Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Få en piggare look — 8 återfuktande ögoncremer

26 nov, 2019, 07:00 
AvJohanna Lejon
Ögoncreme 2019
Fuktboosta den känsliga huden kring ögonen i vinter och få en piggare look på köpet. Här är vinterns bästa återfuktande ögoncremer.
Annons

Den känsliga huden påverkas snabbt av vintertemperaturer och området kring ögonen blir, som du säkert vet, lätt torr med följden att mörka ringar blir mer framträdande. För att reducera de fina linjerna och få en piggare look är ögoncreme (förutom sömn!) en av lösningarna.

Nuförtiden i hudvårdsrutinernas tidevarv har nog de flesta en liten burk eller tub creme eller gel till ögonen i badrumsskåpet. Och det är klokt! En ögoncreme är i jämförelse med en vanlig ansiktscreme lättare i konsistensen vilket gör att den absorberas snabbare av den tunna huden. Använder man en ansiktscreme under ögonen kan det faktiskt få den oönskade effekten att huden blir tung och att eventuella påsar blir mer framträdande.

För att få ut det bästa och mesta av din ögoncreme är det viktigt att applicera den med lätta rörelser för att undvika ytterligare påfrestningar på den tunna huden. Det betyder inte att du måste stå och vara zen i 10 minuter framför spegeln och lägga på cremen med ytterst kontrollerade rörelser. Utan det räcker att du lägger på den så försiktigt du kan utan att trycka och slita för mycket i huden.

Annons

8 återfuktande ögoncremer

Ögoncreme som ska öka hudens egna produktion av kollagen och elastan. Cremen minskar mörka ringa och trötthetstecken. Från skådespelaren Noomi Rapace och hudvårdsproffset Lena Claessons märke N.C.P Essentials. (reklamlänk)

Lätt ögoncreme med uppljusande och lystergivande effekt som minskar intrycket av mörka ringar. Tack vare jasminextrakt blir huden återfuktad och fina linjer reduceras. Från Decléor. (reklamlänk)

Annons

Oparfymerad ögoncreme som mjukar upp. Från Skir.  (reklamlänk)

Creme som tonar ner mörka ringar. Från L300.  (reklamlänk)

Med hjälp av en formula med bland annat blåbärs- och canolaoljor binder denna creme fukten och reducerar fina linjer runt ögonen. Dessutom är den oparfymerad. Från Lumene. (reklamlänk)

Annons

 

Skön ögongel med gurka och algextrakt samt biopeptider som återfuktar, stramar upp och lugnar den känsliga huden runt ögonen samtidigt som den reducerar torrhetslinjer. Från Ole Henriksen. (reklamlänk)

Mjukgörande ögoncreme med hyaluronsyra och photoperfector HD, som ska ge ordentligt med lyster. Från Filorga. (reklamlänk)

Närande ögoncreme som lugnar. Från Dermalogica.  (reklamlänk)

Annons