Det bar prinsessan Christina på Polarprisgalan 2019

Prinsessan Christina
Kaftanen är sommarens trendigaste plagg! Och vem valde kaftan på Polarprisgalan? Jo, alltid lika trendiga prinsessan Christina.
Annons

Sval och vacker. Elegant och avslappnad. Sommarens it-plagg nummer ett är onekligen kaftanen. Kaftanen är både skön och smickrande – för alla kroppsformer. Den är dessutom lika snygg på stranden som till sommarfesten! Allt hänger på stylingen. Kaftanen kan stylas med badkläder och platta sandaler en varm dag och med klackar och stora smycken till partyt!

Annons

– Historiska kaftanliknande plagg har hittats i det gamla Persien, Turkiet, Mellanöstern, Afghanistan och på Arabiska halvön och även Nordens vikingar har burit kaftanlikande plagg. Konstruktionen är väldigt enkel, två raka stycken som är hopsydda, med vida ärmar eller inga alls, slår ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson fast. 

Annons

Hon fortsätter:

– Kaftanen är ett universellt plagg som är trendigare än någonsin. I modern tid har modeskapare som Paul Poiret, Yves Saint Laurent och Emilio Pucci (reklamlänk via Apprl) gjort tjusiga modetolkningar i eleganta tyger, gärna med broderier och applikationer för glamorösa jetset-bönor som levde ett bekymmerslöst liv vid Medelhavet (eller på någon annan exotisk ort i fjärran land). Men nu är det ett plagg som lockar alla som vill leva ett bekvämt och stylish semesterliv på stranden, i city eller på lantstället.

Prinsessan Christina i kaftan från Pucci.
Prinsessan Christina i kaftan från Pucci.

Att kaftanen är sommarens snyggaste plagg visade prinsessan Christina prov på under årets Polarprisgala. Hennes vackra kaftan kommer från Pucci. Puccikaftanen är både tidlös och trendig – en väl värd investering för sommargarderoben. Och visste ni att Grace Kelly älskade sin Puccikaftan? Prislappen då? Ja den ser ni här.  (reklamlänk via Apprl)

De snyggaste Puccikaftanerna i butik just nu

Kaftan

Kaftan

Kaftan

Foto: TT

Läs också:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Det bar prinsessan Christina på Polarprisgalan 2019”

 1. ancibergfeldt skriver: 13 juni, 2019

  Tur att smaken är som baken!


  1. konsttanten skriver: 13 juni, 2019

   anci: Inte snällt sagt! Dessutom är smakens egenskaper utvecklad av kunskaper och erfarenhet/tränat öga.
   Christina passade utmärkt i sin kaftan, och halssmycket vägde upp helheten.


 2. Piatele2.se skriver: 13 juni, 2019

  Christina har en medfödd god smak och stil. Hon åldras med charm och värdighet. Det gör att hon forfarande är vacker inifrån och ut. Ingen jakt efter den ungdom som en gång var. För detta har hon min oreserverade och självklara respekt.


 3. Marie S. skriver: 14 juni, 2019

  Snygg kaftan med ett fint mönster och färg. Halsbandet däremot ser för “tungt” ut för halsen och kunde varit ett lättare alternativ.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar