Betyg på kläderna! De klädde sig bäst på Polarprisgalan 2019

johanna lejon om polarprisklänningarna
Alla var där! Men vad bar de egentligen – och vem klädde sig bäst? Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon betygsätter Polarprisets snyggaste klänningar.
Annons

Polar Music Prize, Polarpriset, har funnits sedan slutet av 1980-talet – 1989 – och är ett internationellt musikpris instiftat av den svenska musikproducenten Stig-Erik ”Stikkan” Andersson. Det första Polarpriset delades ut 1992 och sedan dess har det varje år tilldelats musiker, grupper eller institutioner som gjort betydande insatser för musiken.

Annons

Årets prisceremoni och bankett ägde rum i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm och för andra gången någonsin delades Polarpriset ut till tre pristagare – och det var inga mindre än hiphop-ikonen Grandmaster Flash, violinisten Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing for change som fick äran att ta emot 2019 års utmärkelse.

Annons

De klädde sig bäst på Polarpriset 2019

Alla var där under årets Polarprisgala – men vad bar de egentligen och vem klädde sig bäst? Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon sätter betyg på klänningarna.

Kronprinsessan Victoria

👑👑👑👑👑

Här visar kronprinsessan Victoria var modeskåpet ska stå! WOW! Vilken fingertoppskänsla av både Victoria och hennes stylist Tina Törnqvist, nu visar duon att de är med i matchen – på allvar. Klänningsvalet i år föll på Selam Fessahaye – designern (och stylisten) som fick Sveriges modeelit att gråta (ja, exakt – riktiga tårar) på modeveckan, hösten 2018. Mer sådant här! Så otippat men också SÅ rätt. Jag älskar den här looken – och jag älskar att hon valde Selam.

Victoria

Prinsessan Christina

👑👑👑👑

Sommarens nyckelplagg är, givetvis, kaftanen! Och vem är, som så ofta, helrätt ute? Jo, prinsessan Christina. Den här underbara Puccikaftanen för tankarna till Grace Kelly (eller prinsessan Grace om man så vill) på 1970-talet. Tidlöst men samtidigt SÅ trendigt!

Christina Polar

Drottning Silvia

👑👑👑👑

Queen S! Så elegant, så sober. Jag älskar drottningens skira sommarklänning, och den vackra sjalen över axlarna. En look många borde kopiera i midsommar. Frågan är bara: varför bär drottningen inte rosa oftare?

Drottning Silvia

Prinsessan Sofia

👑👑👑

Tre ord: Lana del Rey. Det tycks vara den amerikanska Born to die-sångerskan som agerat stilikon för Sofia inför Polarprisgalan 2019. Blommorna i håret, örhängena i guld, den romantiska klänningen – och så, såklart, den tunga svarta eyelinern. Allt för tankarna till Lana. Klänningen, från Dolce & Gabbana, har ett par år på nacken (det är dock första gången Sofia bär den), men jag gillar den skarpt. Däremot tycker jag att örhängena OCH diademet är en smula för mycket. Det är dock dubbelt – det ÄR ju härligt att kungligheterna tar ut svängarna.

Sofia Polar 2019

Amanda Lind

Annons

👑👑👑

Kulturskolan räddade mitt liv och har format mej till den jag är”. Så står det på kulturminister Amanda Linds klänning, designad av Beckmansstudenten Jannica Hagfors. Klänningen är ett tydligt statement, och bakgrunden till hela kreationen är den namninsamling som gjordes då utvecklingspengarna till kulturskolan hade tagits bort.  Jag gillar det här! Mode är politiskt och här ser vi en designer – och minister – som verkligen tar fasta på det.

Amanda Lind

Emilia de Poret

👑👑👑👑👑

Kan man se mer royal ut – utan att vara kunglig? Den här kreationen är något av det vackraste jag sett. Jag älskar den rosa färgen, glittret, bandet i midjan och den höga kragen. Och så, pricken över i: de breda ärmarna! Och ser ni hur snyggt Emilia de Poret bär upp denna blåsa? Designern bakom outfiten är Selam Fessahaye, samma kvinna som ligger bakom Victorias klänning.

Emilia de Poret

Eva Röse

👑👑👑👑👑

Sommarens drömlook står Eva Röse för! Älskar det utslagna håret och det röda läppstiftet. Gul är en underskattad färg som förtjänar mer kredd! Och kredd – det fås här! Klänningen kommer från House of Dagmar och väskan är från Svenskt Läder By Anna.

Eva Rlse

Eva Dahlgren och Efva Attling

👑👑👑👑

Couplegoals! Här visar Eva och Efva två underbara outfits. Så olika men ändå SÅ rätt båda två. Silverbyxorna och den svarta klänningen – wow! Exakt så kan du styla klänningen en småkall sommardag. Och så Efva Attlings underbara Selam Fessahaye-klänning! Jag. Har. Inga. Ord. Vilken karamell! Känner ni igen den rosa blåsan förresten? Exakt en likadan bar Emilia de Poret på årets ELLE-gala. Den rosa miniväskan från ATP Atelier är också en favorit.

Eva Dahlgren

Jessika Gedin

Annons

👑👑👑

Jessika Gedin ser ut att återigen ha valt favoritdesignern Emelie Janrell. Och Emelies design klär henne perfekt. Jag gillar det utslagna håret och makeupen. Ingen bär upp röd ögonskugga som Mrs Babel.

Jessika Gedin

Jill Johnson

👑👑👑

Blomapplikationerna tycks vara här för att stanna. I alla fall hos våra svenska designers. Jill Johnsons dramatiska blåsa är skapad av Lars Wallin. Och nog är den ett hantverk alltid. Jag gillar det svarta och röda, det är lite ovanligt om sommaren – ett härligt och nyskapande val som bryter av från allt det pastelliga som annars regerade under årets Polarprisgala.

Jill Johnson

Jenny Strömstedt

👑👑👑👑

Känner ni igen den här designen? Det gör ni helt rätt i! Jenny Strömstedt bar nämligen Jennifer Blom – samma designer som skapade kronprinsessans Nobelklänning 2017. Den blå färgen funkar superbra med Jennys vackra blå ögon. Och så underbart kul att så många kör svensk design!

Jenny Strömstedt

Sanna Nielsen

👑👑👑👑

Har Sanna Nielsen sett mer rätt ut? Tror inte det! Amazing styling av Conny Bäckström. Håret, sminkningen, den gröna färgen (wow på den där enaxlade blåsan med bred ärm)… Den gröna klänningen kommer från By Malina, smyckena är signerade Dulong och skorna kommer från Louboutin.

Sanna Nielsen

Karolin A Johansson

👑👑👑👑

Kronprinsessans högra hand briljerar! Vilken underbar sommarklänning. Jag gillar att den är lite mer romantiskt än det vi vanligtvis ser kArolin i. Den här klänningen skulle jag mer än gärna se kronprinsessan i på Victoriadagen. Kanske bör Karolin också rycka in som stylist (om Tina får förhinder…).

Karolin A

Margareta Thorgren

👑👑👑

Karolin A Johanssons klänning plus denna skulle onekligen rädda sommargarderoben. Jag gillar det uppklädda men ändå enkla. Jag älskar för övrigt att Margareta Thorgrens, hovets infomationschefs, handled börjar likna drottningens – i smyckeskombination.

Margareta Thorgren

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Betyg på kläderna! De klädde sig bäst på Polarprisgalan 2019”

  1. konsttanten skriver: 12 juni, 2019

    Johanna, fint skrivet recension, trots att vi tycker lite olika på några.


  2. ancibergfeldt skriver: 12 juni, 2019

    Kungafamiljen alla fina!

    Men tyvärr övriga så tråkigt
    Klädda!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar