Historien bakom kronprinsessan Victorias klänning

Kronprinsessan Victoria 2019
Svensk Damtidnings moderedaktör Johanna Lejon kan nu avslöja att Victorias vackra sommarklänning kommer från Stenströms!
Annons

Kronprinsessan Victoria satsar på svensk design – ännu en gång! Hennes vackra klänning, i maximodell med blommor och djur, kommer från Stenströms. (reklamlänk via Apprl) Och Stenströms är faktiskt kunglig hovleverantör! På sin sajt delar man med sig av märkets historia – en historia som började med skjortor men som nu rymmer kläder som täcker alla behov.

Annons

”Året var 1899. Skräddaren August Stenström i Helsingborg var överbelastad med beställningar. Ryktet att han gjorde de bästa och mest moderiktiga skjortorna hade spritt sig och tidens eleganta herrar ville alla ha en Stenströmsskjorta. Samma år byggdes den första Stenströms fabriken – i hjärtat av Helsingborg. 1912 hade fabriken vuxit till Skandinaviens största skjortfabrik med 140 anställda”, skriver man och fortsätter:

Annons

”I dag, drygt 100 år senare, har ryktet om vår unika kvalitet nått långt utanför landets gränser, och fortfarande görs de flesta sömnadsmomenten för hand av våra erfarna medarbetare. Varje Stenströmsskjorta genomgår över 60 arbetsmoment. Enbart kragen bearbetas i 25 olika steg för att få den speciella känsla som är så utmärkande för en Stenströmsskjorta. Produktionen har moderniserats under våra drygt 100 år, men vissa moment kan inte automatiseras om man vill göra en skjorta som skiljer sig från mängden. Och som behåller sin form, elegans och komfort år ut och år in.”

Stenströms (reklamlänk via Apprl) erbjuder både herr- och damkläder. Kläderna är klassiska, välskräddade, men följer samtidigt modets utveckling. Victorias klänning finns i tre färger med liknande prints. Den kommer från märkets vår- och sommarkollektion för 2019. Victoria matchade den med örhängen från Sophie by Sophie (reklamlänk via Apprl) och skor från H&M.  (reklamlänk via Apprl)

Vi har sett kungligheterna i Stenström förr. Prinsessan Sofia har, bland annat, burit en poncho från märket. 

Snyggaste Stenström-plaggen i butik just nu

Just nu är det rea på flera härliga Stenström-plagg. Svensk Damtidnings moderedaktör har valt ut de snyggaste.

Blus Stenströms

Blus från Stenströms

Elegant t-shirt i linne från Stenströms. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Blus med knyt

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Historien bakom kronprinsessan Victorias klänning”

 1. konsttanten skriver: 14 juli, 2019

  Aha, Stenströms! Klänningen har mkt fint snitt, har zoomat in midjans detaljer, och som ger fint fall. Måste erkänna, att jag har inte haft det märket sedan 80-talet, var deras underbara skjortblusar.


 2. ancibergfeldt skriver: 14 juli, 2019

  Härlig .klänning passar Victoria
  Och landskapet.

  Den finaste jag har sett på
  Victorias födelsedag på bra många
  År.!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar