Fashion Week Stockholm är igång – då visar prinsessornas favoritdesigners

Fashion Week Stockholm är igång – då visar prinsessornas favoritdesigners
Måndagen den 4 februari 2019 öppnades Fashion Week Stockholm AW 2019. Under tre dagar presenteras nu de kommande kollektionerna från ett flertal av Sveriges främsta modeskapare så som House of Dagmar, Ida Sjöstedt och Stylein.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Bakom modeveckan står Association of Swedish Fashion Brands (ASFB) och Swedish Fashion Council (SFC) som efter att ha återtagit fullt ägarskap av veckan nu fortsätter arbetet för en modevecka som möter en modebransch under förändring. ASFB/SFC har sedan sammanslagningen gjort ett omfattande omtag kring modeveckan. Man ser Fashion Week Stockholm AW 19 som en fortsatt viktig plattform för att kommunicera och visualisera svenskt mode, lokalt såväl som globalt. Samtidigt ser man vikten av att utveckla konceptet och plattformen i takt med digitaliseringen.

Annons
Tina Törnqvist 2019
Kronprinsessan Victorias stylist under Ida Sjöstedts visning på modeveckan 2019

– Vi ser att det sker en förändring på modeveckor världen över där man frångår det traditionella formatet för att jobba med alternativ som är skräddarsydda för varumärkets affärsmodell och dna. Att möta och öppna upp för den utveckling som man redan kunnat se hos svenska varumärken är en viktig komponent i vårt långsiktiga strategiarbete, säger Jennie Rosén, vd för SFC, i ett pressmeddelande.

Pär Engsheden
Pär Engsheden på Ida Sjöstedts höst- och vintervisning 2019.

Då fick Fashion Week kungligt besök

Det har gått några år sedan Fashion Week Stockholm hade kungligt besök. Kronprinsessan Victoria invigde dock veckan 2012 med orden:

Svenskt mode talar. Och svenskt mode tilltalar!

Kammarjungfru Ann Shierenbeck
Kammarjungfru Ann Schierenbeck på Ida Sjöstedts visning.

Däremot är det flera personer i kretsen kring kungligheterna som besöker veckan. Kronprinsessans stylist Tina Törnqvist är ett återkommande ansikte i vimlet, liksom kammarjungfru Ann Schierenbeck. På Ida Sjöstedts visning i år vimlade även William Värnild, prinsessan Sofias makeupartist och bästa vän, samt Pär Engsheden, mannen bakom kronprinsessans brudklänning och flera av hennes historiska Nobelklänningar.

William Värnild 2019
Prinsessan Sofias bästa vän William Värnild.

Prinsessornas favoritdesigners på modeveckan

Under måndagen visade flera av prinsessornas favoritdesigners på modeveckan, bland andra Ida Sjöstedt (reklamlänk via Adtraction) , House of Dagmar (reklamlänk via Adtraction) och Stylein. (reklamlänk via Apprl) Som bekant är det dessa svenska märken som vi ofta ser på de svenska prinsessorna.

Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon har plockat ut en klassisk outfit i kunglig stil, bestående av dessa märken, att inspireras av – och klicka hem.

Blus från Ida Sjöstedt

Väska från Dagmar

Byxor från Stylein

I dag, tisdag, visar MaxJenny! och senare under veckan är det dags för Camilla Thulin att hålla sin visning.

Läs mer:

Foto: TT, Patrik C Österberg/Mediabild/ TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Fashion Week Stockholm är igång – då visar prinsessornas favoritdesigners”

  1. konsttanten skriver: 5 februari, 2019

    Kul att se, nu…måste jag köpa en plisserad kjol. Vackra Victoria!


  2. ancibergfeldt skriver: 5 februari, 2019

    Välkommen Tillbaka Victoria!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar