Därför han Meghan valt bort att ha en stylist

Meghan Markle
Tina Törnqvist stylar kronprinsessan Victoria, Sofia får hjälp med stilen av Lotta Carlsen. Men vem stylar egentligen brittiska Meghan Markle? Hon själv, visar det sig!
Annons

Meghan Markle har alltid haft en osviklig känsla för stil, det syns tydligt – också på foton från tiden innan hon blev brittisk hertiginna. Men ja, visst var det först när den amerikanska skådespelerskan blev kunglig som världen verkligen började uppmärksamma hennes modeval. Meghans otroliga inflytande över trender och varumärken har till och med ett namn – Markle Sparkle. Och nu kommer ett chockavslöjande kring hertiginnans stil. Hon har ingen stylist! The duchess of Sussex fixar allt på egen hand.

Meghans nära vän Jessica Mulroney har hjälpt henne med stylingen

Länge var det många som trodde att det var Meghans nära vän, Jessica Mulroney, som stylade henne. Och ja, visst har Jessica haft ett finger med i spelet. Enligt uppgift har också svägerskan, hertiginnan Catherine, tyckt till på ett hörn. Men det är primärt då det kommer till större händelser, som bröllopet med Harry.

Annons

Annons

Faktum är att det är samma sak med kläderna som med Meghans smink och hår (och dessutom – maten hon äter).

– Det är ett falskt antagande att hon bor i ett förgyllt palats med massor av personal och mängder av kungliga förmåner. Det är helt enkelt inte sant! Jag var med henne förra månaden, innan hon gick på ett offentligt engagemang. och där satt hon, på egen hand, och målade sina naglar. Hon hade ingen hjälp med det, berättar en källa för People Magazine.

Meghan med håret i knut

Meghan gör sina egna naglar och lägger sitt eget smink

Visst hade Meghan sminkhjälp vid sitt bröllop, men i alla andra sammanhang lägger hon, enligt uppgift, sin egen makeup. Anledningen? Det är så hon vill ha det. Hon vill inte bli bortskämd i onödan.

Enligt Christine Ross, redaktör för sajten Meghan’s Mirror, finns det inget protokoll kring kungligheter och professionella stylister.

– Det kommer mer om personlig smak och personliga preferenser, säger hon till Glamour.

Annons

Ross fortsätter:

– Att klä sig till olika kungliga evenemang kräver dock en hel del arbete, och det kan vara till stor hjälp att ha en annan person – vare sig det är en stylist eller någon annan du litar på – som fokuserar på kläderna, skorna och accessoarerna. Små detaljer kan, som vi alla vet, sända stora budskap. Det kan vara skönt att dela det ansvaret med någon.

Med det sagt: huruvida Meghan också, på egen hand, kommunicerar med olika designers om de plagg hon vill bära vid olika events låter vi vara osagt. Det troliga är att hon har hjälp med åtminstone det. Klart är dock att hon bestämmer det mesta själv.

Meghan Markle

Hertiginnan Meghans stil imponerar

Christine Ross skriver dagligen om Meghans stil. Hon tycks imponerad av det arbete som Meghan har lagt ner på att, med små medel, förändra sin look sedan hon blev hertiginna.

– Meghan har definitivt lärt sig hur man balanserar sin personliga stil med de klädkoder som kungliga evenemang ofta kräver, säger hon och fortsätter:

– Innan hon var gift hade Meghan en mycket mer streetstyleinspirerad look. Hennes nya roll kräver andra plagg: formella klänningar och skräddarsydda outfits. Hon har lärt sig att klä sig som en hertiginnan utan att tappa bort sin personliga stil och smak.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar