Blinkningen till viktiga ämnet! Allt om Victorias senaste klädval

Kronprinsessan Victoria blå kostym
Under gårdagen invigde kronprinsessan Victoria Baltic Sea Center. Och hennes klädval var minst sagt en blinkning till ämnet. Så smart!
Annons

Torsdagen den 11 april närvarade kronprinsessan vid invigningen av Baltic Sea Science Center på Skansen i Stockholm. Kronprinsessan inledde invigningen med att få en visning av Baltic Sea Science Center, hon hälsades välkommen av Anna Björn, enhetschef på Skansens Zoologiska avdelning samt chef för Baltic Sea Science Center, som inledde med att visa centrets akvarier – bryggakvariet, stimfiskakvariet, rovfiskakvariet, cylinderakvariet och habitatakvarierna.

Annons

Därefter besökte Victoria utställningen Land och hav som visar hur människan och havet påverkar och är beroende av varandra.

Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer.
Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer.

Kronprinsessans invigningstal vid Baltic Sea Science Centers invigning

Invigningsceremonin hölls på centrets terrass, där kronprinsessan höll ett uppskattat tal:

”Det här kunskapscentret handlar om Östersjön; om livet under ytan på vårt unika innanhav. Men i grund och botten handlar det ju lika mycket om oss själva: om vår historia, vår framtid och vårt ansvar för en miljö som vi är helt beroende av. På samma sätt som vi är beroende av Östersjön, är Östersjön beroende av oss”, sa hon och fortsatte:

”En del kan göras i ett effektivt reningsverk, men inte allt. Det blir så tydligt. Det som spolas ner i våra avlopp påverkar hela ekosystem. Det finns verkligen ett samband mellan hudkrämen och havsbottnen. Men lika tydligt är, att det går att påverka. Både i stor skala och i det lilla, vardagliga.”

Kronprinsessan Victoria med hårklämma
Victoria i nygammal favoritfrisyr.

Under invigningen var kronprinsessan Victoria klädd i blå kostym från svenska Rodebjer. (reklamlänk via Adtraction) Och det finns faktiskt en tydlig mening bakom klädvalet. Hon bär ofta just denna blå kostym när hon är på ett event som handlar om Östersjön. Se bara här!

Just denna kostym är en favorit i kronprinsessans garderob, hon har burit den flera gånger. Blusen har hon haft på sig en gång tidigare. Den kommer från Camilla Thulin. (reklamlänk via Apprl) Väskan är signerad Stella McCartney (reklamlänk via Apprl) , skorna är ett par höga mockaboots från Gianvito Rossi (reklamlänk via Apprl) och örhängena kommer från vännen Caroline Kreugers Kreuger Jewellery. Armbanden kommer från Sophie by Sophie (reklamlänk via Apprl) och Ebba Brahe Jewellery.

Håret var uppsatt i en nygammal favoritfrisyr – med klämma. Och naglarna var målade i en klarröd nyans.

Kronprinsessans röda naglar.
Kronprinsessans röda naglar.

Rött nagellack från Essie

Här hittar du en outfit som liknas kronprinsessans – om du vill inspireras

Blå kavaj

Byxa från H&M

 

Blus från Camilla Thulin

Armband från Sophie by Sophie

Mockaboots från Rizzo

Läs mer:

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Blinkningen till viktiga ämnet! Allt om Victorias senaste klädval”

 1. josefin skriver: 13 april, 2019

  Sade KP: “Men lika tydligt är, att det går att påverka. Både i stor skala och i det lilla, vardagliga.””.
  Berätta, vad gör KP i det lilla vardagliga f Östersjön. Pratet hör vi om, en sopskattjakt fotades, eviga flygresor läser vi om. Summan av kardemumman verkar inte vara sa mycket att rapportera “i det lilla, vardagliga”.


 2. caterine skriver: 16 april, 2019

  Andra ska göra det, men jag, jag är ju kronprinsessa, jag måste flyga hit och dit, jag måste ha nya kläder hela tiden, jag måste semestra i hela världen, jag måste representera och ha en stor, dyr garderob. Vilka andra än Svensk dams läsare har en susning om vilka kläder hon bär på sina uppdrag? Världens dyraste fotomodell.


  1. josefin skriver: 16 april, 2019

   Just sa är det caterine. tyvärr


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar