint var toppen och jag formade mig efter honom sa kanner ni Simon templar sa kanner ni mig eh nastan 🙂 sen var det ju the Persuaders med Tony Curtis pa 70 talet den var trevlig ocksa…
  http://www.youtube.com/watch?v=IHcUJs1oWWs


 41. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  och dom ar fina personligheter dess battre ocksa man kan vara stolt som fader 🙂


 42. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  kul att fler o fler bidrager med laenkar sa att man lar sig nagot nar man spexar har !! tack till alla som gor det !!


 43. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Simon templar älskade jag!!! Roger Moore var mkt mer cool än Tony Curtis i “Die Zwei” (The Persuaders) – älskade den serien….
  Här har i haft en angenäm sommar med i snitt +30° minst varje dag skuggan, annat var det 2007 da vi hela juli
  hade +45° skuggan dagstid….Problemet är när det inte svalkar pa nätterna, da lider man….


 44. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Just det Martin, man skall uppskatta de barn man “fatt”, är en enorm gava, att säga ja till livet…..
  Nu säger jag Gute Nacht för ikväll, imorgon börjar allvaret igen, da aker klockan pa armen igen….


 45. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  ajaj aj da far vi inte se mycket av Dig ha det bra och kom snart ater
  “wiederschlafen” hehe att det blir sa varmt i Wien det visste jag inte..
  har i SF ar det som regel bara 20+ pa somrarna men inat landet puuuh
  32 grader ar svalt 🙂 i fyra manader…. 🙁


 46. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  skall kanske tillaggas att det dock svalkar av om natten runt Sacramento sa mornarna ar skona med sadar 20 grader inte som i Phoenix dar det fortfarande ar 34 klockan fem AM ock 44 grader klockan tolv 🙁


 47. Anna skriver: 30 augusti, 2009

  Läste nyss att det var 30 meter höga lågor norr om LA.
  Konstigt att det inte blir såna skogsbränder i Florida..


 48. Irena skriver: 30 augusti, 2009

  Martin: Innan lågorna slickar dig i baken: fly ut i havet! Utgår ifrån att du äger en båt.
  Glöm inte att ta med champagnen.
  Och mustaschpressaren…


 49. Irena skriver: 30 augusti, 2009

  Goden aben. ROFL.


 50. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Som i München da, temp. sjunker pa nätterna sa varje sommarmorgon börjar frisk med eteriska pinjedofter o. sa kommer hettan under dagen….
  Hamburg är konstant “unbeständig”, dvs Dauerregen….
  I Schweiz där jag bodde som barn var det perfekt, riktiga somrar, riktiga vintrar, svalkan fran sjön – men sa ser man det kanske med barns ögon….


 51. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  ak till Denver dar sager dom “om Du inte gillar vadret stanna tjugo minuter till.”.. 🙂


 52. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Irena, köstlich…..


 53. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  Irena det ar bra med Dig for man far skratta mycket nar Du ar med
  Anna det regnar i Florida men i Calif regnar det inte pa 6 + manader i strack sa det blir liasom torrt i backarna…regn fran medio oktober till slutet pa mars ungefar….om Du ser en film snutt fran Calif om sommaren och nagot ar gront sa ar det sakert bevattnat allt gras ar brunt om sommaren annars…som pa Oland 🙂 vackert med de slopande kullarna som har tva farger lejongult eller vargront beroende pa arstid
  tres jolie…!!


 54. hilde skriver: 31 augusti, 2009

  Victorias kjole var flott,den kledde hun. Madeleines kjole var kjedeligere.
  De hadde flottere kjoler enn bruden. Liker enkle brudekjoler men den skal ikke være for enkel heller. Selvfølgelig kan en brud ha bare skuldre eller utringning på kjolen,det er flott. Det er din egen kroppsfasong som avgjør hvor vellykket det blir.


 55. JacquelineTrissikungligheter skriver: 31 augusti, 2009

  Sofia aug 30. Har räknat ut att Tatiana presenterades för Ellen när Madeleine och Ellen var i Madrid. Eller också i London där Nicolaos och Tatiana bor.


 56. JacquelineTrissikungligheter skriver: 31 augusti, 2009

  Chr.Hels. aug 30. Håller inte med dig. Klänningen smickrar och framhäver M:s speciella skönhet. Hertiginnan av H o G kan beställa “samma” klänning i olika färger med “samma” midjeskärp i annan ton eller kontrasterande.


 57. Jenny skriver: 31 augusti, 2009

  Nja, varför skulle Tatiana väljas som tärna om hon och Ellen presenterades först i Madrid? För jag antar att du menar då Ellen och Madeleine var där och shoppade för tre månader sen? Men har inte Ellen arbetat som modell? Kanske var det då hon och Tatiana lärde känna varandra?


 58. JacquelineTrissikungligheter skriver: 31 augusti, 2009

  Den blivande hertigen av Vastergotland verkar vital och på gott humör. Hertiginnan av V-gotland är sprudlande glad, det klär henne med några kilo extra och är bra för humöret. Att lägga på sig några kilo till varför inte. Passa på och ät gott det är långt kvar tills det är dags att börja tappa kilon inför dagen BD bröllopsdagen.


 59. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 31 augusti, 2009

  Hertig Jonas ser ut som en ung gud på bilden ovan och prinsessan ser ut som en ängel. Vilket par.
  Jag tycker att Madeleine är precis lagom nu. Hon kan hålla den här vikten och behöver inte banta inför den stora dagen.


 60. Christina Helsinki skriver: 31 augusti, 2009

  Neta,

  Håller med dig. Madeleine har kvinnliga former på rätt ställe. Skulle ändå önska att hennes behag skulle vara litet mer ´push up´, i den där klänningen. Men snygg är hon, och han också.

  Madeleine behöver inte banta. Dessutom kan hon bli en stilikon, för de här nervsvaga som beundrar fru Beckham.


 61. Christina Helsinki skriver: 31 augusti, 2009

  eller var det Beckman. Un peu mechant!


 62. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 31 augusti, 2009

  Un peu méchant, oui, mais bien trouvée. Skönt att det inte bara är jag som är den elakaste…..


 63. Christina Helsinki skriver: 31 augusti, 2009

  Hur kommer det sig att Anja, Marys stylist, alltid hittar på kläder som Mary faktiskt bär upp?http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2009/8/Kronprinsparret%20til%20Index%20Award.aspx


 64. Christina Helsinki skriver: 31 augusti, 2009

  Iinken lyckades inte, nytt försök.


 65. JacquelineTrissikungligheter skriver: 31 augusti, 2009

  Neta = Aline ? Du har väl hört Christophe sjunga om Aline? Jag lägger inte in franska ord eftersom det är många äldre som inte läst franska.


 66. Martin skriver: 1 september, 2009

  haha vad menar Du Jackie ?? manga aldre som inte last franska??
  tvartom det ar maaaaanga yngre som inte last franska tyvarr..!!!
  Neta’s franska ar mer an bra…!! ar det nat jag har svart for att det nar folk second guessar och forsoker vara “taktfulla” Gud vad fel det blir !!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=uqoWJfauQe8


 67. Martin skriver: 1 september, 2009

  och dessutom ar det taktlost att delge lasekretsen nedsattande fordomar
  battre da att gora men inte forklara !!!


 68. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 1 september, 2009

  Jacqueline,
  Jag kände inte till Christophe (är väl för ung ännu 🙂 men googlade på texten till Aline, som var fin, påminde mig en aning om Jacques Prévert. Kolla hans Barbara!!!!

  Förstår bara inte varför du kopplar Aline till mig. Stort frågetecken.


 69. Martin skriver: 1 september, 2009

  Neta laenken i nr66 ar sangen direkt med Christophe…..!!


 70. Netaadika.bloggspace.sett skriver: 1 september, 2009

  Förstod det Martin, tackar, tackar, har lyssnat också…tyckte texten var bäst som den var ändå.


 71. Martin skriver: 1 september, 2009

  bueno entonces 🙂


 72. Rose skriver: 1 september, 2009

  Underbart med sa manga frankofiler i forumet, känner mig i gott sällskap…
  Själv älskar jag “Le fabuleux destin d’Amélie”, kände igen mig i hennes funderingar, hm….
  http://www.youtube.com/watch?v=aip3836VtZ0


 73. Louise skriver: 17 september, 2009

  Jag älskar att läsa om prinsessvännernas bröllop. Prinsessorna är alltid så rätt klädda och är riktiga svanar.


 74. Martin skriver: 17 september, 2009

  i forstone trodde jag att Rose var tillbaka men vi far vanta lite till??
  japp det ar en speciell film….men denna ar dubbelt sa bra Rose:
  http://www.youtube.com/watch?v=YJ1Nh1GRdUg
  en parla !!


 75. Gary skriver: 18 september, 2009

  Varför skriver Svensk Damtidning och liknande tidningar allt:
  “Victoria och hennes Daniel” eller
  “Här kommer Victoria med sin Daniel”

  Har hon köpt honom? Är han inte en egen person?
  Räcker det inte att skriva: Här kommer Victoria och Daniel?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar