Historien bakom Victorias outfit från Rodebjer

Victoria i Rodebjer
Kronprinsessan Victoria satsar på mönstrat från Rodebjer. Vi vet mer om hennes vackra outfit.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Kronprinsessan Victorias semestergarderob går verkligen inte av för hackor! Två av de nya plaggen luftade hon i dag, under en båttur på Saigonfloden. Kronprinsessan bar en blus och en kjol signerade Carin Rodebjers (reklamlänk via Apprl) svenska märke Rodebjer. (reklamlänk via Adtraction) Plaggen är hämtade från märkets vår- och sommarkollektion för 2019.

Klicka hem Victorias Rodebjer-set

Victoria i Rodebjer
Kronprinsessan Victoria i kläder från Rodebjer.
Annons

Topp Rodebjer

Kjol från Rodebjer

Känner ni förresten igen mönstret? Det är designat av Gocken Jobs och går under namnet Ros & Lilja. Gocken, och hennes syster Lisbet, har kallats för ”systrarna som klädde folkhemmet med blommor”.

Just nu är systrarna Jobs oerhört aktuella. Inte minst genom utställningen Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst på Thielska galleriet. Bakom iscensättningen på Thielska står konstnären Gunnar Kaj, som bland annat arrangerat blommor på Nobelfesten. Printet på kronprinsessan Victorias klänning skapades 1946 men känns minst lika aktuellt i dag.

– Mitt barndomshem på Gotland var fyllt av blommiga Jobstryck och jag har länge velat använda mig av de ikoniska motiven. Nu föll det äntligen på plats! Det är första gången på 25 år som mönstret Ros och lilja trycks. Till skillnad från Jobs själva, som ofta trycker på bomull och lin, har jag valt en transparent organza och ett sidentyg med ett mjukare fall, har Carin Rodebjer berättat för ELLE.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Historien bakom Victorias outfit från Rodebjer”

  1. ancibergfeldt skriver: 11 maj, 2019

    Vilken flora! !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar