Från skorna till färgerna! Meghans smarta modetricks

Meghan Markles modtricks
Varför väljer Meghan omönstrade plagg och hur kommer det sig att hennes skor är för stora? Vi listar Meghan Markles smarta modetricks!
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Att vara kunglig betyder att man ständigt har alla blickar riktade mot sig. Man är ständigt i fokus. Det innebär att världens kungligheter får tänka till lite extra när de klär sig! Nedan listar Johanna Lejon, Svensk Damtidnings moderedaktör, hertiginnan Meghans smarta modetricks.

1. Meghan bär för stora skor

Meghan Markle i för stora pumps.
Meghan Markle i för stora pumps.
Annons

Många uppmärksamma kungliga fans har noterat att Meghan, på nästan alla bilder där hennes fötter syns, bär skor med en glipa bak. Men det hela har en supersmart förklaring! Med skor som är en eller två storlekar för stora så undviker man både blåsor och skav. Perfekt för Meghan som ofta måste stå i höga klackar i flera timmar! Men, ramlar inte skorna av? Nej! Skorna fylls ut under trampdynan och vid tårna med en mjuk och fluffig sula. Eller med bomull!

Pumps från Jimmy Choo

Pumps från Jimmy Choo. I samma modell som Meghans ovan. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

2. Meghan väljer mörkblå kläder

Meghan Markle i mörkblå plagg
Meghan Markle i mörkblå plagg – gånger tre!

Meghan väljer allt oftare blå kläder. Under resan till Australien och Nya Zeeland i höstas bar hon mörkblå plagg minst tre gånger. Och visst finns det en tanke bakom det hela. Karen Haller är expert inom färgpsykologi. Enligt henne handlar valet av mörkblå plagg om att få allmänheten att relatera till den nya hertiginnan.

– När det gäller färgpsykologi kopplas blått ihop med förtroende, logik och kunskap, säger hon i en intervju med Daily Mail.

Blå klänning från By Malina

Blå klänning från By Malina (denna har kronprinsessan hemma – men i svart). Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

3. Meghan har tyngder i kjolen

Kungligheterna bär ofta klänning eller kjol – och de är ofta utomhus. Och att vara utomhus innebär en viss risk att göra en Marilyn, alltså att kjolen blåser upp. Men Meghan, Kate och drottning Elizabeth har en del knep att ta till för att slippa detta! Etikettexperten Myka Meier berättar att Europas kungligheter ofta bär särskilda underklädesplagg som skapar statisk friktion. På så vis fäster kjolen eller klänningen vid kroppen och det är därmed en mindre risk att plaggen blåser upp.

Ett annat beprövat knep är att sy in små tyngder i fållen på klänningen eller kjolen. Så att den stannar där den ska.

Kjol från Busnel

4. Meghan bär omönstrade plagg

Meghan i röd jacka

Hetiginnan Meghan undviker mönstrade plagg – så långt det är möjligt. Anledningen? Hertiginnan vill absolut inte att hennes kläder ska ta fokus från de offentliga uppdrag som hon är ute på. Enligt amerikanska ELLE tar Meghan hellre kritik för att hon ser trist och tråkig ut än blir anklagad för att hennes kläder tar fokus från de välgörenhetsprojekt hon jobbar med.

Topp från Busnel

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Från skorna till färgerna! Meghans smarta modetricks”

 1. ancibergfeldt skriver: 6 april, 2019

  Megan har en bra smak, tänk om hon var 175 lång oj,oj! I vilket fall
  som helst så är hon kvinnlig . Hon
  bär upp kläderna bra.


 2. josefin skriver: 8 april, 2019

  Skorna fylls ju inte ut – hade de fyllts ut pa riktigt sa hade de inte glappat. Jag har sett detta stövlande i för stora skor i USA, och snyggt är det inte.

  Kate har skor som sitter fast pa foten, och förhoppningsvis inte skavsár. Mary likasa. Det finns mao info f MM att fá, om hon vill.

  Eller sa har hon kanske liktornar, sa skorna maste upp en storlek för att passa dár. Vem vet.


 3. MarieS. skriver: 8 april, 2019

  Snygg jacka/blus (vinröd på bild) passar henne mycket bra.


 4. Katten (FIN) skriver: 10 april, 2019

  Instammer har med Josefin. Har man smala vader och fotter borde man forsoka att valja sa sirliga och natta skor som mojligt.

  Meghan ar en modern kvinna som ar van att kopa allt fran butiker. Hon kanske inte alls forstar att hon kunde valja att ga i handgjorda skor som passar “som en handske”, da behovs inga fyllningar eller glappar. Och kanske med litet lagre klack skulle vara snyggare – man behover da inte “vingla” omkring.
  Hennes budget ger nog mojlighet till detta.

  Hon ar valdigt sot, men i mitt tycke, har ingen medfodd stil eller smak. For henne galler det mera vilket modehus som tillverkat plaggen, synd. Annat var det med Grace av Monaco.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar