Alla hjärtans dag-gåvor med kunglig glans

Alla hjärtans dag-gåvor med kunglig glans
Den svenska kungafamiljen rymmer, som bekant, flera starka formgivare och designers. Skäm bort någon du tycker om på Alla hjärtans dag med dessa kungliga gåvor.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Det första gemensamma projektet för Carl Philip Bernadotte och designkollegan Oscar Kylberg, som ju formger produkter under namnet Bernadotte & Kylberg, var en serie skålar och tallrikar gjorda för Gustavsbergs porslinsfabrik. Det har också blivit textil för Åhléns, skålar för Stelton, glasögon från Synsam och glas (prisbelönta sådana!) för Zwiesel Kristallglas – bland annat.

Annons

– Våra ledord är ”change through design”, vi vill åt den där förändringen, förflyttningen och göra skillnad, har prins Carl Philip berättat i en intervju med svenska ELLE.

– Varje uppdrag är en resa och en skola för oss och det är många delar som är viktiga. Vi har inte bara en förkärlek till designprocessen men även för hantverket, har Oscar Kylberg fyllt i.

Designduon Bernadotte & Kylberg
Designduon Bernadotte & Kylberg.

”Magiskt att se produkterna i hemmamiljö”

Hur känns det då för designduon att se sina produkter – på andra, hemma hos andra?

– Det är magiskt att se våra produkter användas i hemmamiljöer i alla världens hörn. Om man möter någon på stan som bär vår jacka eller om man kommer hem till någon som till exempel har en av våra vaser. Det är en otrolig känsla!, har Oscar Kylberg avslöjat.

Men, vilka produkter använder de själva?

– I alla våra designsamarbeten har vi utgått ifrån oss själva så vi använder nästan allt – det beror på vilket rum man är i! Vi har just nu mycket blommor hemma så vi använder våra vaser flitigt, har Oscar Kylberg berättat.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Duon har även talat en hel del om hur de kompletterar varandra.

– Oscar är en väldigt duktig illustratör och mer konceptuell medan jag är mycket mer detaljorienterad. Det som dock är väldigt intressant är att vi ofta byter roller, beroende på vilket projekt vi gör, har prins Carl Philip slagit fast.

– Det är pendeln mellan en kreatör och en perfektionist som vi båda växlar mellan. Det är strävan efter den perfekta lösningen som förenar oss. Vi ger oss inte förrän båda är nöjda, har Oscar Kylberg fyllt i.

Bernadotte & Kylbergs design – i butik nu!

Bernadotte & Kylbergs design finns förstås ute i butik nu – ständigt lika aktuell. I dag, på Alla hjärtans dag, kan du klicka hem några av produkterna – och ge i gåva till någon du tycker om.

Vinglas

Ljuslykta

Vas

Skål

Och så – två bubblare! Dessa ting är inte designade av Bernadotte & Kylberg utan av designprinsen prins Sigvard Bernadotte.

Termoskanna

Bunke designad av Sigvard Bernadotte

Margaretheskål i rostfritt stål. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Läs mer:

Foto: TT/Bernadotte & Kylberg

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar