Kronprinsessan Victorias randiga knytblus – tillbaka i butik

Kronprinsessan Victoria
Ett plagg ni läsare uppskattar lite extra är kronprinsessan Victorias snygga randiga knytblus från Gant. Nu finns den åter i butik.
Annons

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Knytblusen är ett klassiskt kungligt plagg. Kronprinsessan Victoria har ett flertal hemma i sin kungliga garderob. 2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvariga ständiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Annons

Såhär har Sara Danius själv berättat, för svenska ELLE, om sitt favoritplagg:

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong.

Kronprinsessan Victoria i blus från Gant
Kronprinsessan Victoria på besök i Helsingborg – iförd blus från Gant.

Kronprinsessan Victorias knytblus

En knytblus-favorit i kronprinsessan Victoria garderob är den randiga knytblusen, från svenska Gant. (reklamlänk via Apprl) Den tycks ni läsare uppskatta lite extra. Nu finns den åter i butik, men i två andra färgställningar än den Victoria har.

Blus från Gant

Randig blus från Gant. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

Randig blus från Gant

Randig blus från Gant. Läs mer och köp här.  (reklamlänk via Apprl)

En enfärgad version av blusen går också att klicka hem (för dig som inte gillar mönster) – den finns i rött, vitt och blått! (reklamlänk via Apprl)

Läs mer:

Stylingtricket! Så förnyar Victoria den klassiska knytblusen

Här klickar du hem Victorias supersnygga statementblus

Kolla in Victorias ovanliga styling – därifrån kommer hennes snygga jacka

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Kronprinsessan Victorias randiga knytblus – tillbaka i butik”

  1. Marie therese Helena Sabine skriver: 23 februari, 2019

    Jag gick två årig kontorist linje.. Och knutblusen och skottland rutig plizé kjol var ett måste.. 1980.. Just denna variant var inte påkommen alls. Det som designern Har I fönstret är faktiskt det man bär I europas royal coutisy.. Sveriges royal coutisy är alldeles for bonnigt och stylar inte sej korrekt. När jag kläder mej I hippie stuk beror det på att elegans sitter inte I kläderna, och att klä sej bättre än man är, är emot all kotym och etikett vett .
    Inte förr än man ger tillbaka titlarna till dess rätta ägare. Typ Charles av England får sin kungliga titel blir det korrekt, yngefär…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar