Betyg på kläderna! De klädde sig bäst vecka 38

Veckans bäst klädda vecka 38
Ny vecka – nytt kungligt mode! I dag drar vi igång formatet ”Veckans bäst klädda” här på Svensk Damtidning. Vi har samlat en rad härliga kungliga outfits från veckan som gått. Titta och njut!
Annons

Hösten är här, och det märks också på det kungliga modet. Nu ser vi mysiga mjuka kappor, vackra djupa färger och härliga, mer klädda, skor. Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har valt ut det snyggaste kungliga modet från veckan som passerat, vecka 38.

Kates blus och byxa

👑👑👑

Kates nya stil är verkligen fantastisk! Virginia Chadwyck-Healey har gjort underverk med hertiginnans look. Jag älskar den prickiga blusen, klassisk med samtidigt lite spännande. Denna är lite liknande (reklamlänk via Apprl) (fin också till jeans). Det händer liksom något när man bär prickigt, det blir lekfullt och sådär chict franskt. Den croppade byxan (Kates är från Zara!) är en garderobsfavorit hos mig, enkel och bärbar, ett bra komplement till midikjolen (reklamlänk via Apprl) (och så snygg till stövlar när det blir kallare). Dock hade jag gärna sett att byxan hade varit lite, lite längre på Kate.

Annons
Annons
Kate i prickig blus
Kate i prickig blus, signerad Equipment.

Förresten! Låt oss tala lite om Kates hår. Vilket drömsvall. Alltid lika perfekt fönat och fylligt. Receptet? Volymshampoo och balsam från Charles Worthington.  (reklamlänk via Apprl)

Kate
Kates vackra hårsvall, hemligheten sägs vara shampoo och balsam från Charles Worthington. (reklamlänk via Apprl)

Máximas färgval

👑👑👑👑👑

På tal om hårsvall förresten! Visst älskar man Nederländernas drottning Máximas lockar på bilden nedan?

Annons
Drottning Máxima
Máxima i hatt – och avundsvärt hårsvall.

Máxima tycks för övrigt ha hittat sin favoritkulör hösten 2019 – plommon. Och som jag gillar oufiten med skinnbrallorna och knytblusen.

Máxima i skinnbyxor
Drottningen av Nederländerna iförd knytblus och skinnbyxor.

Det här skulle kronprinsessan Victoria kunna kopiera rakt av. Så fin höstfärg (reklamlänk via Apprl) . Just en romantisk, lite ljuv, blus (reklamlänk via Apprl) till den rockiga skinnbyxan (skinnbyxan (reklamlänk via Apprl) är för övrigt en superinvestering hösten 2019 – så rätt och lätt att styla) är en perfekt kombination. Och så pumps till. Även Máximas byxa kunde dock vara en smula längre, om jag ska vara petig. Det är för övrigt underbart att välja bilder på Máxima. Men svårt! Hon är nämligen så ledig och levande på dem alla. Vilket leende, vilket glädje. Som här:

Drottning Maxima
Drottning – och fågelskådare.
Annons

The things you do being queen. Hålla en fågel? Absolut! Säkerhetspolisen i bakgrunden tycks vara mindre road…

Mette-Marits stövlar

👑👑👑👑

En annan person som kittat sig inför hösten är norska Mette-Marit. Kungligheterna är rätt dåliga på att använda stövlar men nu slog Norges kronprinsessa till på ett par vinröda! Ett par riktiga dyrgripar, som ni kan se här! (reklamlänk via Apprl)

Mette-Marit
Norska Mette-Marit i vinröda stövlar med hög klack.
Annons

Jag gillar att hon inte räds att kombinera rött med grönt. Den här outfiten bär jag gärna själv i höst. Stövlarna gör klädseln sådär härligt doftande av 1970-tal. Klänningen förresten, den har vi sett förr! Då på kronprinsessan Victoria. Den kommer från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion (reklamlänk via Apprl) och är inspirerad av Carl Larssons hustru, Karin Larsson.

Mette-Marit
Norska Mette-Marit i klänning från H&M.

Mette-Marit hade gärna fått byta den korta jackan mot en kappa. Denna hade varit underbar till! (reklamlänk via Apprl)

Drottning Silvias kappa

👑👑👑👑

En som plockat fram höstkappan ur garderoben är vår svenska drottning Silvia – som slagit till på en mjuk, luddig, variant. Såhär såg hon ut när hon tog första spadtaget i byggandet av nya Ersta sjukhus på Södermalm.

Annons
Drottning Silvia
Silvia i skogsgrön kappa.

Djupt grön, skogsgrön, kappa och vinröda skor. En drömlook för oktober. På tal om gröna kappor – denna var en riktig snygging.  (reklamlänk via Apprl)

Senare på kvällen svidade drottningen om till sidenklänning. Visst riktigt ser man, på bilden nedan, hur mjuk och silkig den är:

Silvia
Drottningen i en klänning av siden.

Och ser ni?! Både Kate, Máxima och vår drottning bär prickigt! En slump? Nejdå, en trend! En trend som Madeleine hakade på tidigt, med denna klänning.  (reklamlänk via Apprl)

Annons

Letizias vita look

👑👑👑👑👑

Veckans snyggaste då? Ja, då måste jag säga Letizia, Spaniens drottning! Hon förlänger sommaren med en vit, silkig, kreation och höga svarta klackar.

Letizia
Letizia i vit klänning från LoLa Li. Skorna är Manolo Blahniks.

Låt oss zooma in på håret, vilket hon lyckas med lite extra bra. Knuten är liksom slarvig men ändå stilren. Det är lite Mary över detta tycker jag.

Annons
Letizias hår
Drottning Letizias hårknut – en fullträff!

Även sminkningen är så snygg. Den bruna ögonskuggan (reklamlänk via Apprl) , lite sotad, är pricken över i!

Drottning Letizia
Drottningen av Spaniens snygga makeup är pricken över i.

Marys och Victorias supergarderober

👑👑👑👑

Slutligen måste jag bara lägga in en så fin bild från kronprinsessans (och Daniels) Danmarkbesök i veckan. Victoria i klänning från Toteme (reklamlänk via Apprl) . Vilken fin vänskap de verkar ha, danska Mary och kronprinsessan. I den här bilden riktigt ser man den, den där uppsluppna härliga stämningen man har med människor man trivs med. Allt om Victorias Danmarksgarderob läser du förresten här. 

Annons
Mary och Victoria
Kronprinsessan Mary i kjol från Designers Remix, jackan är från Max Mara.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Betyg på kläderna! De klädde sig bäst vecka 38”

 1. Mimmi skriver: 21 september, 2019

  Har någon enda av dessa kungliga damer egen kunglig bakgrund eller är det kärleken som ordnat saken…


  1. josefin skriver: 22 september, 2019

   KP V har, uppenbarligen, egen kunglig bakgrund pa fädernet. De övriga är ingifta.
   Dr Silvia har kappa fr Max Mara tror jag, undrar varför vi inte fár en prislapp pà den?


 2. Therese skriver: 21 september, 2019

  Roligt format, det ser jag fram emot att följa! Denna vecka hade jag gärna hoppat i Kates outfit!


 3. Vanessa skriver: 21 september, 2019

  Du har lyckats plocka fram just alla de kläder som jag tyckte var hemskast den här veckan. Stövlarna var ju ok, men kombination med grön sidenklänning ytterst märklig. Skinnbyxorna på Maxima rena katastrofen, och Kates variant i tyg inte mycket bättre. Knytblusar i 70-tals stilen har vi sett så mycket av att jag inte orkar med fler, och att de nu är prickiga gör inte saken bättre. Victorias beiga klänning i Köpenhamn var hemsk i färgen, och Marys konstiga kombination av svart och plisserad blå-vit kjol tyckte jag inte heller om. Letizia´s vita klänning som ett sänglinne med ärmar – ingen form på den alls, skorna med plast och så en hårnål som sticker ut från frisyren. Nej, våra kungliga damer kan bättre än det, och om jag får rekommendera något så vore det att klä sig mer klassisk och mindre trendigt. Dessa modeoffer-kläder kommer de att ångra senare.


  1. Desirée skriver: 24 september, 2019

   Håller helt med! De kungliga verkar oroliga för att de inte ska synas. Mer klassiskt och enklare modeller som de kan variera med smycken, väska osv. DET skulle vara föredömligt miljömässigt och humanitärt.


 4. Hanna skriver: 23 september, 2019

  M’aximas klädval är helt enkelt ett vackert och intressant nöje att beskåda. Färgerna i plommon till hösten är helt suveräna.


 5. Måntand skriver: 24 september, 2019

  Silvias kappa är väl inte skogsgrön utan snarare petrol. Otroligt snygg i alla fall! Jag säger nja. Inget var direkt snyggt förutom Silvias kappa då.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar